Str 13 z 17 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2018-01-20 17:47:53 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Rece opadaja.
Ale mam wrazenie, ze wszystko zalezy od czlowieka, zadne przepisy nie nakaza ani nie zabronia byc po prostu ludzkim. I tylko tyle wystarczyloby pracownikom konsulatu. |
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2018-01-20 18:14:16 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2018-01-20 17:47:53, karjo1 napisał(a): Rece opadaja. Ale mam wrazenie, ze wszystko zalezy od czlowieka, zadne przepisy nie nakaza ani nie zabronia byc po prostu ludzkim. I tylko tyle wystarczyloby pracownikom konsulatu. Znakomite résume. Najlepsze przepisy i urzadzenia nie pomoga ... |
dtkris | Post #3 Ocena: 0 2018-01-21 12:36:21 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2013 Skąd: dartford |
Hej wszystkim!
Chciałbym krótko przedstawić Wam,jak wyglądała sytuacja w Konsulacie z mojej strony. Lenka opisała to dokładnie. Urzędnicy w Konsulacie jak najbardziej w porządku i dla mnie i jak zaobserwowałem, tak że dla innych.Główny problem to problem organizacyjny i logistyczny.Tu to kompletna porażka. Pierwsze moje wrażenie było takie,gdzie ja trafiłem?.Ale spęd! Masa ludzi i kompletnie brak miejsca,nie mówiąc już o poruszaniu się wózkiem.Brak jakiej kolwiek informacji,nie ma miejsca gdzie osoba niepełnosprawna mogła by wypisać wniosek,przejrzeć dokumenty. Informację jaką otrzymaliśmy z Lenką,wszystko wyglądało świetnie.Mam wyznaczony termin,godzine ktoś z Konsulatu pomoże wypełnić wniosek w jego obecności złożę podpis albo jakiś znak zamiast podpisu.Pomoże pobrać moje odciski palców. Niestety wyszło całkiem co innego. Wniosek wypełniła mi osoba, która też przyszła załatwić swoje sprawy,poprosiła urzędnika aby przyjął mnie poza kolejnością. Dzięki temu Panu udało mi się to wszystko ogarnąć i w miarę szybko załatwić.Jestem mu za to ogromnie wdzięczny. Lenka nie stresuj już się tym.Zrobiłaś wszystko co możliwe żeby mi pomóc.W niczym nie ma Twojej winy.Trzymaj się,czekam na "parapetówę". krzyś |
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2018-03-01 22:51:24 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Koledzy AlmostFamous i Jankowski przekazali swoje wygrane w konkursie na szczytny cel. Zamówiłam voucher na kwotę 25 f dla naszego Krzysia.
Dziękuję panowie ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
jankowski | Post #5 Ocena: 0 2018-03-04 12:29:34 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-02-2007 |
Cytat: 2018-03-01 22:51:24, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Koledzy AlmostFamous i Jankowski przekazali swoje wygrane w konkursie na szczytny cel. Zamówiłam voucher na kwotę 25 f dla naszego Krzysia. Dziękuję panowie ![]() To Tobie, EFKAKONEFKA33, należą się podziękowania i wyrazy podziwu za zaangażowanie i wsparcie akcji charytatywnej. Dziękuję również za organizowanie dla nas fajnych zabaw ![]() |
|
|
dtkris | Post #6 Ocena: 0 2018-03-08 16:30:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2013 Skąd: dartford |
Dzisiaj otrzymałem voucher.
Bardzo,bardzo Wam dziękuje i pozdrawiam chłopaki. |
__lenka | Post #7 Ocena: 0 2018-03-25 19:14:20 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Krzys tez jest chory!
Rozmawialismy w czwartek i widac bylo, ze go "rozbiera". Jego mialam odwiedzic w srode, ale z przyczyn rodzinnych tez sie wszystko do gory nogami rozwalilo. Zblizaja sie swieta i na pewno bardzo mu milo bedzie z odwiedzin, choc na chwile, z kartki swiatecznej! Podarujmy mu chwile inne od tej juz 7! letniej codziennosci w domu opieki.. Dom opieki moze polozony jest w malowniczym miejscu.. ale daleko wszedzie! Masz ochote na cos? to po prostu idziesz do sklepu i kupujesz. Krzysiek niestety nie ma sklepu obok, lub takiego do ktorego sam by mogl dojechac. Masz smaka na cos, to idziesz do kuchni. Krzysiek nie moze! On zeby sie napic wody czy herbaty to musi poprosic o pomoc. Jego rzeczywistosc a nasza to dwa rozne swiaty! Ale on nigdy sie nie skarzy, jest cierpliwy pogodny i zawsze usmiechniety, podziwiam go! Krzysztof Czembor Peter Gidney Neurological Care Centre Darenth Road South Darenth DA27QT la-terra-del-pudding
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2018-03-27 21:52:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Dla przypomnienia wieczorowa pora
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2018-03-31 20:12:19 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Informacyjnie.
Informacje z drugiej ręki. Poprzez wiadomości tekstowe na telefonie, bo Lenka ma słaby dostęp do neta na ta chwilę. Krzysiu znajduje się w szpitalu, w bardzo złym stanie. Jest w spiączce farmakologicznej. W każdej chwili może być gorzej lub lepiej. Krzysiu jest bardzo wierząca osobą. Jeśli możecie prześlijcie mu swoje ciepłe myśli lub modlitwę. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2018-03-31 20:54:44 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Pomodle się za Krzysia dziś wieczorem.
|