MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podłączenie prysznica elektrycznego

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2015-06-06 10:09:27 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Jakiś czas temu padł mi prysznic elektryczny. Landlord zamiast naprawić/wymienić, po prostu go wyłączył. Kupiłam mieszacz ( były dwa krany w wannie standardowo ), żeby mieć prysznic. Niestety jest to dość uciążliwe, ze względu na słabe ciśnienie wody - ciężko go ustawić, raz leci lodowata, raz mega gorąca. Kupiłam więc nowy prysznic elektryczny. I moje pytanie brzmi - mogę go podłączyć sama, czy musi to zrobić ktoś z uprawnieniami?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2015-06-06 17:02:08 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2015-06-06 17:40:44 (10 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2015-06-06 10:09:27, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Jakiś czas temu padł mi prysznic elektryczny. Landlord zamiast naprawić/wymienić, po prostu go wyłączył. Kupiłam mieszacz ( były dwa krany w wannie standardowo ), żeby mieć prysznic. Niestety jest to dość uciążliwe, ze względu na słabe ciśnienie wody - ciężko go ustawić, raz leci lodowata, raz mega gorąca. Kupiłam więc nowy prysznic elektryczny. I moje pytanie brzmi - mogę go podłączyć sama, czy musi to zrobić ktoś z uprawnieniami?

Zmiany za pozwoleniem właściciela.
Jak ktoś się zna to może wymienić sam.
Ale musi się znać bo to i woda pod ciśnieniem i prąd.
Do tego jak inny model to trzeba pokombinować z przyłączem wody.

A ten mieszacz to z termostatem?
Często wanna jest podłączona do zbiornika który jest wyżej od niej tylko o 1.5-2m i po podniesieniu do góry "telefonu od prysznica" spada ciśnienie.

Cytat:

Przy okazji podepne sie - czy ktos ma prysznic elektryczny z wlasna pompa? Jak sie sprawdza? Musze wymienic obecny, bo jest kiepski, ale nie chce podlaczac go pod gaz, zeby miec kazdy ogrzewany niezaleznie w razie czego.

Jeżu ale trzeba mieć moc by to zrozumieć. :)
Ten prysznic elektryczny to power shower czy electric shower?
A dalej to nie wiadomo jakie miałaś(miałeś) intencje w pytaniu

[ Ostatnio edytowany przez: robinek 06-06-2015 17:48 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-06-06 18:03:36 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2015-06-06 18:10:51 (10 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2015-06-06 18:03:36, mancun napisał(a):
Cytat:

Przy okazji podepne sie - czy ktos ma prysznic elektryczny z wlasna pompa? Jak sie sprawdza? Musze wymienic obecny, bo jest kiepski, ale nie chce podlaczac go pod gaz, zeby miec kazdy ogrzewany niezaleznie w razie czego.

Cytat:

Jeżu ale trzeba mieć moc by to zrozumieć. :)
Ten prysznic elektryczny to power shower czy electric shower?
A dalej to nie wiadomo jakie miałaś(miałeś) intencje w pytaniu

Kasujemy - chcialam cos, co nie najwyrazniej nie istnieje.
Zmieniam pytanie - czy ktos ma prysznic elektryczny na niskie cisnienie wody i czy one rzeczywiscie poprawiaja to cisnienie?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>mancun</i> 06-06-2015 18:04 ]

Power shower to głownie po to by przy normalnym cisnieniu zrobic sobie jeszcze lepsze bicze wodne z bąbelkami.
Do podwyższenia ciśnienia prysznica sa prysznicowe pompy wodne
pompa
Najczęściej stosuje sie pozytywowe jeśli mamy zbiornik powyżej 1.5m nad słuchawką.
Jeśli poniżej to dajemy pompę negatywową.
A jeszcze trzeba dobrać wielkość pompy do zapotrzebowania na wodę.
Wady jednego i drugiego to głośna praca.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2015-06-06 19:17:47 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-06-06 10:09:27, Nie_z_tej_bajki napisał(a):

Jeżeli Landlord to musi przysłać kogoś z uprawnieniami. Jeżeli sam umiesz to możesz sama. Pod warunkiem że kilka wkrętaków i jakiś kluczyk posiadasz, wiesz gdzie jest zawór wody i bezpiecznik. Czasami trzeba nową dziurkę wywiercić bo śruby mocujące nie pasują. Pomijam że są lewo i prawo wodne. Jeżeli na swoją odpowiedzialność zawołasz kogoś to byle kto może to zrobić, nawet ja.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2015-06-07 17:29:48 (10 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Mogłabym to zrobić sama, ale chyba jednak dla bezpieczeństwa, poproszę landlorda, żeby kogoś przysłał... mam nadzieję, że tym razem nie będę czekać pół roku ;-).

Co do ciśnienia - u mnie przy starym prysznicu elektrycznym wcale nie było lepsze niż z słuchawki od obecnego mieszacza. Jedynym plusem jednak, jest możliwość ustawienia temperatury wody z prysznica, co przy mieszaczu graniczy z cudem...
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,