2014-01-24 17:06:49, ewa28300 napisał(a):
Nigdy nie powiedział, ze jest biedny. Powiedział, ze mieszka w bloku.
Minęły juz czasy, ze blokach mieszkali robotnicy. Minęły czsy, ze przeciętne mieszkanie w bloku miało 40m kw, a 115m to juz luksus. Takich sie juz nie buduje, a ludzie jak maja wybór, przepracowane 30 lat i pieniądze ze sprzedaży wcześniejszego mieszkania nie kupią sobie mieszkania w starym bloku. Ja wiem, ze ty to rozumiesz bo nie jestes idiota, ale bedziesz brnal w zaparte bo chodzi o Owsiaka.
Ewuniu - kto tu idzie w zaparte?
Owsiak WYRAZNIE dal do zrozumienia:
"Ja nazywam się Jurek Owsiak, mieszkam w bloku, płacę podatki, płacę ZUS, mój OFE, o którym się dowiedziałem od fryzjera jest ch*jowy!"
Czyli - WYRAZNIE wskazal ze "jest zwyklym szarym czlowiekiem" mieszkajacym w bloku jak "kazdy z nas".
Minęły czsy, ze przeciętne mieszkanie w bloku miało 40m kw, a 115m to juz luksus.
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Naprawde?
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Spowolnienie gospodarcze i zaostrzająca się od 2009 r. polityka kredytowa sprawiają, że Polacy zaciągają mniej kredytów na remonty i kupują coraz mniejsze mieszkania. W 2008 r. nowo oddawany lokal miał średnio ponad 80 mkw., w 2009 – 70 mkw., a w 2010 już 62 mkw. I wszystko wskazuje na to, że w tym roku będziemy kupować jeszcze mniejsze mieszkania. Niemal połowa Polaków przymierzających się do kupna mieszkania, myśli o lokalu do 47 mkw. – wynika z ostatniego badania Home Broker.
Ziew.
Widze ze kazdy ma swoje spojrzenie na swiat... :D
Rozbawila mnie jeszcze jedna rzecz - jezeli uwazasz ze "mieszkanie" owsiaka za banke, jest zwyklym, standardowym mieszkaniem kazdego Polaka... to co ty robisz w uk mieszkajac studio? :D jestes masochistka?
[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 24-01-2014 17:42 ]