MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: +1

2016-04-28 19:29:00 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

sprobuj rozwijac z nim jakies wspolne pasje lub hobby gra w pilke wedkowanie nawet cotygodniowy wypad na car boot moze byc ciekawym sposobem na spedzenie kilku chwil razem I oprocz rozmow dziecko powinno miec jakies obowiazki typu wytrzepac dywan raz na tydzien lub skosic trawnik

nie przejmuj sie tez za bardzo zeby docenic poswiecenie rodzicow trzeba samemu dojrzec a taki etap pojawia sie u czlowieka po 25 roku zycia sa na pewno dzieciaki ktore czuja to odrazu ale nie wszystkie ja nie bylem ani najlepszym ani swietym dzieckiem te wszystkie badania o wplywie pasa na tylek dziecka o ktorych mozna tu przeczytac sa o kant rozbic...
zeby docenic te wszystkie baty potrzeba czasu :P
np ja teraz wnioskuje ze szybko oduczylem sie rzucac siezkami w okna sasiadow jak mnie dopadl z pasem innym razem dowiedzialem sie ze nie warto kopac pilki w pokoju bo moza cos zbic I bedzie bolalo hehe z perspektywy czasu nie uwazam ze chociaz zbyt dosadne to jednak skutkowaly
jesli jestes wporzadku rodzicem to okres buntu minie I dzieci beda cie szanowac ja np mysle o swoim ojcu ze lepszego nie ma na swiecie zawsze mozemy na siebie liczyc a ile mial ze mna problemow jak bylem nastolatkiem to az mu wspolczuje teraz hehe

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greta

Post #2 Ocena: 0

2016-04-28 19:48:20 (9 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

jestes jakims dziwnym czlowiekiem twoj najstarszy syn ma 11 lat a ty tu rozmyslasz o opuszczonym nagrobku
masz jeszcze wiel lat przed soba w trakcie ktorych bedziesz mogl pomoc swojemu dziecku,wspierac je itp po co sie martwisz o to co bedzie po tym jak juz znikniesz z tego swiata?
mysl o tym co jest teraz
ciagle piszesz jak to syn ciebie rozczarowuje mnie to razi w tobie,twoj syn pewnie tez to wyczuwa
nie jest taki jakim sobie wymarzyles jest soba,naucz sie to akceptowac i byc poprostu przy dziecku a nie marudzic jaki on zly

Do góry stronyOffline

autofan

Post #3 Ocena: 0

2016-04-28 19:52:45 (9 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Tez pamietam jak mlodszy majac 3 - 4 lata robil sobie zawody w przebieganiu przez jezdnie . Raz Tato zaczail sie za furtka przylozyl pare witek brzozowych po zadku I problem znikl. I buntu nie bylo.Mysle ze w tej chili zaniklo calkowicie poczucie moresu u mlodziezy ,ktorej wpojono ,ze sa nietykalni.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

ie2ox4-b

Post #4 Ocena: 0

2016-04-28 20:46:18 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2016-04-28 19:00:58, Kryzymonek napisał(a):
(...)dzieciak wiecznie spragniony pogłaskania, chwili uwagi ojca.
Uśmiech ojca traktowało jak nagrodę.
Ja się z żoną dwoję i troję i mam wrażenie, ze chyba zauważył, ze za bardzo chcemy i dlatego ma to gdzieś

Może występuje u Was nadopiekuńczość... nadgorliwość w rodzicowaniu? Dzieci są bardzo dobrymi psychologami i umieją z tego korzystać.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-04-28 20:51:11 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-04-28 22:07:10 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-04-28 22:26:10 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-04-28 22:39:12 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #9 Ocena: 0

2016-04-28 22:49:43 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2016-04-28 22:26:10, Kryzymonek napisał(a):
@bhambyk
Pytałem, są to odpowiedzi na zasadzie, "czepia się", "nic nie rozumie", "ciągle coś chce" "wszystko źle, co bym nie robił"
...

Czyli twój syn wkroczył w okres buntu.
To nie zmiana kraju, czy miejsca, jest tego przyczyną. Współczuję Ci.U mnie najstarsza córka robiła cyrk w tym okresie,jeszcze w Polsce. Rodzice "be" ,szemrane towarzystwo "the best".
Młodsza przeszła ten czas bardzo łagodnie,chyba wyciągła wnioski ze złych postępów siostry ...
A syn,no cóż ma 13 lat ,jak do tej pory jest dobrze.Jak przyjechaliśmy do Anglii miał 4 i od razu poszedł do szkoły.Pierwszego dnia w szkole płakał. Później poznał kolegów, koleżanki ...teraz nie chce nawet do polski na wakacje.
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2016-04-28 22:50:13 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Standartowe odpowiedzi nastolatka, niezrozumianego przez caly swiat, tez tacy bylismy.
Za duzo chyba skupiania sie doroslych na sobie, na pozostawianiu sladow wiecznych, wymagania wdziecznosci i zachowania z poprzednich pokolen.
Mlody trafil w nowe srodowisko, szkola bombarduje informacjami o bezpieczenstwie dziecka w rodzinie, o instytucjach, gdzie mozna zlozyc skarge na wymagajacych rodzicow, rowiesnicy przechwalaja sie brakiem obowiazkow, dobrami wszelakimi dostepnymi na skinienie reki, a realia sa zupelnie inne.
Na pewno warto porozmawiac, wyjasnic konsekwencje skarg na rodzicow, przejrzec np. watek:
klopot z dzieckiem
przemyslec zajecia, na ktorych mlody mialby wzorce do nasladowania, bo rodzice juz przestaja byc autorytetem, taki okres Sturm und Drang.
Ponownie pytanie, co poza elektronika, domem i szkola ma do dyspozycji, moze sie gdzie wyzyc w swoim hobby?

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 28-04-2016 22:55 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,