MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co Cię dziś zdziwiło...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 8 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malinowka

Post #1 Ocena: 0

2018-09-12 23:14:22 (7 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Taka sytuacja... Dwa razy w tygodniu, w środy i w soboty mamy loty na Falklandy. Latają głównie żołnierze, ale często latają też cywile, pracownicy baz wojskowych. Lot dzisiejszy niestety, z przyczyn oczywiście niezależnych został opóźniony o 24 godziny, czyli poleci jutro ale, też bez gwarancji. Termninal lotniczy wydaje oficjalny komunikat o opóźnieniu i dalej sobie klientami głowy nie zawraca. Jeśli ktoś nie doczyta - nie ich problem. Ale do rzeczy. Pół godziny przed planowanym rozpoczęciem odprawy pojawiło się Państwo: Pan Mąż, Pani Żona i dwie Panny Córki. Pan Mąż oznajmia, że lecą dzisiaj na Falklandy. Mój kolega siedzący obok, stanowczo acz uprzejmie prostuje Pana Męża, że dziś to się raczej nie uda, ale być może polecą jutro. Pan Mąż nie przyjmuje informacji do wiadomości i upiera się, że musi lecieć dzisiaj i wyciąga z przepastnych kieszeni zwitek papierów, będących zapewne rezerwacją lotu.Kolega cierpliwie tłumaczy sytuację,że awaria, że opóźnienie,że bardzo przeprasza i niech wrócą jutro. Pan Mąż na to, że nie może wrócić jutro, bo dziś lecą na Falklandy. I tak w koło Macieju.Scena zapewne trwała by jeszcze długo, ale Pani Żona najwyraźniej znudzona brakiem postępu w sprawie postanowiła przejąć inicjatywę i odsunąwszy Pana Męża na bok ze stoickim spokojem zapytała:- No i co teraz? Jako, że Państwo bylo cywilami,nie powiązanymi z armią w żaden sposób, armia , mówiąc brzydko ma ich w głęboko, głęboko w ... poważaniu. Nie ma obowiązku zapewnić im noclegu, posiłku czy nawet kubka gorzkiej kawy. Nie mają nawet prawa przebywać na terenie terminalu. Kolega wyjaśnił Państwu po raz kolejny ich sytuację i poradził, że w tej sytuacji, jedyne co mogą zrobić, to poszukać noclegu na mieście i wrócić za 24 godziny. Na co Pan Mąż zapytał czy 50 dolarów im wystarczy, bo to wszystkie pieniądze, jakie mają przy sobie...
Nie wiem co było dalej, bo jak usłyszałam pytanie i kwotę to po prostu wstałam i wyszłam, bo mogłabym się nie powstrzymać,a po co dzieci mają słuchać...
Ja, jako osoba ze znikomym poczuciem odpowiedzialności i zdrowo walnięta w system chyba jednak nie odważyłabym się jechać w podróż przez pół świata mając aż 50 dolarów w kieszeni.Ale może ja się nie znam i pewnie się starzeję.
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2018-09-13 01:53:57 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Tak tylko zapytam. Armia wiezie takich ludzi za darmo?

Do góry stronyOffline

malinowka

Post #3 Ocena: 0

2020-10-26 15:58:38 (5 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Dziwie sie w sumie od kilku dni. Internet wrze, nawet nie majac polkiej televizji nie da sie uciec od informacji co sie dzieje w Polsce. A tutaj cisza. Poza jalowa dyskusja z wyswiechtanymi argumentami na trmat aborcji i proba przekonania jak to zajebiscie jest byc niepelnosprawnym. Tyle. Naprawde bardziej Was obchodzi co dzis na obiad i nowosci na Netflix? Serio? I nie chodzi mi, zeby zaraz wsiadac w samolot i dolaczyc do prostestow. Ale chociaz, podagac tym co myslicie, czujecie. Tak zwyczajnie I po ludzku. Ale widac, nie ma o czym. Nic sie nie dzieje Szanowne Panie, bo akurat Na tym forum kobiety wydaja sie byc w wiekszosci.
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2020-10-26 16:17:50 (5 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2020-10-26 15:58:38, malinowka napisał(a):
Dziwie sie w sumie od kilku dni. Internet wrze, nawet nie majac polkiej televizji nie da sie uciec od informacji co sie dzieje w Polsce. A tutaj cisza. Poza jalowa dyskusja z wyswiechtanymi argumentami na trmat aborcji i proba przekonania jak to zajebiscie jest byc niepelnosprawnym. Tyle. Naprawde bardziej Was obchodzi co dzis na obiad i nowosci na Netflix? Serio? I nie chodzi mi, zeby zaraz wsiadac w samolot i dolaczyc do prostestow. Ale chociaz, podagac tym co myslicie, czujecie. Tak zwyczajnie I po ludzku. Ale widac, nie ma o czym. Nic sie nie dzieje Szanowne Panie, bo akurat Na tym forum kobiety wydaja sie byc w wiekszosci.

Chyba trzeba otworzyć temat i może się rozkręci dyskusja...
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2020-10-26 17:22:20 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-10-26 15:58:38, malinowka napisał(a):
Naprawde bardziej Was obchodzi co dzis na obiad i nowosci na Netflix? Serio? I nie chodzi mi, zeby zaraz wsiadac w samolot i dolaczyc do prostestow. Ale chociaz, podagac tym co myslicie, czujecie. Tak zwyczajnie I po ludzku. Ale widac, nie ma o czym. Nic sie nie dzieje Szanowne Panie, bo akurat Na tym forum kobiety wydaja sie byc w wiekszosci.

A co zrobiłaś, żeby taka dyskusja była i w czym temat o netflixie jest gorszy od co cię dziś zdziwiło?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-10-26 17:36:53 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Malinowka, a o co chodzi? ( ja nie mam pol tv anI nie zauwazylam zadnego sxczegolnego/ nowego Tematu ostatnio)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2020-10-26 17:51:37 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Restrykcje aborcyjne i manifesty... czasami czlowiek ma dosyć słuchania na forum co jest dla kobiet najlepsze przez tych szczególnie co do kobiet maja cokolwiek wątpliwe podejście...
Ada

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #8 Ocena: 0

2020-10-26 19:44:19 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Nieprzerwanie dziwi mnie sztuczka jezykowa ktora pozwala nazywac zabijanie dzieci women's health.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2020-10-26 19:49:14 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zaskakujace i zadziwiajace, jak wielu chce byc 'swietymi' cudzymi rekoma i cudzym kosztem.

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #10 Ocena: 0

2020-10-26 19:50:58 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Chcesz aborcji? Abortuj siebie.
Tego bym polecal sie trzyamac.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,