MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak pod krytyką

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 39 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

Str 39 z 76

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hajaku

Post #1 Ocena: +2

2014-09-30 23:07:36 (11 lat temu)

hajaku

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2008

Cytat:
Jak mozna byc winnym czegos i nie poniesc kary? Patrz polskie sady, a takze orzecznictwo w kolejnych instancjach po sadach rejonowych, gdzie sedzia byl zwykly mocher, a nie bedzie ci do smiechu, ani mnie bo nie tak powinno wygladac sadownictwo. Ale tak niestety wyglada i tu masz miejsce na swoj rechot

Alez kolezanko, wiesz co to jest zniewaga rownorzedna?

Dlatego wlasnie wyrok jest jaki jest.

Chyba nie doczytalas uzasadnienia wyroku.

tak mniej wiecej, patrz na koniec tekstu 216 kk:

Najprościej rzecz ujmując nie skłamałem ani razu i nie przypisałem WOŚP, czy Jerzemu Owsiakowi czynów, których by nie popełnili. W konsekwencji zostałem uniewinniony we wszystkich punktach aktu oskarżenia z art. 212 kk, czyli nie jestem winny zniesławiania ani WOŚP, ani Jerzego Owsiaka. W przypadku WOŚP zostałem również uniewinniony z art. 216 kk, we wszystkich punktach aktu oskarżenia, czyli nie dopuściłem się zniewagi wobec fundacji. Jeśli chodzi o Jerzego Owsiaka, to Sąd uniewinnił mnie w 2 punktach aktu oskarżenia z art. 216 kk, natomiast w punkcie 3, za określenie „hiena cmentarna na dorobku” Sąd uznał moją winę, jednak odstąpił od wymierzenia kary, ponieważ doszło do zniewagi wzajemnej ze strony Owsiaka (pierdol się, „będziesz miał w dupę”, „porównanie do Auschwitz i Katynia”;)

[ Ostatnio edytowany przez: hajaku 30-09-2014 23:16 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-09-30 23:14:28 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

hajaku

Post #3 Ocena: 0

2014-09-30 23:20:28 (11 lat temu)

hajaku

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2008

Znaczy sady "zlotoryjskie" sa gorsze niz postepowe sady np warszawki? :-]

Okeeeeeeej. Niech bedzie. *ROFL*

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2014-09-30 23:43:24 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

a moze Owsiak schowal gdzies pieniadze i poprostu zapomnial gdzie
a jak znajdzie to odda?

- Ludzie, pochrzaniło was? Pokażcie, gdzie ukryłem pieniądze? Gdzie one są? -

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #5 Ocena: 0

2014-11-05 22:17:46 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

wyszlo szydlo z worka, Jurus kreci lody na gruba kase

http://kontrowersje.net/uzasadnienie_wyroku_matka_kurka_pisa_o_faktach_zeznania_owsiaka_dobiesa_i_pilarskiej_niewiarygodne
(…;) Piotr Wielgucki udowodnił samo istnienie mechanizmu transakcji i umów w trójkącie podmiotów (fundacja WOŚP spółka ,,Złoty Melon” i firma „Mrówka Cała”;),
Jakie znaczenie dla Sądu miała dokumentacja księgowa, której Jerzy Owsiak wbrew deklaracjom i zarządzeniom Sądu nie dostarczył?

Dokumentacja ta miała ogromne znaczenie dla oceny zasadniczego, w ocenie sądu, zarzutu Piotra Wielguckiego, sprowadzającego się do, pisząc w uproszeniu, twierdzenia, iż przy .wykorzystaniu firmy ,,Mrówka Cała” i ,,Złoty Melon”, przez transakcje tych podmiotów z fundacją, środki pieniężne pozyskiwane ze zbiórek publicznych trafiają w pewnej części do Jerzego Owsiaka.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2014-11-06 00:34:16 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-11-05 22:17:46, Onieznajomy napisał(a):
środki pieniężne pozyskiwane ze zbiórek publicznych trafiają w pewnej części do Jerzego Owsiaka.[/i]

Ok, a jaki procent i jaka kwota jest tą "pewną kwotą" i czy jest przekroczony procent wyznaczony prawem.

Bo wiadomo że każda instytucja ma prawo, a nawet musi część pieniędzy przeznaczyć na własne życie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Onieznajomy

Post #7 Ocena: 0

2014-11-06 10:03:23 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Cytat:

2014-11-06 00:34:16, krakn napisał(a):
Cytat:

2014-11-05 22:17:46, Onieznajomy napisał(a):
środki pieniężne pozyskiwane ze zbiórek publicznych trafiają w pewnej części do Jerzego Owsiaka.[/i]

Ok, a jaki procent i jaka kwota jest tą "pewną kwotą" i czy jest przekroczony procent wyznaczony prawem.

Bo wiadomo że każda instytucja ma prawo, a nawet musi część pieniędzy przeznaczyć na własne życie.

wlasnie tego chcielismy sie dowiedziec
ale Owsiak zapytany, zaczol skakac po stole i szukac sloika z pieniedzmi a w sadzie nie przedstawil dokumentacji tych swoich spolek

mysle ze zamiast dawac do "puszki" zeby miec poczucie dobrze spelnionego obowiazku, i udowodnic sobie ze jestesmy dobrzy, bo sumienia potrzebuje ukojenia
to lepiej samemu pomoc komus w swoim otoczeniu, lub wspomagac ludzi pokroju Marka Kotanskiego czy Efkikonefki

ale wtedy taka dzialalnosc nie moze sie nazywac charytatywna
a jako spolka prawa dziala na innej zasadzie i musiala by placic za czas antenowy, a to sa wlasnie najwieksze kwooty na jakich bazuje ta cala zabawa

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 06-11-2014 10:12 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-11-06 11:56:36 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-01-08 14:57:35 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #10 Ocena: 0

2015-01-08 16:44:39 (10 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Prawicowy-dziennikarz-wyrzucony-z-konferencji-WOSP,wid,17162395,wiadomosc.html?ticaid=114202&_ticrsn=5
Rachoń zapytał szefa WOŚP Owsiaka o to, dlaczego jego żona zawiesiła działalność spółki Mrówka Cała, a jej miejsce zajęła firma Jasna Sprawa w momencie, gdy sąd poprosił o dokumenty dotyczące powiązań Mrówki Całej z WOŚP. - Dlaczego Mrówka Cała nie wykonała wyroku sądu i nie udostępniła dokumentacji? - pytał Rachoń.

- Moja spółka to moja prywatna sprawa - odpowiedział Owsiak

wszystko by sie zgadzalo tylo problem lezy w tym ze te pieniadze dzieki ktorym te spolki funkcjonuja pochodza z naszych datkow, a w wiekszosci z naszych podatkow

Do góry stronyOffline

Strona 39 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,