Str 8 z 76 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-01-13 23:09:42 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #2 Ocena: 0 2014-01-13 23:10:07 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
To ze politycy wpierali owsiaka to swiadczy o jednym - ze leca wszedzie tam gdzie znajda dodatkowe glosy, leca wszedzie tak gdzie mozna pokazac sie z dobrej strony. Normalne.
rydzyk jak owsiak? Nie wiem. Z owsiakiem jest problem bo.... zamiast wyjsc naprzeciw oskarzeniom - kreci, robi sceny... I zaczyna sie wygrzebywanie. Pytanie sobie zadaj, czy hmmmmm "etyczne" (?) jest wygodne zycie z datkow na "chore dzieci"? Roznica miedzy rydzykiem jest taka - ze on dostaje np kase od moherow na prowadzenie swojej dzialalnosci... kierowanej min do moherow. Aha cos tam bylo o rydzyku i stoczni gdanskiej....? Nie pamietam juz. [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 13-01-2014 23:12 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2014-01-13 23:15:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2014-01-13 22:35:02, Markywee napisał(a): Znaczy, co ma u siebie? Wszytko zostaje zużyte w ośrodkach kościelnych i parafialnych, szpitale "kościelne", przedszkola,szkoły itd Czyli nie dla wszystkich. Akcja Owsiaka wspomaga wszystkie ośrodki, a nie tylko szpital MONu Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2014-01-13 23:19:04 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2014-01-13 23:25:35 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2014-01-13 23:38:25 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Temat sie powtarza chyba zo roku, juz podobna dyskusja byla jakis czas temu.
Przejrzalam to 'rozliczenie' caritasu i jest po prostu niestosowne. Warto je przeczytac ze zrozumieniem, na co w glownej mierze ida srodki caritasu. Jakos przez wiele lat nie bylo mi dane ujrzec efektow dzialanosci, a to oznacza, ze 1. pomoc ogranicza sie do grupy zwiazanej z okreslonym wyznaniem; 2. faktyczna pomoc jest jak yeti, wszyscy slyszeli, nikt nie widzial. WOSP rozliczenia sa wiarygodne, z jasnym, od lat deklarowanym okresleniem, na co i w jakiej czesci beda wydatkowane. O tym, ze widac efekty akcji w calej Polsce, nie trzeba przekonywac. Sam fakt, ze zalozyciel i pare osob jest na etacie, ze biorac sie za realizacje takiej machiny, Owsiak zastrzegl sobie procent od zysku, jest chyba oczywiste, z czegos trzeba zyc, a przy takim zaangazowaniu i calorocznej pracy, naleza sie sluszne pieniadze. Tylu ma mu to za zle, zawsze mozna sprobowac uruchomic konkurencje, bedzie tylko z korzyscia dla potrzebujacych. I wtedy mozna szlachetnie i etycznie zrezygnowac z wynagrodzenia. Tyle pola do popisu, kto pierwszy? |
Markywee | Post #7 Ocena: 0 2014-01-13 23:51:33 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: Wszytko zostaje zużyte w ośrodkach kościelnych i parafialnych, szpitale "kościelne", przedszkola,szkoły itd
Czyli nie dla wszystkich. Caritas utworzyła profesjonalne placówki opiekuńczo-wychowawcze: Stacje Opieki Caritas, ośrodki rehabilitacyjne, Zakłady Pielęgnacyjno-Opiekuńcze, Domy Pomocy Społecznej, Warsztaty Terapii Zajęciowej, Domy Samotnej Matki, kuchnie dla ubogich, świetlice dziennego pobytu dla dzieci i osób w podeszłym wieku, itp. Udziela pomocy doraźnej i długofalowej, materialnej i finansowej osobom bezrobotnym, bezdomnym, chorym, starszym, dzieciom z rodzin ubogich a także imigrantom i uchodźcom. Caritas udziela również pomocy humanitarnej ofiarom wojen, kataklizmów i nieszczęść naturalnych poza granicami Polski. ....i? Niby czemu nie dla wszystkich? Okno_Zycia tez jest caritasowe Wedle naszych założeń (Caritas'u), podstawą pomagania jest potrzeba człowieka, a nie wiara, i to, czy chodzi do kościoła. Potrzeba człowieka jest najważniejsza. Pomoc Kościoła jest świadectwem wiary Cytat: Jakos przez wiele lat nie bylo mi dane ujrzec efektow dzialanosci, a to oznacza, ze 1. pomoc ogranicza sie do grupy zwiazanej z okreslonym wyznaniem; 2. faktyczna pomoc jest jak yeti, wszyscy slyszeli, nikt nie widzial.
To oznacza po prostu ze.... nie bylas na tyle biedna zeby z tej pomocy skorzystac. To chyba proste... Tak jak pisalem - "robta co chceta".... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 13-01-2014 23:57 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #8 Ocena: 0 2014-01-14 00:04:34 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #9 Ocena: 0 2014-01-14 00:13:12 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-01-14 00:04:34, Ania_mowi napisał(a): Ewa, Kajro dziekuje. Bom sie wsciekla. Losie, o Foruno, o Bogu ... jak mozecie pisac nie wiedzac o czym(a zwlaszcza o kim) piszecie. Unite4 oraz ty Markywee: oswiadczam, ze bardzo was nie lubie. Jestescie falszywi, nie ma konsekwencji w waszych wypowiedziach i macie male rozumki. Tyle wiecie co zjecie. Milych snow i tobie zyczymy. Mis o bardzo malym rozumku. btw - z dzisiaj: swira-owsika-wykonczy-mk-i-matematyka ziew. [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 14-01-2014 00:38 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #10 Ocena: 0 2014-01-14 00:23:12 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|