MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Socjal - mieszkanie z partnerem - zyc uczciwie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bkr23bkr

Post #1 Ocena: 0

2015-08-15 14:05:53 (10 lat temu)

bkr23bkr

Mężczyzna

Z nami od: 15-08-2015

Witam wszystkich serdecznie.

Zaczne od tego ze mam problem poniewaz rozstalismy sie z facetem majac Dziecko.
Rozstanie nie trwalo dlugo lecz kiedy wrocilismy do sibie ja mialam zlozona aplikacje o mieszkanie socjalne i benefity dla samotnych matek.
Nie jestemy ludzmi ktorzy lubia sie ukrywac i w sumie nie mamy zamiaru bo jest to w duzym utrudnieniem tak prosto mowiac .

Moje pytanie -

Jako samotna matka dostane mieszkanie w trybie przyspieszonym.

Czy moge miec problem z powodu zgloszenia faceta odrazu ?
Majac namysli wymuszenie przyspieszenia o socjal czy mozna tak w ogole to nazwac ?
Z benefitow mam zamiar zrezygnowac jak on sie wprowadzi czy bede musiala cos oddac jesli to ja sie przyznam ?

CO ZROBIC prosze o odpowiedz :-|

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2015-08-15 14:11:32 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak nie jestes juz samotna matka, to poinformuj urzad. Wycofaja Twoj wniosek o mieszkanie. Wtedy bedziesz uczciwa. Jak poczekasz z tym, dostaniesz mieszkanie i potem partner sie wprowadzi, to tak srednio bedzie z ta uczciwoscia.

To samo z zasilkami, jak zaczniecie prowadzic wspolne gospodarstwo domowe, informujesz urzad.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

bkr23bkr

Post #3 Ocena: 0

2015-08-15 14:18:16 (10 lat temu)

bkr23bkr

Mężczyzna

Ok, Druga Czesc.

Do tych czas mieszkalismy z jego matka z ktora powiedzmy nam sie srednio ukladalo. Na mieszkanie socjalne wspolnie bedziemy czekac za dlugo i nie jestesmy pewni czy znowu sie wszystko tam nie posypie pomijajac ze razem udajemy sie do psychologa rodzinnego..

Wiec Czy mozesz mi powiedziec jakie konsekwencje beda sie wiazac jesli mieszkanie przyspieszone dostaniemy i poprostu go zglosze ?

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #4 Ocena: 0

2015-08-15 14:24:01 (10 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2015-08-15 14:18:16, bkr23bkr napisał(a):
Ok, Druga Czesc.

Do tych czas mieszkalismy z jego matka z ktora powiedzmy nam sie srednio ukladalo. Na mieszkanie socjalne wspolnie bedziemy czekac za dlugo i nie jestesmy pewni czy znowu sie wszystko tam nie posypie pomijajac ze razem udajemy sie do psychologa rodzinnego..

Wiec Czy mozesz mi powiedziec jakie konsekwencje beda sie wiazac jesli mieszkanie przyspieszone dostaniemy i poprostu go zglosze ?

a nie lepiej wynajac wlasne mieszkanie? tak jak inni pracujacy ludzie? na mieszkanie z agencji czekasz ok 2-3 tyg a socjalne kilka miesiecy albo i lat. Po co sie meczyc z matka partnera gdzie nawet pobzykac sie spontanicznie nie moza :-[ idzcie na swoje.

Do góry stronyOffline

bkr23bkr

Post #5 Ocena: 0

2015-08-15 14:47:00 (10 lat temu)

bkr23bkr

Mężczyzna

Na ta chwile nie jestesmy w stanie sobie pozwilic na to co nie oznacza ze nie zgadzam sie z Twoja wypowiedzia. Znalezlismy sie w takiej sytuacji a nie innej i na ta chwile widzimy tylko i wylacznie takie wyjscie. Na mieszkanie socjalne bede czekac gora dwa miesiace a w tym czasie moj partner musi dokonczyc pewne badania ktore juz zaczal i to tez uniemozliwia mu podjecie pracy w zawodzie w ktorym pracuje i w kazdym innym w ktorym moglby pracowac. Wydaje mi sie ze napisalam juz tu wystarczajaca ilosc informacji i skierowalam pytanie w odpowiednim kierunku.

Jesli jest ktos kto moze mi napisac co mam teraz zrobic zeby nie poniesc konsekwencji lub jakie moga sie z tym wiazac z gory dziekuje.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2015-08-15 16:18:11 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

W kontrakcie najmu domu socjalnego zazwyczaj jest klauzula: Jesli ktos dostal mieszkanie, bo sklamal w aplikacji, umowa moze zostac wypowiedziana. Jesli Zaraz po otrzymaniu domu wprowadzisz faceta, bedzie to wygladac bardzo podejrzanie.
Wasze ryzyko .

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Sawanna

Post #7 Ocena: 0

2015-08-15 18:05:30 (10 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

Cytat:

2015-08-15 14:47:00, bkr23bkr napisał(a):

Jesli jest ktos kto moze mi napisac co mam teraz zrobic zeby nie poniesc konsekwencji lub jakie moga sie z tym wiazac z gory dziekuje.

Zaraz, zaraz... prosisz nas żebyśmy doradzili Ci czy okłamać urząd czy nie? No sama sobie odpowiedz na to pytanie.
Skoro tak naprawdę nie jesteś samotną matką to nie należy Ci się mieszkanie w przyspieszonym trybie. Powinnaś poinformować urząd, że chcesz mieszkać z partnerem, może powinnaś go dodać do zgłoszenia bo skoro jak piszesz musi przejść jakieś tam badania to znaczy, że jest chory... i wtedy może będziecie mieć dodatkowe punkty... może.
A to, że z jego matką się nie układa najlepiej... no cóż - nie wy pierwsi i nie ostatni macie taki problem. Jeśli ta kobieta stosuje wobec was przemoc fizyczną, psychiczną, może się upija, może robi wam awantury... to jest tylko kolejny punkt dla was we wniosku o mieszkanie z urzędu. Ale powinniście mieć na to jakiś dowód bo samo stwierdzenie, że się nie układa... to troszkę za mało.
Dobrze wiesz jaka jest nagonka na Polaków... i chcesz dołączyć do grona robiących innym opinię wyłudzaczy i oszustów? I pytasz oficjalnie jak to zrobić?
No wybacz, ale coś tu jest nie tak...

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

predatorstopa

Post #8 Ocena: 0

2015-08-15 22:28:07 (10 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Warto ryzykować jeżeli dowiedzą się że mieszkasz z partnerem a tego nie zgłosiłaś to zabiorą wam mieszkanie i już nigdy nie dostaniecie lepiej idź do nich i zmień aplikację na was albo porozmawiaj z nimi ze masz obawy ze wam się nie uda itp może ci coś podpowie babka

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2015-08-16 08:33:00 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

2 osoby dorosle i pracujace z 1 dzieckiem nie powinny miec wiekszych problemow z mozliwoscia wynajmu malego mieszkania czy pokoju w Bham, zamiast wyludzania lokalu socjalnego.
Poza konsekwencjami w postaci utraty takiego mieszkania czy wpisow w dokumenty (co sie odbija czkawka w przypadku szukania pracy, kontaktow z bankami czy ubezpieczeniami itp.), to lokal socjalny dostaje sie w najrozniejszych miejscach, w Bham szczegolnie mozna dostac nieciekawa okolice, gdzie te konsekwencje mozecie ponosic na codzien w postaci braku bezpieczenstwa, nieciekawych szkol w okolicy dla dziecka, niechetnych sasiadow, gdzie sie moze okazac, ze strach dziecko wypuscic z domu.
Pytanie, czy warto...

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2015-08-16 10:08:32 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

No właśnie Karjo. .. chyba każdy wie o jakich sąsiadów chodzi w Birmingham. .. a oni bardzo lubią dzieci... tylko, że inaczej

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,