Str 60 z 76 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: +1 2015-01-14 06:29:48 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2015-01-14 07:55:27 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2015-01-14 08:04:35 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2015-01-14 08:38:10 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-01-14 06:29:48, wiciazkruzewnik napisał(a): O to tez poprosil sad, Owsiak powiedzial ok pokaze a potem zmienil zdanie. dziwne, bo sam sąd w uzasadnieniu wyroku mówi o odsetkach na Woodstok ale oczywiście w ramach sądowej logiki przyznaje racje matce kurka bo uznaje iż odsetki powstały od pieniędzy ze zbiórki...a więc pochodzą niejako ze zbiórki. Cytat: 2015-01-14 08:04:35, united4ever napisał(a): To akurat mnie zaciekawiło. Czy fundacje dobroczynne mogą wkładać zebrane pieniądze na konto i uzyskany w ten sposób procent wykorzystać do innych, niezwiązanych ze statutem celów ? Jak to prawnie wygląda ? Raczej nie. Ale to temat głównie o Owsiaku a WOSP w statucie ma organizowanie imprez. |
Kasia_red | Post #5 Ocena: 0 2015-01-14 08:48:53 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Piotrek, w statucie WOŚP nie ma nic o organizowaniu imprez. Główne cele statutu brzmią:
"Celem Fundacji jest działalność w zakresie ochrony zdrowia, polegająca na ratowaniu życia chorych osób, w szczególności dzieci, i działanie na rzecz poprawy stanu ich zdrowia, jak rónież na działaniu na rzecz promocji zdrowia i profilaktyki zdrowotnej". Źródło: http://s.wosp.org.pl/Files/statut_fundacji_wosppdf.pdf Z kolei na tej stronie jest napisane o finansowaniu Festiwalu: http://www.wosp.org.pl/przystanek_woodstock/o_przystanku "Pieniądze, dzięki którym organizowany jest Przystanek Woodstock, pozyskiwane są dzięki sponsorom i środkom uzyskanym w ciągu całego roku. Oznacza to, że środki zbierane w ramach styczniowej kwesty są w całości przeznaczane na realizację tematu Finału, czyli zakup sprzętu medycznego". Więc na moje oko tutaj też coś nie gra... Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2015-01-14 09:21:59 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-01-14 08:48:53, Kasia_red napisał(a): Piotrek, w statucie WOŚP nie ma nic o organizowaniu imprez. Główne cele statutu brzmią: "Celem Fundacji jest działalność w zakresie ochrony zdrowia, polegająca na ratowaniu życia chorych osób, w szczególności dzieci, i działanie na rzecz poprawy stanu ich zdrowia, jak rónież na działaniu na rzecz promocji zdrowia i profilaktyki zdrowotnej". A Źródło: http://s.wosp.org.pl/Files/statut_fundacji_wosppdf.pdf Z kolei na tej stronie jest napisane o finansowaniu Festiwalu: http://www.wosp.org.pl/przystanek_woodstock/o_przystanku "Pieniądze, dzięki którym organizowany jest Przystanek Woodstock, pozyskiwane są dzięki sponsorom i środkom uzyskanym w ciągu całego roku. Oznacza to, że środki zbierane w ramach styczniowej kwesty są w całości przeznaczane na realizację tematu Finału, czyli zakup sprzętu medycznego". Więc na moje oko tutaj też coś nie gra... Naprawdę Kasia myślisz iż przez 20 lat ktoś organizuje największy w Polsce festiwal bez "pokrycia" w statucie. Na szybko, ale bez znajomości przepisów zacytuje pod co ja bym to podciągnął choć za pewne jest to zupełnie inaczej rozegrane : Fundacja może prowadzić w kraju i zagranicą, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami, działalność gospodarczą w zakresie: 1) usług promocyjnych, reklamowych i marketingowych W samym statucie o koncertach w dniu finału też nic nie ma. Cytat: 2015-01-14 08:48:53, Kasia_red napisał(a): "Pieniądze, dzięki którym organizowany jest Przystanek Woodstock, pozyskiwane są dzięki sponsorom i środkom uzyskanym w ciągu całego roku. Środki uzyskiwane w ciągu całego roku... |
Kasia_red | Post #7 Ocena: 0 2015-01-14 09:41:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Doczytaj do końca
![]() "Pieniądze, dzięki którym organizowany jest Przystanek Woodstock, pozyskiwane są dzięki sponsorom i środkom uzyskanym w ciągu całego roku. Oznacza to, że środki zbierane w ramach styczniowej kwesty są w całości przeznaczane na realizację tematu Finału, czyli zakup sprzętu medycznego". Tak jest napisane na stronie. Dziwi mnie taki zapis, tym bardziej, że Owsiak przyznaje się do tego, że część ze styczniowej zbiórki idzie na Woodstock. Jeśli zaś idzie o cele Fundacji, to koncerty przy okazji WOŚP są czymś innym niż Festiwal. Różnica polega na tym, że to pierwsze jest zbiórką, kwestą na określony cel i koncerty są niejako "pretekstem" do zbiórek. Festiwal nie ma takiego charakteru. To o czym piszę, to oczywiście moje refleksje, bo nie jestem aż takim ekspertem w temacie organizacji pozarządowych. Wierzę, że Owsiak wie co robi, a jeśli błądzi, to trafi na właściwe tory i wilk będzie syty i owca cała ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Post #8 Ocena: 0 2015-01-14 09:43:18 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2015-01-14 10:13:48 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2015-01-14 10:18:26 (10 lat temu) |