MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak pod krytyką

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

Str 8 z 76

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-01-13 23:09:42 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Markywee

Post #2 Ocena: 0

2014-01-13 23:10:07 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

To ze politycy wpierali owsiaka to swiadczy o jednym - ze leca wszedzie tam gdzie znajda dodatkowe glosy, leca wszedzie tak gdzie mozna pokazac sie z dobrej strony. Normalne.

rydzyk jak owsiak? Nie wiem.

Z owsiakiem jest problem bo.... zamiast wyjsc naprzeciw oskarzeniom - kreci, robi sceny...
I zaczyna sie wygrzebywanie.

Pytanie sobie zadaj, czy hmmmmm "etyczne" (?) jest wygodne zycie z datkow na "chore dzieci"?

Roznica miedzy rydzykiem jest taka - ze on dostaje np kase od moherow na prowadzenie swojej dzialalnosci... kierowanej min do moherow.

Aha cos tam bylo o rydzyku i stoczni gdanskiej....? Nie pamietam juz.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 13-01-2014 23:12 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-01-13 23:15:59 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-01-13 22:35:02, Markywee napisał(a):
Znaczy, co ma u siebie?

Wszytko zostaje zużyte w ośrodkach kościelnych i parafialnych, szpitale "kościelne", przedszkola,szkoły itd

Czyli nie dla wszystkich.

Akcja Owsiaka wspomaga wszystkie ośrodki, a nie tylko szpital MONu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2014-01-13 23:19:04 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-01-13 23:25:35 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2014-01-13 23:38:25 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Temat sie powtarza chyba zo roku, juz podobna dyskusja byla jakis czas temu.
Przejrzalam to 'rozliczenie' caritasu i jest po prostu niestosowne.
Warto je przeczytac ze zrozumieniem, na co w glownej mierze ida srodki caritasu.
Jakos przez wiele lat nie bylo mi dane ujrzec efektow dzialanosci, a to oznacza, ze 1. pomoc ogranicza sie do grupy zwiazanej z okreslonym wyznaniem; 2. faktyczna pomoc jest jak yeti, wszyscy slyszeli, nikt nie widzial.

WOSP rozliczenia sa wiarygodne, z jasnym, od lat deklarowanym okresleniem, na co i w jakiej czesci beda wydatkowane.
O tym, ze widac efekty akcji w calej Polsce, nie trzeba przekonywac.

Sam fakt, ze zalozyciel i pare osob jest na etacie, ze biorac sie za realizacje takiej machiny, Owsiak zastrzegl sobie procent od zysku, jest chyba oczywiste, z czegos trzeba zyc, a przy takim zaangazowaniu i calorocznej pracy, naleza sie sluszne pieniadze.
Tylu ma mu to za zle, zawsze mozna sprobowac uruchomic konkurencje, bedzie tylko z korzyscia dla potrzebujacych. I wtedy mozna szlachetnie i etycznie zrezygnowac z wynagrodzenia.
Tyle pola do popisu, kto pierwszy?

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #7 Ocena: 0

2014-01-13 23:51:33 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:
Wszytko zostaje zużyte w ośrodkach kościelnych i parafialnych, szpitale "kościelne", przedszkola,szkoły itd

Czyli nie dla wszystkich.

Caritas utworzyła profesjonalne placówki opiekuńczo-wychowawcze: Stacje Opieki Caritas, ośrodki rehabilitacyjne, Zakłady Pielęgnacyjno-Opiekuńcze, Domy Pomocy Społecznej, Warsztaty Terapii Zajęciowej, Domy Samotnej Matki, kuchnie dla ubogich, świetlice dziennego pobytu dla dzieci i osób w podeszłym wieku, itp.

Udziela pomocy doraźnej i długofalowej, materialnej i finansowej osobom bezrobotnym, bezdomnym, chorym, starszym, dzieciom z rodzin ubogich a także imigrantom i uchodźcom. Caritas udziela również pomocy humanitarnej ofiarom wojen, kataklizmów i nieszczęść naturalnych poza granicami Polski.

....i? Niby czemu nie dla wszystkich?

Okno_Zycia tez jest caritasowe

Wedle naszych założeń (Caritas'u), podstawą pomagania jest potrzeba człowieka, a nie wiara, i to, czy chodzi do kościoła. Potrzeba człowieka jest najważniejsza. Pomoc Kościoła jest świadectwem wiary

Cytat:
Jakos przez wiele lat nie bylo mi dane ujrzec efektow dzialanosci, a to oznacza, ze 1. pomoc ogranicza sie do grupy zwiazanej z okreslonym wyznaniem; 2. faktyczna pomoc jest jak yeti, wszyscy slyszeli, nikt nie widzial.

To oznacza po prostu ze.... nie bylas na tyle biedna zeby z tej pomocy skorzystac.

To chyba proste...

Tak jak pisalem - "robta co chceta".... :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 13-01-2014 23:57 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-01-14 00:04:34 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #9 Ocena: 0

2014-01-14 00:13:12 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-01-14 00:04:34, Ania_mowi napisał(a):
Ewa, Kajro dziekuje. Bom sie wsciekla.
Losie, o Foruno, o Bogu ... jak mozecie pisac nie wiedzac o czym(a zwlaszcza o kim) piszecie.
Unite4 oraz ty Markywee: oswiadczam, ze bardzo was nie lubie. Jestescie falszywi, nie ma konsekwencji w waszych wypowiedziach i macie male rozumki. Tyle wiecie co zjecie.

Milych snow i tobie zyczymy.

Mis o bardzo malym rozumku.

btw - z dzisiaj:

swira-owsika-wykonczy-mk-i-matematyka

ziew.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 14-01-2014 00:38 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-01-14 00:23:12 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,