Str 3 z 4 |
|
---|---|
martas | Post #1 Ocena: 0 2014-03-14 16:34:04 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2010 Skąd: Szkocja |
nie no wlasnie zglosilam
Mam tylko obawy jak to wplynie na nsza historie kredytowa. |
martas | Post #2 Ocena: 0 2014-03-14 16:40:29 (11 lat temu) |
No nic zobaczymy, wydawalo mi sie, ze jestem ostrozna a tu taki klops.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2014-03-14 22:04:35 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Nie ma 100% zabezpieczenia.
Ja miałem dość dziwny fraud na kartę Visa Debet. jechałem samochodem, ponieważ wjechałem do cc zone londynu to stwierdziłem że zapłacę od razu przez telefon. Zalogowałem się na stronie tfc, zapłaciłem. Cała procedura trwała kilkanaście minut bo robiłem to w czasie jazdy przez centrum Londynu wiele przecznic. Jakie było moje zdziwienie, gdy na drugi dzień z telefon z fraud protection zadzwonił z pytaniem czy kupiłem sobie travelcard na caly rok na wszytkie strefy. Spora kwota :/ Nie mam pojęcia jak to możliwe, połączenie komórkowe, na stronę rządową, a tu takie jaja :> Kase mi oddali. W sumie miałem 3 razy fraud na kartach Visa. I tak sobie teraz myślę że być moze faktycznie to jest jedną z przyczyn że mam ciągle jakieś problemy z jakimi kolwiek kredytami. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2014-03-15 09:20:16 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2014-03-14 16:34:04, martas napisał(a): nie no wlasnie zglosilam Mam tylko obawy jak to wplynie na nsza historie kredytowa. Nie ma powodu, zeby wplynelo jak wszystko placisz na czas. Sam fraud nie bedzie zgloszony chyba, ze okaze sie, ze ktos posluguje sie Twoimi dokumentami jak w pierwszym poscie i wpisza Cie na liste CIFAS, zeby Cie chronic. W kazdym innym przypadku oddadza Ci pieniadze, dadza nowa karte i sprawa bedzie zamknieta. Carpe diem.
|
martas | Post #5 Ocena: 0 2014-03-15 17:24:28 (11 lat temu) |
Pieniadze oddali, ale wlasnie weszlam na konto i kolejna operacja: Svarowski £450, wprawdzie karte anulowali ale zakup byl zrobiony 10 marca i dopiero dzisiaj wyskoczylo na koncie. Oczywiscie zglosilam, ciekawe czy jeszcze cos sie wykluje;O
krakn tez chodzi o karte Visa [ Ostatnio edytowany przez: martas 15-03-2014 17:33 ] |
|
|
bloby00 | Post #6 Ocena: 0 2014-03-17 10:45:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
krakn - czy jesteś pewien, że była to strona rządowa? Mogę więc dodać kolejne porady z tej okazji:
- zwracajcie uwagę czy płacicie na stronie która jest faktycznie TĄ stroną jaka ma być. Strona może być idealnie podrobiona, zaś w adresie np tylko jedna literka zamieniona; - nie płaćcie na stronach które wydają się "dziwne". Mają np bardzo niskie ceny, strona jest niedopracowana, brak danych kontaktowych itp. Poproście w takim przypadku o możliwość płatności poprzez Paypal (wtedy druga strona nie widzi danych karty); |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2014-03-17 14:28:16 (11 lat temu) |
Na pewno była to właściwa, bo zapłaciłem cc i nie przyszedł mandat.
A żeby zapłacić cc to się loguje do serwisu. Teraz mam już wykupiony autopayment tak że co miesiąc pobierają mi automatycznie opłatę za wszystkie wjazdy w ciągu miesiąca. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Geronimo | Post #8 Ocena: 0 2014-03-18 11:34:11 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2007 Skąd: Londyn, Essex |
Cytat: 2014-03-14 22:04:35, krakn napisał(a): Nie ma 100% zabezpieczenia. Ja miałem dość dziwny fraud na kartę Visa Debet. jechałem samochodem, ponieważ wjechałem do cc zone londynu to stwierdziłem że zapłacę od razu przez telefon. Zalogowałem się na stronie tfc, zapłaciłem. Cała procedura trwała kilkanaście minut bo robiłem to w czasie jazdy przez centrum Londynu wiele przecznic. Jakie było moje zdziwienie, gdy na drugi dzień z telefon z fraud protection zadzwonił z pytaniem czy kupiłem sobie travelcard na caly rok na wszytkie strefy. Spora kwota :/ Nie mam pojęcia jak to możliwe, połączenie komórkowe, na stronę rządową, a tu takie jaja :> Kase mi oddali. W sumie miałem 3 razy fraud na kartach Visa. I tak sobie teraz myślę że być moze faktycznie to jest jedną z przyczyn że mam ciągle jakieś problemy z jakimi kolwiek kredytami. oj tam, oj tam... ![]() ![]() |
krakn | Post #9 Ocena: 0 2014-03-18 12:15:42 (11 lat temu) |
Śmiech śmiechem, wczoraj chciałem zapłacić za reklamę na Londynku, odrzuciło mi płatność, zapłaciłem drugą kartą.
Godzinę temu miałem telefon z fraud protection. Zobaczymy co się urodziło, tą kartą place tylko parkingi przez net i właśnie niektóre reklamy tam gdzie nie mogę zapłacić PayPal albo kredytowym lub pobierają opłatę za kredytowke. Zajade do domu to będę dzwonił bo nie mam teraz głowy żeby przypomniec sobie wszystkie daty i miejsca użycia. Karta została zablokowana. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
bloby00 | Post #10 Ocena: 0 2014-03-18 12:31:58 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Dla mnie to głupota wymuszać płatność kartą za parking (Westminster). Czyli, że co, od kiedy to już karta płatnicza jest przymusem? Inaczej nie zaparkujesz? :/
Nie mówiąc o zwiększonym ryzyku bo przecież łatwiej mieć jakieś drobne lub banknot niż na ulicy wyciągać portfel, z niego kartę i wpisywać jakieś kody jak i wpisywać/podawać numer karty. Oczywiście można zrobić to w samochodzie, bezpieczniej ![]() |