MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak pod krytyką

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

Str 10 z 76

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-01-14 09:17:28 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-01-14 09:31:40 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2014-01-14 09:37:15 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dlaczego mam wrazenie, ze kwoty, ktore ida na wyplaty zatrudnionych w fundacji, wyplacany procent od zysku, sa ujete w dokumentach fundacja, jeszcze sprzed rozkrecenia akcji na taka skale?
I trudno to byloby nazwac kradzieza.

PS.Marky, nie wspomnialam, ze nie mialam okazji korzystac z pomocy Caritasu, tylko, ze nie zdazylo mi sie zauwazyc dzialan i efektow tego.
Dzialalnosc Caritasu, wszelkie domu opieki, przedszkola itp. widzialam tylko odplatne, w cenach prywatnych placowek.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 14-01-2014 09:52 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2014-01-14 10:13:11 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Aha, nie widzialas, znaczy że nie ma.

Popatrz, ja też nie widziałem w życiu na oczy sprzętu z wosp. Znaczy nie ma....

Prawdziwa "charity", zbiórka pieniachow jest tutaj na forum.
Co by bylo, jakby panie zbierające pieniążki tutaj, zaczeły sobie odliczać kasę? Niczym owsiak.
Z otrzymanych 500gbp, odliczyła by sobie 170gbp, no bo to jest koszt jej poświęconego czasu, a pozatym musi opłacić własną propagatorska firme która pisze jej posty w temacie zbiórek pieniędzy na forum.

He.... Dalej by się podobało?
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2014-01-14 10:26:57 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No fakt, jakim cudem mozna sobie wliczyc oplaty pocztowe, paliwo itp. koszty w rozliczenie pozyskanych srodkow.
Ja tam nie mam nic przeciwko temu, by Ewa zajela sie etatowo dzialalnoscia charytatywna, skuteczna babeczka jest i tyle.
Poza tym, wieksza skala przedsiewziecia, wieksze koszty.
Cyt. z dzisiaj:' Będziemy rozważać ten wniosek (kontroli NIK), jak każdy wniosek, a z tego, co słyszałem, przynajmniej są takie publiczne zapowiedzi, że taki wpłynie - powiedział prezes NIK Krzysztof Kwiatkowski pytany o ewentualną kontrolę finansów WOŚP:
Powtórzę jeszcze raz: wielokrotnie różne instytucje, także w zakresie wsparcia dla WOŚP, sprawdzaliśmy i te kontrole wykazywały, że nie było nieprawidłowości w tym zakresie - zaznaczył minister.'

interia artykul

PS. Naprawde nigdy w ostatnich 10 latach nie byles w pl szpitalu, czy oczy zamykales, przechodzac obok sprzetow medycznych z serduszkami?

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 14-01-2014 10:28 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2014-01-14 10:37:49 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Karjo, 170 milionow zlotych?
Usprawiedliwiasz owsiaka. Ok.

Czy naprawdę myślisz, że nawet jakby owsiak kręcił z kasa, to został by skazany? Pomysł.

Tak samo nie widziałem wosp jak ty caritasu.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2014-01-14 10:49:08 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2014-01-14 10:13:11, Markywee napisał(a):
Aha, nie widzialas, znaczy że nie ma.

Popatrz, ja też nie widziałem w życiu na oczy sprzętu z wosp. Znaczy nie ma....

Prawdziwa "charity", zbiórka pieniachow jest tutaj na forum.
Co by bylo, jakby panie zbierające pieniążki tutaj, zaczeły sobie odliczać kasę? Niczym owsiak.
Z otrzymanych 500gbp, odliczyła by sobie 170gbp, no bo to jest koszt jej poświęconego czasu, a pozatym musi opłacić własną propagatorska firme która pisze jej posty w temacie zbiórek pieniędzy na forum.

He.... Dalej by się podobało?

Tak Ewa robi rozne akcje, zbiorki itd, ale robi to " w miare mozliwosci" w wolnym czasie. Wyobraz sobie, ze Ewa rowniez pracuje zeby miec, co jesc i miec dach nad glowa. Nie ujmujac Ewie, jej akcje nie maja takiego rozmachu jak WOSP, a akcja Owsiaka to praca na pelny etat, sugerujesz, ze od 22 lat nie powinien miec grosza, mieszkac pod mostetm itd, bo jak charytatywnie, to charytatywnie tak? Moze powinienes Ewce poddac pomysl zwolnienia sie z pracy i skierowania swoich wszystkich sil na akcje. Oczywiscie wszystko ma robic charytatywnie, nie ma mowy o kosztach wlasnych, wydatkach, rachunkach itd.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #8 Ocena: 0

2014-01-14 10:58:19 (11 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Lubię teorie spiskowe, ale ta z Owsiakiem to chyba lekka przesada. Dla mnie jest tak wiarygodna jak teorie wynikłe chyba po wypiciu wody brzozowej...jeszcze raz spytam, czy Woodstock za darmo się odbywa? A obsługa sztabów? To są ogromne koszta, żadne z nas nie prowadzi fundacji i wie tylko pobieżnie, jakie rzeczy należy opłacać prowadząc taką działalność.
Zanim się zarzuci komuś złodziejstwo, trzeba mieć solidne dowody. Owsiak nigdy nie ukrywał że żyje z fundacji,i to dość godnie, czego nigdy w życiu bym mu nie pożałowała. 100 razy bardziej zasługuje na te warunki, w jakich sobie żyje, niż większość darmozjadów pełniących funkcje prezydentów miast itp.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2014-01-14 11:00:49 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Jolantina woodstock nie jest finansowany, ze zbiorek Wosp, nie powielaj belkotu panowwszystkowiedzacych.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2014-01-14 11:04:43 (11 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

oki, dzięki Aga za wyprowadzenie mnie z błędu :-)
sugerowałam się między innymi tym
może nie najlepsze ale źródło

[ Ostatnio edytowany przez: jolantina 14-01-2014 11:09 ]

Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,