MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypadek,stłuczka...co robić ,proszę o pomoc.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Eddmund

Post #1 Ocena: 0

2014-03-02 19:41:20 (11 lat temu)

Eddmund

Mężczyzna

Z nami od: 28-09-2010

Firmę ubezpieczeniową mało interesuję kto jest winny, ale jak najszybciej i najtaniej załatwić roszczenie klienta.
Stłuczki na rondach najczęściej są załatwiane na zasadzie współwiny. Jak dzwonisz do ubezpieczalni i podajesz:
- stłuczka na rondzie
- brak świadków (choć w sumie z twojego opisu ty jesteś świadkiem)
- drugi kierowca nie przyznaje się do winy
to w ubezpieczalni na komputerze pewnie wyskakuje 50/50 i już.

Jak ci bardzo zależy na dochodzeniu sprawiedliwości to przekaż ubezpieczalni wszystkie dowody potwierdzjącę winę drugiego kierowcy i jak nadal będa dawali 50/50 to po przejściu całego procesu odwoławczego w ubezpieczalni możesz się odwołać do Financial Ombudsman Service.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AudiA5

Post #2 Ocena: 0

2014-03-02 19:41:25 (11 lat temu)

AudiA5

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2014

Cytat:

2014-03-02 18:35:35, tomaszzet napisał(a):
Widzę, że oprócz kamerek, trzeba będzie jeszcze autko wyraźnie oznakować.
Naklejka na szybie "jestes skamerowany" z obrazkiem jakie mają na mobilnych kamerach.

Spotkałem takiego ostatnio na M18. Kamerki nie widziałem, ale robił wrażenie na innych.

Cos takiego mam na mysli

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 02-03-2014 18:39 ]

Na serio o tych nalepkach , bo nie wydaje mi się aby była taka potrzeba i prawnie uregulowane to aby oznaczyć autko informacją o kamerze w aucie .

Ja mam w swoim zainstalowaną i nie zamierzam nikogo o tym informować, zwłaszcza włączam jak idę na zakupy do marketu a sami wiecie jak ciasno na parkingach
By ujrzeć świat, czające się ryzyko By wyjrzeć zza ścian , zbliżyć się By się odnaleźć i poczuć To jest cel ŻYCIA

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2014-03-02 20:22:34 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2014-03-02 19:41:25, AudiA5 napisał(a):
Cytat:

2014-03-02 18:35:35, tomaszzet napisał(a):
Widzę, że oprócz kamerek, trzeba będzie jeszcze autko wyraźnie oznakować.
Naklejka na szybie "jestes skamerowany" z obrazkiem jakie mają na mobilnych kamerach.

Spotkałem takiego ostatnio na M18. Kamerki nie widziałem, ale robił wrażenie na innych.

Cos takiego mam na mysli

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 02-03-2014 18:39 ]

Na serio o tych nalepkach , bo nie wydaje mi się aby była taka potrzeba i prawnie uregulowane to aby oznaczyć autko informacją o kamerze w aucie .

Ja mam w swoim zainstalowaną i nie zamierzam nikogo o tym informować, zwłaszcza włączam jak idę na zakupy do marketu a sami wiecie jak ciasno na parkingach

Ja mam zawsze włączone /przód i tył/, a w domu leży zapasowa :-]
A "naklejka" ma działać na potencjalnych umyslnych wykorzystywaczy.

U mnie w robocie jak się dowiedzieli, że kamerki wożę, to troszkę smiesznie się zrobiło. Po jakims czasie jednemu baba zatrzymała się przed nosem na rondzie. Okazało się, że nie brał udziału w "imprezie". Zeznania, dokumentacja... Ani kasy ani auta.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-03-02 20:51:54 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Moje przygody to właśnie w weekendy się zdążają.

Kiedyś koleś uderzył mnie samochodem gdy jechałem na motocyklu, tak samo na rondku wyprzedzał mnie i zajechał drogę, bo ja chciałem jechać druga w prawo, on na skróty przez wyspę i pierwsza w prawo x do marketu.

Dziad uciekł.

Innym razem, laska fakt niby miała pierwszeństwo, ale ja już byłem na skrzyżowaniu za linią, tak bardzo chciała być perwsza ze przez wyspę to przefruneła, na styk mijając wysepke ze znakiem, tylko łomot było słychać, chyba felga poszła.

O takich co celowo zjeżdżają drogę to nie wspomnę.

Miałem na starym koncie yt dużo filmików, a ile widziałem a nie miałem kamery! To masakra.

W weekend jest bardziej niebezpieczne niż w godzinach szaleństwa mamusiek.
Dlatego nienawidzę jeździć w weekend.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

LUCKYBUSTER

Post #5 Ocena: 0

2014-03-05 18:34:17 (11 lat temu)

LUCKYBUSTER

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2009

Witam.

Pytam znajomych w pracy jak oni to widzą a oni wyskakują mi o jakieś zasadzie 12:00 (dwunastej godziny) np kumpel :
"Nie na kazdym rondzie stosuje sie te same zasady. Szczegolnie jezeli chodzi o lewy pas. Czasem mozesz z niego zjechac TYLKO w pierwszy zjazd nawet jezeli nastepny jest przed "12.00". Wszystko na znakach. Czasem wydaje sie ze twoj zjazd jest prosto a na znaku jest po "12.00".
Skąd oni to biorą ?!! Przecież w kodeksie nic takiego nie ma ...a może ja ślepy ?

Dzwonią do mnie jacyś prawnicy i podobne firmy ..
25% od wygranej + jeszcze do 100% tego co ugraja z tych 25 % + dodatkowe opłaty .haha .dobre sobie ,na tyle jeszcze czytam regulaminy .

To jak z tym drugi zjazdem jeśli nie ma znaków?
Można z prawego w drugi wjazd??

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-03-05 19:11:15 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

LUCKYBUSTER

Post #7 Ocena: 0

2014-03-26 14:29:37 (11 lat temu)

LUCKYBUSTER

Mężczyzna

Witam .

Miesiac od wypadku i dalej brak decyzji czyja wina..Jak dlugo moga zwlekac sprawe?
Jutro chyba ide do prawnika bo potrzebuje auto.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

LUCKYBUSTER

Post #8 Ocena: 0

2014-04-01 20:53:56 (11 lat temu)

LUCKYBUSTER

Mężczyzna

Witajcie ...

Ciągle cisza.Rozmawiałem z prawnikiem i powiedział ,że dodpiero po ogłoszeniu decyzji możemy coś ruszyć.

Zauważylem że ogólnie tam przed wjazdem na rondo jest zwężenie to tym bardzie nie powinno być tej laski obok mnie .
Zreszta przed ruszeniem zerkalismy w prawo to obok jej nie było.(Ja też śledze ruch na drodze bo akurat w dniu kolizji miałem egzamin teoretyczny:)

Ubezpieczalnia: hmmm ...milczą.
rozmawiali z żoną ostatnio i powiedzieli ze wysla czek .Jesli oddamy fure na złom to 550 (wtedy chyba robimy claima,prawda)?
albo 400 jak zostawimy sobie auto .Zostawilismy i poszło .
Czy wystawienie przez nich czeku jest równoznaczne np z ich decyzja 50/50 ?
Czy to dwie osobne sprawy ?

Aha ...laske niby boli kark itp
wypadek byl z 26.02 a laska ma na FB zdjecie z 9.03 jak siedzi wesoło w pubie !!!
Moze to byc jakis dowód .Ubezpieczalni 3 x mowilem ze probuje wyłudzi ale chyba maja to w nosie.

Ostatnia kwestia:
czy ja naprawde nie moge dostac kopii raportu z miejsca kolizji od policji która byla na miejscu ?
Ubezpieczalnia podobno tez sie po nia nie fatyguje .

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

ps .zaraz kupie kamere na ebay.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2014-04-01 21:04:59 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Zrób zrzut ekranu z fotką tej laski, zapisz na dysku i sobie wydrukuj. Są tam pewnie jakies jej komentarze. Zrób tak by było widać datę systemową Twojego komputera.
Inna sprawa, że dolegliwosci nie muszą być ciągłe.
A kopia raportu jest potrzebna do dochodzenia roszczeń za szkodę. Ubezpieczalnia nie pytała o to?
W ubezpieczeniu nie miałes legal cover?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

kasia44

Post #10 Ocena: 0

2014-04-03 16:44:35 (11 lat temu)

kasia44

Kobieta

Z nami od: 06-09-2011

U mnie obylo sie bez wiekszych problemow przy zdarzeniu ,nie ustapilam pierwszenstwa i walnelam moja stara toyota avensis w piekna nowa insignie ,moje auto poszlo do kasacji a jej blotnik wgnieciony ,ale od razu sie przyznalam ze to moja wina ,zwrocili mi cala kase za auto ale corka zrobila piekny rysunek zdarzenia ,nie bylo zadnego znaku tylko zamazana linia przerywana ,niczym nie musialam sie martwic bo tamci byli nadziani i nie udawali chorob a do mnie na drugi dzien przyjechala policja sprawdzic czy ze mna wszystko w porzadku i nawet na miejscu zdarzenia zalatwili holowanie ,bo ja nie mialam do tego glowy

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,