MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak pod krytyką

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

Str 17 z 76

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2014-01-19 14:56:18 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Mogę cie tylko odesłać na np blog matki kurki czy jak się tam zwie.

Jak masz wystarczająca ilosc czasu to możesz porobic kontrobliczenia, i odnieść się do wszystkich zarzutów.

Ja na razie opinię o etycznosci przedsiewziecia i uczciwości owsiaka zawieszam w powietrzu.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 19-01-2014 14:57 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2014-01-19 15:09:09 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-01-19 14:56:18, Markywee napisał(a):
Mogę cie tylko odesłać na np blog matki kurki czy jak się tam zwie.

Ja na razie opinię o etycznosci przedsiewziecia i uczciwości owsiaka zawieszam w powietrzu.

prosze, wiekszych bzdur juz dawno nie czytalem... koles wyssane z palca informacje uznaje za faktycznie dokonane :-]

to mozna opinie 'zawiesic'? w sumie... co ma wisiec nie utonie, wiec lepiej zacznij zalewac robaka

ps. nie musze nic liczyc, bo znalazl sie jeden co policzyl -> http://www.wykop.pl/i/artykul/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/

pps. bylo juz na stronie 12 tego tematu :-P

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #3 Ocena: 0

2014-01-19 15:18:35 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Panie orange

Te wykopowe rewelacje zostały już obsmiane.

Nie jesteś na czasie. Zajrzyj na kontrowersje.net do odpowiedniego artyqlu, i też w komentarze.

odpowied_na_list_zakup_w_z_biedronki_wykopan_przez_niejakiego_rineo

Piszesz że nie ważne zdanie prof i dr, a sam odrzucasz dane faceta który ma proces z owsiakiem.
Bądź konsekwentny.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 19-01-2014 15:20 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2014-01-19 15:31:02 (11 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2014-01-19 15:18:35, Markywee napisał(a):
Panie orange

Te wykopowe rewelacje zostały już obsmiane.

Nie jesteś na czasie. Zajrzyj na kontrowersje.net do odpowiedniego artyqlu, i też w komentarze.

Piszesz że nie ważne zdanie prof i dr, a sam odrzucasz dane faceta który ma proces z owsiakiem.
Bądź konsekwentny.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 19-01-2014 15:20 ]

ech, jesli chodzi o konsekwencje:
W swojej tabeli wykazałem tylko i wyłącznie sprzęt kupiony przez WOŚP, ponieważ to jest jedyna rzecz, którą można potraktować jako coś wymiernego. Oczywiście w sprzęcie też są ukryte rozmaite tajemnice, do których dobrać się będzie bardzo ciężko, co nie znaczy, że się nie uda, ja na pewno będę próbował. Były też wykupywane zapasy magazynowe, które sam producent wymieniał na nowsze, ale jeśli czegoś można się nie czepiać, to właśnie sprzętu

a gdzie cala reszta (autor wymienia tylko kursy medyczne), jak Przystanek, jak dotacje celowe (konkretne firmy placa na pomoc konkretnej osobie, od wyposazenia po utrzymanie), jak utrzymanie sprzetu (tak, gwarancja producenta tez sie kiedys konczy) czy szkolenie personelu? nawet z tego zestawienia wynika, ze fundacja wydaje wiecej niz zbiera w jeden dzien stycznia

ps. nalezy rowniez pamietac, ze czasem kasa lezy 18mc. znaczy jest wydawana w innym roku podatkowym 8-)

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #5 Ocena: 0

2014-01-19 15:49:55 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Moim skromnym zdaniem - wydawaniem opinii czy Owsiak klamie czy nie powinni zajac sie Ci, ktorzy na tych magicznych tabelkach, cyferkach i odniesieniach sie znaja. Raporty sa upublicznione i nie czuje sie osoba kompetentna do tego, by zarzucic komus kradziez czy klamstwo. Jak tez wiemy Polacy w 99% sa doskonalymi lekarzami, adwokatami, doradcami, wychodzi tez na to, ze jestesmy rewelacyjnymi ksiegowymi.

Nikt nie krzyczy w akcjach Efki czy Lenki. Czyzby dlatego, ze zamykaja sie w kilkuset funtach i kazde rozliczenie jest jasne i oczywiste dla kazdego uzytkownika? A moze i one cos tam dla siebie podkupuja, ptzedstawiaja rachunek, ze niby wyslane i smieja sie z nas w duchu???

Sorry dziewczyny, to tylko przyklad. Nie, Ci ktorzy wplacaja - ufaja... i nikt do tego nie jest zmuszany. Ich dzialania wyplywaja z dobroci serca. Dla mnie tyle wystarczy, rozliczenia zostawie duzo madrzejszym ode mnie i od Markywee.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-01-19 16:00:35 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #7 Ocena: 0

2014-01-19 16:01:33 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-01-19 15:31:02, clockwork_orange napisał(a):

a gdzie cala reszta (autor wymienia tylko kursy medyczne), jak Przystanek, jak dotacje celowe (konkretne firmy placa na pomoc konkretnej osobie, od wyposazenia po utrzymanie), jak utrzymanie sprzetu (tak, gwarancja producenta tez sie kiedys konczy) czy szkolenie personelu? nawet z tego zestawienia wynika, ze fundacja wydaje wiecej niz zbiera w jeden dzien stycznia

ps. nalezy rowniez pamietac, ze czasem kasa lezy 18mc. znaczy jest wydawana w innym roku podatkowym 8-)

No właśnie. Gdzie cała reszta?

Kasa LEZY na koncie.
No to masz oscylator i art-b właśnie.

Cytat:
Nikt nie krzyczy w akcjach Efki czy Lenki. Czyzby dlatego, ze zamykaja sie w kilkuset funtach i kazde rozliczenie jest jasne i oczywiste dla kazdego uzytkownika?

Fajniej się wpłaca, mając jasne i dokladne rozliczenia, nie?

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 19-01-2014 16:06 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2014-01-19 16:17:41 (11 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2014-01-19 16:00:35, united4ever napisał(a):

I co, wierzysz mu ? Skąd ta wiara ?
Kto jest autorem tych "podliczeń" ? Jest księgowym może czy zwykłym panem z red. na początku ?
Te "podliczenia" są dokładnie tyle samo warte co te drugie.

W normalnym kraju to się robi tak : przeprowadza się kontrole, póżniej jej wyniki ogłasza się publicznie zamykając nimi usta niedowiarkom. Koniec sprawy. Tutaj jednak komuś zależy na tym żeby sprawe ciągnąć.

a czemu nie?
kazdy widzi serduszka, ale czy ktos sie zastanowil nad kosztami wydrukowania i dystrybucji owych? 8-)

puszki, reklama w TV tez kosztuja swoje - wystarczy zobaczyc cenniki telewizji na styczen...

ps. skoro NIK i US nic nie widza, a kontroli bylo kilka w ciagu 22lat, to do czego szarak ma sie dokopac?

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #9 Ocena: 0

2014-01-19 16:18:43 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Bo rozmawiamy o zupelnie innej skali udzielania pomocy... tylko pobudkach tych samych. Ja moge wplacac i tu, i tu, generalnie - i temu, i temu... podstawa wyboru gdzie wplace kase jest cel, na ktory ma byc ona przeznaczona.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2014-01-19 16:29:29 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Im wieksza skala przedsiewziecia, tym większe możliwości nadużyć.

Orange - puszki i naklejki to są naprawde - grosze.

Reklama w tv, czas antenowy dla wosp jest za darmo.

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,