MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakim sposobem wyslac leki zagranice?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malinowka

Post #1 Ocena: 0

2014-05-04 01:38:23 (11 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Cytat:

2014-05-04 01:34:17, Pigula75 napisał(a):
Cytat:

2014-05-04 01:30:48, malinowka napisał(a):
e tam hostoria choroby. Ja po swoje prochy poszłam z pustym opakowaniem i powiedziałam, że mi się skończyły a muszę brać i dostałam bez problemu. Widać wzbudzam zaufanie, albo strach:-8
Ale to były prochy na zwykłą tarczycę, z epilepsją może być więcej zachodu.:-(

Na Jego miejscu mimo wszystko "załatwiłabym" papiery , bo samo przepisywanie leków w Jego przypadku nie wystarczy.
GP powinien Go skierowac do specjalisty I w odpowiednim czasie zlecić odpowiednie dla danej jednostki chorobowej badania.

Nikłe szanse, że GP wpadnie na taki pomysł sam z siebie, no chyba,że trafi na lekarza z prawdziwego zdarzenia.Swoją drogą współczuję chłopakowi, nieciekawe choróbsko
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-05-04 01:49:21 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-05-04 05:31:29 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mat8621

Post #4 Ocena: 0

2014-05-04 07:57:08 (11 lat temu)

mat8621

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2013

Cytat:

2014-05-04 01:38:23, malinowka napisał(a):
Cytat:

2014-05-04 01:34:17, Pigula75 napisał(a):
Cytat:

2014-05-04 01:30:48, malinowka napisał(a):
e tam hostoria choroby. Ja po swoje prochy poszłam z pustym opakowaniem i powiedziałam, że mi się skończyły a muszę brać i dostałam bez problemu. Widać wzbudzam zaufanie, albo strach:-8
Ale to były prochy na zwykłą tarczycę, z epilepsją może być więcej zachodu.:-(

Na Jego miejscu mimo wszystko "załatwiłabym" papiery , bo samo przepisywanie leków w Jego przypadku nie wystarczy.
GP powinien Go skierowac do specjalisty I w odpowiednim czasie zlecić odpowiednie dla danej jednostki chorobowej badania.

Nikłe szanse, że GP wpadnie na taki pomysł sam z siebie, no chyba,że trafi na lekarza z prawdziwego zdarzenia.Swoją drogą współczuję chłopakowi, nieciekawe choróbsko

Nie jest źle,bo to chorobsko mnie już tak nie nęka, bo nie mam ataków(pisałem o tym juz wcześniej). Miałem codzienne ataki od trzeciego roku zycia, po 6 latach lekarz( bardzo znany neurolog w prokocimskim szpitalu) stwierdził że juz jestem całkowicie wyleczony,i leki odstawiono. Jednak w okrosie dojrzewania kilka razy zaslablem,poszedłem z tym do lekarza. Lekarz stwierdził nawrót choroby, no i teraz nadal misze zażywać leki.... Zalatwilem juz sobie kto przywiezie mi leki, dowiedziałem się że znajoma leci teraz do Pl, będzie poprostu najbezpieczniej... Dzięki wszystkim za wypowiedzi i za pomoc,leki juz będę miał zaniedlugo, a będę sobie tutaj załatwiał z GP,bym nastepnym razem nie musiał przywozić z Pl

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-05-04 12:01:30 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

W innym temacie piszesz ze jestes wUK 7 lat i do tej pory nie zarejestrowales sie u GP, zeby mial twoja historie chorobby? Pomysl, gdybys zaslabl i lekarze nie wiedzac ze juz bierzesz leki, przedawkowalby? Powazna choroba, masz szczescie ze bez wiekszych obecnie problemow, a tak ja lekcewazysz.
Ada

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #6 Ocena: 0

2014-05-04 12:09:54 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Recepte z Polski można także zrealizować w każdym kraju Unii Europejskiej, więc także tutaj.

Znajomi zrealizowali tak recepte na lek dla bardzo ciężko chorego dziecka - W Polsce ten lek przestał być dostepny.

Bardzo często Polacy właśnie w takich sytuacjach realizuja polskie recepty w aptekach w Czechach lub w Niemczech.
la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

grekan

Post #7 Ocena: 0

2014-05-05 00:37:41 (11 lat temu)

grekan

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2008

To prawda; zrealizowalem recepte polska tutaj na lek niedostepny w Polsce ale za pelnoplatna cene, wielokrotnie razy drozej, ponad 100£/ sprowadzony do Polski przez MZ kosztowalby kilkascie zl., jednak procedura zalatwiania trwa ponad miesiac/

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2014-05-05 12:29:48 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cena leku pewnie bylaby taka sama, tylko w Pl wchodzilo w gre dofinansowanie z NFZ.

Do góry stronyOnline

Marzyciel96

Post #9 Ocena: 0

2015-09-30 10:10:44 (10 lat temu)

Marzyciel96

Konto usunięte

Czy leki, które biorę od kilku lat mogę legalnie przewieźć do UK czy będą potrzebne mi jakieś pozwolenia etc. chodzi mi głównie o przelot samolotem

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-09-30 18:03:02 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie