A najzabawnejsze jest to że konkurencyjna firma, czyli KK który za pomocą polityków i nie tylko, wymaga rozliczania pieniędzy przez WOŚP sama nie musi się rozliczać, ani ujawniać sposobu i celu zebranych pieniędzy.
Żeby było jeszcze ciekawiej, nie podlegają kontroli ani zebrane datki, ale również otrzymane pieniądze podatników!
Więc może czas by Owsiak założył związek wyznaniowy, kościół wyznawców Chińskich ręczników i będzie spokój?
Cytat:
2014-01-13 17:29:56, keramczak napisał(a): Szczerze mowiac nie wiem po co Owsiakowi pchanie sie w polityke?
Jak każdy wyborca, ma prawo do wyrażenia swojej opinii na temat polityki.
Jak każdy człowiek, i obywatel ma prawo się WQ wić po przekroczeniu krytycznego poziomu pomyj i gnoju wylewanego mu przez chlew.
Zawiść po prostu czasami przekracza granice absurdu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
2014-01-13 21:37:18, karjo1 napisał(a): Marky, znow sie nie postarales, ten pan od artykuliku juz byl <a href="http://24legnica.pl/?p=18531" target="_blank" target="_new">http://24legnica.pl/?p=18531</a>
karjo
mi chodzi o pelna tabelke z numerkami
co do sadu - to nie badzmy smieszni... Kurka niech sobie sam mecenasa sprawi to mozna sie pobawic
Cytat:
Więc może czas by Owsiak założył związek wyznaniowy, kościół wyznawców Chińskich ręczników i będzie spokój?
kiedy to juz bylo...
Cytat:
A najzabawnejsze jest to że konkurencyjna firma, czyli KK który za pomocą polityków i nie tylko, wymaga rozliczania pieniędzy przez WOŚP sama nie musi się rozliczać, ani ujawniać sposobu i celu zebranych pieniędzy.
Żeby było jeszcze ciekawiej, nie podlegają kontroli ani zebrane datki, ale również otrzymane pieniądze podatników!
Sam Owsiak, poza działalnością producencką, organizuje we własnej firmie Złoty Melon szkolenia z zakresu pomocy medycznej. Prowadzi imprezy integracyjne na zlecenie różnych firm. Sprzedaje gadżety, wydaje płyty DVD.
Obie firmy państwa Owsiaków bazują na legendzie „orkiestrowej” fundacji i mają z nią biznesowe powiązania. Złoty Melon został wydzielony z WOŚP do celów gospodarczych. Mrówka Cała bierze udział, siłami swoich pracowników, w obsłudze Orkiestry.
Sprawozdania finansowe WOŚP bez problemu można znaleźć w Internecie. Natomiast sprawozdań Złotego Melona brak.
Ja popierał WOŚP, w tym roku też dałam parę funtów. Rok temu moje dzieci spędziły 3 tygodnie w Polskim szpitalu i widziałem sprzęt z WOŚP nawet leżeli w łożeczkach z WOŚP.
2014-01-13 22:12:47, moniasz84 napisał(a): Ja popierał WOŚP, w tym roku też dałam parę funtów. Rok temu moje dzieci spędziły 3 tygodnie w Polskim szpitalu i widziałem sprzęt z WOŚP nawet leżeli w łożeczkach z WOŚP.
Cos mi sie wydaje ze caritas nie ma oczojebnych naklejek na sprzecie medycznym...
moze po prostu nie musi...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
2014-01-13 22:12:47, moniasz84 napisał(a): Ja popierał WOŚP, w tym roku też dałam parę funtów. Rok temu moje dzieci spędziły 3 tygodnie w Polskim szpitalu i widziałem sprzęt z WOŚP nawet leżeli w łożeczkach z WOŚP.
Cos mi sie wydaje ze caritas nie ma oczojebnych naklejek na sprzecie medycznym...
moze po prostu nie musi...
No nie musi, bo ma u siebie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
Nie wyobrażam sobie. aby robiąc przy takiej imprezie - nie zarabiać. Ba - taki ktoś, jak J. Owsiak, powinien zarabiać bardzo, bardzo dobrze.
Nawet jakby za to wszystko wybudował sobie dom - chwała. Niech będzie na zdrowie. Niech ma.
Nie znam człowieka, ba - mam przeciwne zdanie jeżeli chodzi o sprawy typu political correctness. Mógłbym się pokłócić.
Ale zróbcie taki cud.
2014-01-13 22:36:15, stanislawski napisał(a): Nie wyobrażam sobie. aby robiąc przy takiej imprezie - nie zarabiać. Ba - taki ktoś, jak J. Owsiak, powinien zarabiać bardzo, bardzo dobrze.
Nawet jakby za to wszystko wybudował sobie dom - chwała. Niech będzie na zdrowie. Niech ma.
Nie znam człowieka, ba - mam przeciwne zdanie jeżeli chodzi o sprawy typu political correctness. Mógłbym się pokłócić.
Ale zróbcie taki cud.
Tzn - wolontariat nie jest zly.
Czyms zlym jest skok na kase z wolontariatu.
Cytat:
No, to czekam na rozliczenie caritasu
Przeciez podalem link.
Oni tez prowadza pelne rozliczenia.