MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Alternatywa dla drogiego Londynu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NieCzarnyKot

Post #1 Ocena: 0

2016-04-27 20:38:52 (9 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

No pewnie z rodzina nie beda chcieli mieszkac w syfie. W Man z tego co wiem mozna jeszcze cos w miare taniego wyhaczyc, ale na pewno nie jest to przedzial cenowy jaki oferuje np Luton, Peterborough i jakie inne Bradford
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Heloiza

Post #2 Ocena: 0

2016-04-28 06:21:59 (9 lat temu)

Heloiza

Kobieta

Z nami od: 14-05-2015

Ach no wiem, że większość miast ma dzielnice, które należy omijać szerokim łukiem. Tu gdzie obecnie mieszkam sprawa wygląda tak, że centrum to kilkanaście biurowców i apartamenty na wynajem dla professionals, obok centrum jak to często bywa są dzielnice, gdzie nie należy się zapuszczać (byliśmy kilka razy samochodem z pozamykanymi drzwiami i to w biały dzień, pod wieczór w życiu bym tam nie pojechała), możecie zobaczyć Netherfield na Google Streetview;)

Dlatego też tak patrzę gdzie tu jakie miasto jest jednocześnie miastem pełnym i ma dzielnice zdatne do zamieszkania;)

Przyznam, że Oxford i Cambridge są bardzo ok i podobają nam się, ale te ceny.... ;( Dlatego celowaliśmy powyżej 50 mil od Londynu.

IT to obecnie prowadzenie projektów, tu gdzie jesteśmy to jest 45tys do ok 65 z odchyłami w obie strony. Mamy nadzieję, że mniej więcej tyle samo będzie w większej odl. od Londynu.

Obejrzę jeszcze Brighton i Bristol, nad nimi myślałam dawno temu a potem niestety coś skierowało moje kroki do tego MK ;/ ;))

Dziękuję za linka do top universities, fajna lista, Man wysoko a i Bham też nieźle. Oxford i Cambridge - wiadomo:) Oxford to marzenie mojego syna :)

Oxford i Cambridge ciągną, aj..:)

Podstawowe pytanie czy przeznaczyć np. 180 tys na 80% - 100% domu w Bham/Man czy na 30% mieszkania w Cambridge ;)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-04-28 09:11:48 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-04-28 09:21:40 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2016-04-28 17:50:21 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bham, dobre okolice, domy w stanie do remontu zaczynaja sie od 180 -200k, z biezacych obserwacji.
W Greater Manchester ( a wiec dojazdy do centrum) cos fajnego do zamieszkania mozna dostac w tej cenie.
Samego Manchester chyba nie bardzo bym brala pod uwage, dosc male centrum, dobry dla singli i studentow.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2016-04-28 18:24:59 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Oxford i Cambridge - wiadomo:) Oxford to marzenie mojego syna :)

Mnie tez papier tych uni kiedys imponowal. Kumpel skonczyl. Przedtem oczywiscie prywatna szkola.

Zalamania nerwowe, te sprawy. Cos jak w Stowarzyszeniu Umarlych Poetow...

No, ale do MI5 tam rekrutuja, wiec jesli komus baaardzo zalezy...; ) :-)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-04-2016 18:25 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Heloiza

Post #7 Ocena: 0

2016-04-28 18:39:52 (9 lat temu)

Heloiza

Kobieta

Hmmm trudna decyzja będzie, tym bardziej, że już jakoś tak na stałe ;)
Nie, jasne, że nie chcę się uwiązać do kredytów i na dodatek zarżnąć, ale jakiś tam i tak trzeba będzie wziąć, tyle, że wolałabym jak najmniej i na możliwie krótko;)

Takie miasto z ładnym, ciekawym centrum i fajną lokalizacją domku ok 3 do 5 mil od tegoż centrum byłoby w sam raz. Do tego ładne okolice, najlepiej niezbyt równinne do spędzania weekendów w terenie no i dobra komunikacja miejska.
Troszkę straszno brzmi ten non-stop deszcz w Man;)

Nie byłam nigdy w Edynburgu, ze zdjęć wygląda na bardzo ładne miasto ale podobno pogoda tam daje w kość.

Jak się przeprowadzaliśmy do UK to zrobiłam research i wszędzie było, że MK to całkiem znośne miasto, mało deprived areas i mały crime. Jakoś mam inne odczucia, chyba, że dopiero w innym miejscu mogłabym się zdziwić. Mieszkam teraz na jednym z najspokojniejszych osiedli a ostatnio już 2 podpalenia były a ze szkoły dostaliśmy informację, żeby dzieci odbierać bo się coś niedobrego dzieje, ktoś się kręci, zaczepia i napastuje.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2016-04-28 18:55:26 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Spojrzcie na Bath, Warwick, Stratford upon Avon :).
MK jest nowoczesna paskuda bez tradycji, taki sztuczny twor, podobnie jak uniwerki przerabiane ze szkol np. technicznych po wszelkich miescinkach ;).

Do góry stronyOffline

NieCzarnyKot

Post #9 Ocena: 0

2016-04-28 19:29:39 (9 lat temu)

NieCzarnyKot

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

Jesczez napsize odnosnie Cambridge - a sprawdzalas ''przedmiescia''? Takie miejsca jak Shelford, Histon, Sawston klasyfikowane sa administracyjnie jako wioski ale funkcjonuja zarowno jako odrebne ''boroughs'' ze wszystkim co potzrebne i jako ''sypialnie'' dla ludzi pracujacych w Cambridge. Nie wiem w jakim standardzie domu szukasz, ale tam powinno byc taniej. I jest rowniez bardzo urokliwie :)

Bristol i Brighton sa wg mnie warte rozwazenia, oba miasta bardzo fajne, dobre uni rowniez w okolicy. Pojecie nie mam jak wypada Bham, bylam raz dawno temu i nie wspominam dobrze, ale od tego czasu duzo moglo sie zmienic
"Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."

Do góry stronyOffline

Heloiza

Post #10 Ocena: 0

2016-04-29 06:15:10 (9 lat temu)

Heloiza

Kobieta

NieCzarnyKot - szczerze mówiąc nie interesowałam się tymi wioskami;) pod Cambridge, pooglądam je. Szukam czegoś albo nowego albo do remontu ale nie generalnego bo troszkę czasu na to brak no i pieniędzy, chyba, że byłaby to nie lada oferta.
Karjo - dziękuję za sugestie, pamiętam, że Bath wcześniej był na mojej liście, jeszcze jak byliśmy w Polsce, czas przyjrzeć mu się znowu. masz rację MK jest okropne, bardzo specyficzne, to takie "techniczne miasto";) Niby miasto jest ale duszy w nim brak.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,