|
Strona główna » Wszystko o wszystkim » Jaka naprawdę jest ta polska ? |
| Autor | Strona: 4 z 5 |
|---|---|
| Anonim | Post #1 2005-03-03 20:37 (4 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
Dark..... nie mieszaj sie miedzy wodke a zakaske.A Ciebie Elzo trzymam za slowo,ze postarasz sie byc bardziej tolerancyjna,bo na tym polega polemika czyz nie?Janek
|
| Dark_Side_of_The_Moon | Post #2 2005-03-03 20:45 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-02-2005 |
Drogi Janku, mieszanie sie miedzy wódke a zakąskę to moja specjalność, i jak ćie lubię tak mnie nie denerwuj
|
Post #3 2005-03-03 20:57 (4 lata temu) |
|
|
Janku w rzeczy samej ale powiedz mi jak sie wypowiedziec na temat kogos kto pisze o biedocie z Polandowa i go nie urazic
|
| Naturalna | Post #4 2005-03-04 15:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 14-01-2005 |
Wow, jestem pod wrażeniem. Od jutra mnie tu fizycznie nie będzie ale będę z Wami duchem . Wracam po13-stym.Pozdrawiam
|
| Dark_Side_of_The_Moon | Post #5 2005-03-04 19:35 (4 lata temu) |
czekamy na Ciebie z niecierpliwością
|
| Anonim | Post #6 2005-03-05 20:24 (4 lata temu) |
|
Witam Was
Na forum jestem NOWY. Zapisałem się na forum bo śledzę to co się dzieje w GB a interesuje mnie to z pewnego powodu. Mianowicie: jestem (niestety) w tej chwili w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę ...w polsce oczywiście. Kłopot w tym że praca dobrą była aż do ok 7 miesięcy wstecz. Wtedy to zacząłem mieć kłopoty z odbieraniem wynagrodzeń i zaczął się kwas w firmie. Firma MAŁA ale niezła na rynku w moim mieście. Branża REKLAMOWA. Zarobki nie były może ekstra (cokolwiek miałoby to znaczyć) ale dobre a przynajmniej dla mnie samego (nie mam rodzinki) wystarczające. W związku z tym że zacząłem mieć kanał fiansowy to pociągnęło to za sobą inne kłopoty. Zrezygnowałem z ubezpieczenia emerytalnego a teraz dowiedziałem się że już od jakiegoś czasu nie jestem ubezpieczony w firmie! Średnia jaką wyliczyłem do tej pory miesięczna od czasu gdy zaczęło się psuć = 300 zł. Wiecie jak ciężko jest poradzić sobie z takimi pieniędzmi w miesiącu, jak gonią nas opłaty i zobowiązania. Zapytacie mnie pewnie czemu wcześniej nie uciekłem z pracy? Szczerze - LICZYŁEM ŻE TO SIĘ ZMIENI! NIESTETY - NIE! W tej chwili został mi niecały mc do końca a firma jest mi winna ok. 6,6 tyś zł. To ok. 1200 F u Was. Czemu piszę? Moja dobra kumpelka zaproponowała mi wyjazd do Londynu do pracy i abym zmienił swoje życie... jestem sam, nie wyłażę z domu ...mało znajomych. Powiedziała abym się nie oglądał za siebie i jechał. Mam w tej chwili pewne szanse na inną pracę w kraju ale nie w moim mieście. Jednak nie wiem czy to do końca wypali i jakie mam naprawdę szanse. Gdyby wypaliło to byłaby b.ciekawa praca. Jeśli nie... pozostaje mi spakować plecak i jechać do Londynu. Generalnie gdybym jechał to na 100% do domu (mam metę) i niewykluczone że z miejsca do pracy. Praca będzie mało ciekawa ale ważne że będzie! Przez ten czas musiałbym podciągnąc znacząco angielski oraz po 1 roku zypatrywać innej pracy. Jak widzicie jestem w tej chwili na rozstaju. Mam PLAN już ułożony więc wiem co będę robił GDY COŚ! Ale są to trudne decyzje. Fakt... nie mam nikogo i nikogo nie musze za sobą 'ciągnąć' ani rozstać się. Prawda... rodzina, Mama, Ojciec i inni. Ale na tym polu jest wszystko dobrze i nie martwię się. W zasadzie nie mam nic do stracenia. Teraz już tylko czekam na rozwój wypadków. Co do POLSKI - POLANDIĄ zwanej Przepadam za swoim krajem, swoim regionem! Nasz kraj jest WSPANIAŁY, MALOWNICZY, ŚLICZNY ...NASZ! Jest tu tyle dobrego, i wspaniałych LUDZI... normalnych takich jak my, nie zawistnych i złych. Ale jest pewne ALE.... ...nasz KRAJ ma zawsze PECHA! ZAWSZE do władzy i to nie najwyższej ale w różnych miejscach dostają się ludzie wykolejeni, psyhopatyczni, bezczelni, złodzieje i kryminaliści. Nie ma tu znaczenia czy czerwoni czy biali! Przez nich mamy taki SYF (przepraszam), szambo i życie zmarnowane. Oni nam to robią i najgorsze że nic nie można zrobić. Pomyślałem sobie że chyba TAK JUŻ MUSI BYĆ NA ZAWSZE! To straszne - WIEM! Ale wystarczy prześledzić historię. Potrzeba człowieka/ludzi energicznych bez kompromisów czyszczacych błędne i negatywne pozycje i pola. Taki Piłsudski, MIeszko I, Bolek Chrobry etc. Nie raz rozmiawiałem ze znajomymi na ten temat. Nawet z kumpelką co w Londynie pomieszkuje. GDYBY WŁADZĘ SPRAWOWALI U NAS LUDZIE NORMALNI - MYŚLĄCY, USTANAWIAJĄCY NORMALNE PRAWO I PRZEPISY TO Z NASZYMI UMIEJĘTNOŚCIAMI, POMYSŁAMI I CZYSTOŚCIĄ BYLIBYŚMY OBOK NIEMCÓW! ...a reszta z tyłu! Tak myślę! A przez to jak jest i prawo i przepisy... ludzie kłamią, kradną, kombinują (to nasza najbardziej znana cecha!) bo muszą żyć i nie dac się zniszczyć przez ŚWINIE z góry. Powoduje to cały łańcuch reakcji i posuniąć gdzie większość jest NEGATYWNA! Pozdrawiam Was Rodacy w GB / UK ...może się spotkamy za 1 do 2 miesiący... |
Post #7 2005-03-05 20:50 (4 lata temu) |
|
|
czesc drogi kolego
moge tylko tyle powiedziec na twoj list - jezeli masz tu kumpele ktora ci pomoze na poczatku w Londynie to nie czekaj chlopie tylko sie pakuj i przyjezdzaj nie ma sensu tego odkladac zwlaszcza ze jestes jeszcze hmm......nieustatkowany... |
| Dark_Side_of_The_Moon | Post #8 2005-03-05 20:53 (4 lata temu) |
Hejka NOWY
chyba nie masz nic do stracenia, a do odważnych świat należy musisz tylko przygotować sie na jakiś czas charówki, bo bez angielskiego ( szczeólnie w twoim zawodzie), to trudno. Jeżeli za rok stwierdzisz, że to nie dla ciebie, to zawsze możesz wrócić do rodziców i zaczynać wszystko od nowa. Na dobry początek zacznij coś z angielskiego i w drogę... do zobaczenia |
| Anonim | Post #9 2005-03-05 21:03 (4 lata temu) |
|
HEJ!Dokladnie sie zgadzam z dziewczynami.Radza Ci bardzo dobrze,nie czekaj na cud!Bo watpie,zeby sie wydarzyl...nie czekaj by znow ktos Cie oszukal.Jestes wolnym czlowiekiem,odwagi!Ania
|
| sasj | Post #10 2005-03-06 09:34 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2005 |
zycze powodzenia...nie masz nic do stracenia
praska aga.
|