MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mini (czarne) dla faceta 30+

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 7 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2014-09-27 20:45:39 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-09-27 13:53:40, badfish napisał(a):
To mniej więcej coś takiego jest:

Obrazek

Jak się wszyscy władujemy to jeszcze jedno wolne miejsce jest :-D

Mamy Previe od 2007 roku, na liczniku ma prawie 190 000 mil w tym momencie.
Dopiero teraz pojawiły się kłopoty. i trzeba było naprawić elementy zawieszenia.
Wiadomo ten pieprzoiny Londyn i hopki do pasa.

A tak to bajka, mogła by mieć skrzynię biegów 5 lub 6 stopniową a nie 4, co by pozwoliło oszczędzić więcej paliwa w trasie.

Niesamowicie praktyczny i ładowny samochód bo ma podłoge płaską jak autobus. *THUMBS UP*

Na pewno wielu nie spodoba się dość surowy wygląd wewnątrz, nawet w wersji ze skórami i strefową klimatyzacją nie ma szału. Typowa japońska prostota, mimo że do projektów zaprosili włoskich projektantów, stad wygląd zewnętrzny, bardziej europejski.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-09-27 20:48:59 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2014-09-27 13:59:04, Tomalski napisał(a):
Cytat:

2014-09-27 12:50:16, badfish napisał(a):

I w tej literaturze specjalistycznej piszą, że miniak "dla panienek"? LOL.

Nawet jakby nie pisali, to wystarczy się trochę rozejrzeć, kto najczęściej siedzi za kierownica mini czy fiata 500.

Zależy od dzielnicy, bo np Richmond, Finshley, Hamsted, itp to mamusie oczywiście tylko 4x4 króluje audi Q7 , czasami Jep, Landrover itp
A to ze pod szkołami pół godziny parkują, blokując dwa pasy, i autobus, to już inna sprawa :-]*ROFL*:-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-09-27 21:00:51 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2014-09-27 19:23:02, jahoda napisał(a):
wracajac do tematu samochodu MINI.
Rozmawiam z osoba ktora tam pracuje i mowi ze dopiero od jakiegos czasu wdrazaja standardy BMW w fabryce MINI i jakosc wykonania jest duzo lepsza. Czy samochod popularny jest,chyba tak, bo zapotrzebowanie na te samochody jest wyzsze niz w latach ubieglych mimo ze cena jest rowniez wyzsza w porownaniu z samochodami podobnej "klasy"

hm, nie wiem nie byłem.
Ale historia mini to właśnie załamanie sprzedaży, wręcz bankrutctwo, przejęcie przez BMW , wprowadzenie niemieckich technologii, tam są rozwiązania pozwalające pojazdowi drogowemu brać udział w wyścigach, tylko klatke wsadzić.

A wynika to z historii, gdy właśnie stre mini, kiedyś zdruzotał na wyścigach konkurencję z całej europy.

To właśnie to kupili niemcy i na tej bazie wprowadzil nowy produkt i nową jakość.
Materiały są wysokiej jekości, znacznie wyższej niż w ficie 500.
Rozwiązania często wprost z samochoidów wyścigowych.

To się potrafi tak pięknie zebrać ze świateł, aż człowieka szlak trafia jak widzę gdy ludzie tego nie wykorzystują .
Aha ja jeżdziłem z silnikiem 180 koni. Ale ze słabszym też pewnie jest zabawa, bo to lekkie autko jest.

Oczywiscie cały czas twierdzę ze obydwa samochodziki są tak samo ciekawe. Jako samochód miejski. *THUMBS UP*

A kto jak mnie w nim widzi to ja mam w głębolkim poważaniu. :-]
Bo dla mnie najważniejsza jest moja opinia o mnie w moim pojeździe, a nie tych z FB czy innych takich :-8:-]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-09-27 21:09:54 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-09-27 21:22:09 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-09-27 21:24:42 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-09-27 21:24:51 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

darmund

Post #8 Ocena: 0

2014-09-27 21:33:54 (11 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

[B]2014-09-27 21:00:51, krakn napisał(a):

To się potrafi tak pięknie zebrać ze świateł, aż człowieka szlak trafia jak widzę gdy ludzie tego nie wykorzystują .
Aha ja jeżdziłem z silnikiem 180 koni. Ale ze słabszym też pewnie jest zabawa, bo to lekkie autko jest.

Oczywiscie cały czas twierdzę ze obydwa samochodziki są tak samo ciekawe. Jako samochód miejski. *THUMBS UP*

A kto jak mnie w nim widzi to ja mam w głębolkim poważaniu. :-]
Bo dla mnie najważniejsza jest moja opinia o mnie w moim pojeździe, a nie tych z FB czy innych takich :-8:-]

Ja jednak bym polecal nadal Pande, nie wiem jak ze 180 konnym Mini ale ze slabszymi daje rade. I radocha jest najwieksza z miny jaka koles lub ksiezniczka ma kiedy zostaje w tyle. Moze w srodku taka Panda szalu nie nie robi i niektorzy ja lekcewaza...do pierwszych swiatel.:-]

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2014-09-27 21:43:38 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Bedac w Polsce w maju dostałem w przydziale od siostry jej Honde Jazz (w USA Honda FIT) do użytku na czas pobytu.
Musze powiedzieć ze byłem zaskoczony tym autkiem, typowo miejskie, 5 biegowy manual i piątke można wrzucić już przy 30 km/h a na plaskim i tam gdzie nie potrzeba przyspieszac nawet przy mniejszych prędkościach. Zuzycie w granicach 5 l/100km. Niestety do jazdy po trasie nie nadaje się zupełnie, Przyszlo raz pojechać mi do Wroclawia i Jeleniej Gory. Przy 120 km/h wydaje się ze silnik zaraz w formie protestu wyskoczy z auta i poczeka gdzies nad rowem az wróę. I na autostradzie pali więcej, nawetprzy 120 km/h. Az milo gdy po zjeździe z autostrady do miasta komputer pokazuja niemal natychmiast mniejsze zużycie paliwa. Poza tym ciekawie pomyślane tylne fotele pozwalają ustawić plaska podloge od przednich siedzeń az do końca. Podnosza się tez np. siedziska tylnych siedzeń i tam tez "na szybko" można zaaranżowac spora przestrzen ladunkowa jak na takie, maleńkie przecież auto.

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #10 Ocena: 0

2014-09-28 09:02:55 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2014-09-27 21:43:38, andyopole napisał(a):
Poza tym ciekawie pomyślane tylne fotele pozwalają ustawić plaska podloge od przednich siedzeń az do końca. Podnosza się tez np. siedziska tylnych siedzeń i tam tez "na szybko" można zaaranżowac spora przestrzen ladunkowa jak na takie, maleńkie przecież auto.

Civic też ma takie rozwiązanie, a tylne drzwi otwierają pod kątem 90 stopni, co ułatwia załadunek, tak narawdę można "wjechać" rowerkiem.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,