MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2016-01-01 12:22:57 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie napisalam, ze Lodz jest brzydka czy najbrzydsza, tylko szara. Zawsze jak jade z Wawy na Baluty, to przejezdzam szarymi ulicami, ktore sa przygnebiajace. Teraz i tak omijam jazde przez centrum, ale kiedys jak nie bylo autostrady, to zaliczalam dluzsza wycieczke po miescie i nierownych ulicach z torami tramwajowymi.

Perelki architektoniczne Lodzi zaliczylam juz dawno.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Mustafa1975

Post #2 Ocena: 0

2016-01-01 12:29:55 (10 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

A ja bylem w pazdzierniku w Gilbrartarze i bylo slonecznie 26c. Moglbym tam mieszkac gdyby mie chcieli ;-)

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #3 Ocena: 0

2016-01-01 12:31:30 (10 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Cytat:

2016-01-01 12:29:55, Mustafa1975 napisał(a):
A ja bylem w pazdzierniku na Gilbrartarze i bylo slonecznie 26c. Moglbym tam mieszkac gdyby mie chcieli ;-)

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #4 Ocena: 0

2016-01-01 12:44:50 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Code:

Cytat:

2016-01-01 11:36:47, niewiadoma napisał(a):
Spieszę z odpowiedzią.Normalna pogoda dla mnie ma miejsce wtedy,gdy lato jest latem/nawet te 30 na plusie/,a zima jest zimą i ten śnieg,który leży dłużej niż parę godzin.Też byłam na weselu,w dniu bardzo upalnym,ale teraz nie ma to już takiego znaczenia,gdyż każda porządniejsza sala,restauracja posiada taki wynalazek jak klimatyzacja i zabawa oraz jadło na półmiskach wygląda tak jak powinno.Mnie pogoda w Polsce odpowiada,ale Tobie nie musi i to jest zupełnie normalne.Pozdrawiam z słonecznej ,lekko mrożnej Łodzi.

Ja w UK depresji z powodu nie mam. Na pogodę nie narzekam.

Ale odniosę się do Łodzi o której piszesz. Najlepiej jest w lato jak grzeje plus trzydzieści i jeździsz codziennie do pracy autobusem bez klimatyzacji ;)
Na ulicy za gorąco a w autobusie poza upałem, ciekawe zapachy ludzi...

A zimę tez lubię jak mam urlop w górach. W Łodzi prawdziwa zima wiadomo jak wyglada. W nocy popada śnieg i rano jest ładnie. Ale to tylko na chwile. Bo za moment się okazuje, ze musisz iść do pracy. Drogowcy znów nie zdarzyli a Ty przy minus 20 odśnieżasz auto, którym i tak być może do pracy nie dojedziesz, bo wszystko zasypane. Ale jak Ci się uda to po pracy ulice już posypane, urok śniegu w mieście znika. Pozostaje błoto, brzydkie ulice i ludzie przemarznięcie do szpiku kości na przystankach. Jeśli posiadasz auto, ale słaby akumulator (o czym wielu się przekonuje po którymś z rzędu mroźnym dniu) tez lecisz na przystanek przeklinając na czym świat stoi.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #5 Ocena: 0

2016-01-01 13:06:11 (10 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

W UK jest idealna pogoda dla pracujacych. Taki umiarkowany klimat. Jak jest +30 to nie chce sie nic robic a w glowie urlop a nie praca.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2016-01-01 13:07:03 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

To chyba dotyczy wiekszosci miast, gdzie pada snieg i nie ma duzych mrozow. Bo jak sa mrozy, to snieg sie nie topi i nie robi sie bloto.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

malinowka

Post #7 Ocena: 0

2016-01-01 13:08:27 (10 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

ja w tam w depresję wpadam jak mam do Polski jechać, za każdym razem coraz mniej czuję się tam u siebie*DONT_KNOW*
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2016-01-01 20:24:56 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Hm, jak mieszkałem w Polece te kilka lat to jak pewnie już niektórzy czytali, rozwalił mnie system namolno kontrolno skarbowy.

tak dziś grzebię w innym temacie i widzę ze system ma się dobrze
żona ktora jeszcze ma wspólnotę majątkową, mimo że nie ma dochodu, bo maż zgarnia cały dochód z wynajmu ich wspólnego mieszkania, musi zapłącić podatek, od nieosiągniętego dochodu

A do tego on zapłaci podatek wg innych zasad, ona wg innych.
A może to kara za donosicielstwo?? :-D
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2016-01-01 21:29:23 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Haha, no to ja zalatwili na cacy, a pieniedzy z wynajmu dalej pewnie nie ma. A maz dalej sie smieje ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2016-01-01 21:40:27 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

To typowe, nie było dochodu, a podatek trzeba zapłącić. To tak samo jak kiedyś miałem przypadek z Vatem, klient mi nie zapłacił za dostawę urządzenia o wartości 2500 + VAT.

kasy nie zobaczyłem nigdy, vat musiałem zapłacić.
Drugie jajo było że klient dokonał zwrotu, korekta korektą, a vat trzeba było zapłacić, a ja właśnie sprzedawałem towary w podobnych cenach.

Był też myk bo miałem prowizje za sprzedaż systemów bazodanowych pewnej amerykańskiej firmy, marża dla mnie była 35 000 zł +vat.
W jednym przypadku, klient mi sie wycofał po sprzedaży, ale przed dokonaniem instalacji. Niemniej już zaczęliśmy prowadzić szkolenia dla obsługi.
K@ nawet się mnie nie pytaj ile popłynąłem na tym.

Co ja się z tymi złodziejami naużerałem to masakra.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,