MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak pod krytyką

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

Str 16 z 76

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2014-01-18 16:41:38 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

gdy mieszkałem przez jakis czas w Polsce bywałem w szpitalu dziecięcym.
To było już naście lat temu, na przeciwko punktu gdzie oddawało się krew, był oddział onkologi dla dzieci.
"Zabawne" szpital wybudowany w koncu lat 70 tych, głównie za pieniądze Poloni Amerykańskiej, i sprzęt zmodernizowany przez "serduszkowe" akcje Polakow.
Serduszek na sprzętach było bardzo dużo.

Ja rozumiem, że trzeba patrzeć i kontrolować wszelkiej maści akcje zbierania pieniędzy, bo wszędzie mogą pojawić się mniejsi lub więksi oszuści.

Ale jak to mówią heatowanie z zazdrości i BO TAK, to jest po prostu jawne SQ synstwo.

Ci co byli / są przy korycie, potrafią tylko uchwalać coraz większe podatki zusowskie, coraz większe dotacje na kościół, rozporządzając pieniędzmi nie tylko wiernych KK.

A tym ciągle mało i mało i mało....

i tyle w temacie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Markywee

Post #2 Ocena: 0

2014-01-19 08:38:00 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-01-18 15:51:58, MamaMyszow napisał(a):
http://wyborcza.pl/1,75478,15294212,Wszystkie_pieniadze_Owsiaka__Zarabia_zamiast_wspierac.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

A to zeby przeczytac to trzeba sobie wykupic dostep, ale warto :-]

Komentowac niektorych wpisow nie bede... bo nie ma sensu, powiem tylko, ze mi wstyd za niektorych z Was...

Widzisz - to juz zalezy ktora strona o nim pisze.

Zauwaz ze cala WOSP to jest hucpa, na ktorej mozna sie pokazac, i nabic sobie punkty PR, to taki "krzyk" raz w roku - patrzcie na mnie, mam miekkie serce dla potrzebujacych.

Owsiak rozkrecil na tym biznes.

wiesz co to byl oscylator i art-b?

Rozumiem ze wstydem jest zadawanie pytan?

Cytat:
Ale jak to mówią heatowanie z zazdrości i BO TAK, to jest po prostu jawne SQ synstwo.

Cytat:
"Zabawne" szpital wybudowany w koncu lat 70 tych, głównie za pieniądze Poloni Amerykańskiej, i sprzęt zmodernizowany przez "serduszkowe" akcje Polakow.
Serduszek na sprzętach było bardzo dużo.

Budget NFZ to ok 60 miliardow zl rocznie, owsiak rocznie wycycka moze 60mln - jaka to czesc budgetu? (oh, nie liczac ze calosci tych 60mln nie oddaje...)

to jest PUSTY PR Krakn. PR owsiaka i WOSP.
Moze nie tyle pusty co skuteczny (bo oparty na okreslonych uczuciach ludzkich), i na dodatek darmowy - nie za jego kase.
Na dodatek, do PR owsiaka moga podlaczyc sie inne malpy... Glownie te o ktorych pisales powyzej.

Powiedz mi - co do *uja owsiak tam robi?

Pacjentka szpitala we Włocławku straciła bliźnięta. Jerzy Owsiak: jestem wstrząśnięty.
Pacjentka-szpitala-we-Wloclawku-stracila-bliznieta-Jerzy-Owsiak-jestem-wstrzasniety

Nie rozumiem tylko, co ma do tego Owsiak? Jego podpinanie się pod ludzką tragedię, i to w taki sposób, jest obrzydliwe. Najprawdopodobniej lekarz zalecił cesarskie cięcie z uwagi na stan matki, a nie dzieci. Lekarze opanowali niestabilne ciśnienie krwi u matki, dzieci nie były zagrożone, matka i dzieci były badane w nocy co godzinę, większe zagrożenie sprawiałoby natychmiastowe cięcie przy niepełnej obsadzie lekarskiej niż poczekanie z tym do rana. Pośredniczenie w zakupie kilku urządzeń dla szpitala jeszcze nie upoważnia Owsiaka do wypowiadania się na tematy czysto medyczne - on się na tym po prostu nie zna. Granie teraz roli sprawiedliwego szeryfa jest wstrętnym sposobem podbijania swoich notowań kosztem ludzkiej tragedii. Rozumiem ojca dzieci, bo ta sprawa dotyczy bezpośrednio także jego, mogą go ponieść emocje, to ludzkie. Ale Owsiak powinien zamilczeć, przynajmniej do czasu zakończenia postępowania. Za jego słowa "Podejrzewamy, że po raz kolejny nie sprzęt, a ludzie są winni podobnej sytuacji" szpital powinien podać go do sądu i zażądać dużego odszkodowania. Owsiak zdecydowanie nie dorósł do autorytetu, jakim go obdarzyły media.

Jerzy Owsiak o Smoleńsku: jesteśmy non stop atakowani informacjami o katastrofie
Jerzy-Owsiak-o-Smolensku-jestesmy-non-stop-atakowani-informacjami-o-katastrofie

Jurek Owsiak o biciu dzieci: szlag mnie trafia, Polska to chory kraj
Jurek-Owsiak-o-biciu-dzieci-szlag-mnie-trafia-Polska-to-chory-kraj

Rzecznik Praw Dziecka Marek Michalak: nie jestem Chuckiem Norrisem.
Rzecznik-Praw-Dziecka-Marek-Michalak-nie-jestem-Chuckiem-Norrisem

Jerzy Owsiak: nie chcę punktować nieudolności państwa.
Jerzy-Owsiak-nie-chce-punktowac-nieudolnosci-panstwa

Lidia Owsiak, żona Jerzego Owsiaka: jesteśmy zbulwersowani sprawą śmierci 2,5-letniej Dominiki
Lidia-Owsiak-zona-Jerzego-Owsiaka-jestesmy-zbulwersowani-sprawa-smierci-25-letniej-Dominiki

Jerzy Owsiak odpowiada na list otwarty polityków ws. eutanazji
Burza-po-wywiadzie-Jerzego-Owsiaka-Politycy-chca-by-odwolal-slowa-o-eutanazji

Jerzy Owsiak odwiedził nieuleczalnie chorego Łukasza, który kwestował na rzecz WOŚP
Jerzy-Owsiak-odwiedzil-nieuleczalnie-chorego-Lukasza-ktory-kwestowal-na-rzecz-WOSP

To jest wszystko PR...

Nic tylko czekac na sondaze "owsiak na ministra zdrowia" i tym podobne.

Oj, ale to juz bylo - patrz: Owsiak-na-polityka-zaskakujacy-sondaz

Tak to wyglada patrzac z boku.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 19-01-2014 08:41 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Robertos37

Post #3 Ocena: 0

2014-01-19 09:04:34 (11 lat temu)

Robertos37

Mężczyzna

Z nami od: 20-07-2012

A gdzie byl GORU czytaj Owsiak,kiedy w tamtym roku umieralo dziecko w szpitalu na sepse????? nie bylo .uja poniewaz nik tak nie naglasnial powiazania Owsiaka i jego firm z WOSP,w tym roku az o tym huczy i cos w tym jest!!!!!
Ja serdecznie ze swojej strony dziekuje mu za to,ze stwozyl WOSP, Pomimo tego, sądze iż powinno zostać jasno przedstawione w mediach, że w firmie WOŚP Owsiak i wielu innych nie pracują jako wolontariusze i że WOSP to nie akcja całkowicie charytatywna. Możliwe że zaraz jakiś ekonomista wyjedzie z tekstem, że każda fundacja charytatywna musi mieć koszty utrzymania - od razu odpowiem - w takim razie to nie fundjacja charytatywna, ale firma charytatywna.

[ Ostatnio edytowany przez: Robertos37 19-01-2014 09:54 ]

jestem „wyznawcą” „tezy”, iż zinstytucjalizowane „żydostwo” i zinstytucjalizowane „watykaństwo” to paluszki tej samej łapki która próbuje prać ludziom mózgi i od wielu tysięcy lat czymi nas niewolnikami̷

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-01-19 09:49:35 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Owsiak na Polityka,
Ale Nie Owsiak chce być politykiem, tylko ktoś zlecił takie badania, i ludzie by go chcieli i wybrali gdyby zechciał.

Ja chce żebyś ty był papieżem :)
Czy znaczy że ty chcesz się zrzec ciupciania ?

"
Budget NFZ to ok 60 miliardow zl rocznie, owsiak rocznie wycycka moze 60mln - jaka to czesc budgetu? (oh, nie liczac ze calosci tych 60mln nie oddaje..."

No właśnie, 60 miliardów, tyle że większość jest rozprowadzana na pierdoły, na kosmicznie drogie kontrakty, dostawy, usługi...
Po staremu.

Ta czy inna POMOC nie jest sposobem na finansowanie, tylko na pomoc i łatanie tego co ukradną politycy i cała ta cholerna banda od Zusu po szpitalnych zaopatrzeniowców.

Przecież obydwoje wiemy, że gospodarka finansowa szpitali, nie ma nic wspólnego z gospodarką, to po prostu drzwi do wyprowadzanie podatków do prywatnych firm, głównie na pseudo "doradztwo" albo koszmarne ceny za serwis sprzętu.

Generalnie gdy ktoś umiera, choruje ja też jestem wstrząśnięty.

Pytanie, czy facet nie ma racji ze ogrom dzieci jest katowane?
I że nie jest to normalne?

Bo nie mówimy o klapsie w tyłek, tylko o katowaniu, raz po raz słychać o ciężkich pobiciach czy morderstwie na dzieciach.

Sąsiad widział, słyszał ... no ale przecież nie będzie donosicielem, woli poczekać aż dziecko zostanie zakatowane.

Wiem, potrzeba wielu pokoleń by zrozumieć że bezpieczeństwo dzieci jest również w rękach sąsiadów.
Te misie, i inne akcje to takie drobne krople wody na skałę.
Może choć jedno dziecko zostanie uratowane, to AŻ jedno więcej żywy CZŁOWIEK.

Skoro wziął na siebie brzemię społecznika, warto by pokazywał słabości społeczeństwa.

100% pieniędzy z akcji charytatywnej , a nawet ich nadmiar to tylko na Mojejwyspie :)

Bo organizator, czy prowadzący, tylko takie małe akcje można opłacić z własnej kieszeni i sie jeszcze dorzucić.

Co innego gdy dochodzi do konieczności opłaty za różne usługi, choćby telefony, lokal, oświetlenie, internet, transport.

Nie wszyscy którzy biorą udział w akcji, chcą się do niej dokładać, robić za free, nie interesuje ich też barter usługa za reklamę.

A osoby które tam pracują na pełny etat, też jeść muszą.

Więc jest procent finansów , które można przeznaczyć na koszty.

natomiast bzdurą jest to w jaki sposób próbuje się wyciągać informacje z raportów.
Akcja trwa cały rok, finał jest tylko finałem, on pochłania największe koszty w krótkim czasie.
Zakupy sprzętu to też proces na wiele miesięcy, samo szukanie i negocjacje zakupu pochłaniają miesiące. Bo nie chodzi tylko by kupić tanio, ale by wynegocjować też dobrą cene za serwis, żeby ni było tak jak NFZ , gdzie zakup w "dobrej" cenie, a potem GODZINA wizyty technika idzie w setki, albo tysiące zł.

Tak jak każda firma, na przepływ pieniędzy nie można patrzeć w skali miesiąca, tu patrzy się w skali wielu lat.

A tak na marginesie, skoro łamie przepisy, skoro zagarnia więcej niż ustawowe 10% to dlaczego NIKT nie złożył doniesienia do prokuratury?

Co ich powstrzymuje?
Przecież nie raz i nie dwa zgłaszali to czy tamto, a tu jakoś od tylu lat nie ma chętnego?
Krótka piłka, kilkadziesiąt kontroli, sprawdzenie dokumentacji i po sprawie jeżeli jest oszustwo.

Wiesz, mnie też oskarżono o oszustwo gdy przy bardzo milej rozmowie u miłych ludzi, zagadaliśmy się i napisałem chyba o kilkanaście pików złą kwotę.
:)))))))))))

Po prostu niektórzy by usprawiedliwić swój brak chęci pomocy innym znajdą tysiąc powodów do oczernienia wszystkich i wszystkiego w koło.

No ale jak to mówią, każdy mierzy świat, swoją miarą.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Markywee

Post #5 Ocena: 0

2014-01-19 11:03:28 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:
Ale Nie Owsiak chce być politykiem

Nie?

Ja wg tego co mowi/robi na "scenie" to widze to troche inaczej.

Cytat:
Ja chce żebyś ty był papieżem
Czy znaczy że ty chcesz się zrzec ciupciania ?

Tutaj z kolei nie widze zwiazku...?

Cytat:
Ta czy inna POMOC nie jest sposobem na finansowanie, tylko na pomoc i łatanie tego co ukradną politycy i cała ta cholerna banda od Zusu po szpitalnych zaopatrzeniowców.

To teraz na podstawie tego co napisales, wytlumacz SENS ladowania kasy w WOSP?

ludzie przestancie topic kase w WOSP, tym chorym interesie, jakim jest sluzba zdrowia....kupujecie im sprzet, a ten stoi i rdzewieje, serduszka, pompa, fotki....po co? moje dziecko o malo nie stracilo sluchu a pani doktor z Matki Polki robila ceregiele by zbadac mu sluch, powiedziala ze ma dzienny limit 14 pacjentów i nie ma zmiluj sie...dalam prywatnie 150 zl i w ten sam dzien na owym sprzecie w szpitalu dziecko zostalo zbadane, tak przez dwa lata placilam i korzystalam ze sprzetu kupionego przez was z akcji WOSP...a w ciagu dnia mikroskop stal nieuzywany, bo limity

Cytat:
Przecież obydwoje wiemy, że gospodarka finansowa szpitali, nie ma nic wspólnego z gospodarką, to po prostu drzwi do wyprowadzanie podatków do prywatnych firm, głównie na pseudo "doradztwo" albo koszmarne ceny za serwis sprzętu.

Przeciez to samo jest z WOSP i pompowaniem dzieki temu kasy prywatnym firmom.

Cytat:
Generalnie gdy ktoś umiera, choruje ja też jestem wstrząśnięty.

Pytanie, czy medialnie obracasz to na swoja korzysc?

Cytat:
Pytanie, czy facet nie ma racji ze ogrom dzieci jest katowane?
I że nie jest to normalne?

Jak w odp powyzej ^

Cytat:
Bo nie mówimy o klapsie w tyłek, tylko o katowaniu, raz po raz słychać o ciężkich pobiciach czy morderstwie na dzieciach.

Odpowiedz teraz na pytanie - co imc owsiak zrobil w zwiazku z tym, nie liczac odgrywania pajaca?

Cytat:
Sąsiad widział, słyszał ... no ale przecież nie będzie donosicielem, woli poczekać aż dziecko zostanie zakatowane.
Wiem, potrzeba wielu pokoleń by zrozumieć że bezpieczeństwo dzieci jest również w rękach sąsiadów.

Krakn - dzieci czasem placza. Serio. Czasem krzycza. itd.
Naprawde, nie jest to powod do dzwonienia na paly w kazdym przypadku.
Dzieci tak czasem okazuja emocje bo nie potrafia inaczej. Kazde jest inne.

Cytat:
Skoro wziął na siebie brzemię społecznika, warto by pokazywał słabości społeczeństwa.

Tak, ale on idzie troszke dalej. Lansuje sie na czyjej krzywdzie.

Cytat:
Bo organizator, czy prowadzący, tylko takie małe akcje można opłacić z własnej kieszeni i sie jeszcze dorzucić.
Co innego gdy dochodzi do konieczności opłaty za różne usługi, choćby telefony, lokal, oświetlenie, internet, transport.
Nie wszyscy którzy biorą udział w akcji, chcą się do niej dokładać, robić za free, nie interesuje ich też barter usługa za reklamę.
A osoby które tam pracują na pełny etat, też jeść muszą.
Więc jest procent finansów , które można przeznaczyć na koszty.
natomiast bzdurą jest to w jaki sposób próbuje się wyciągać informacje z raportów.
Akcja trwa cały rok, finał jest tylko finałem, on pochłania największe koszty w krótkim czasie.
Zakupy sprzętu to też proces na wiele miesięcy, samo szukanie i negocjacje zakupu pochłaniają miesiące. Bo nie chodzi tylko by kupić tanio, ale by wynegocjować też dobrą cene za serwis, żeby ni było tak jak NFZ , gdzie zakup w "dobrej" cenie, a potem GODZINA wizyty technika idzie w setki, albo tysiące zł.

Widziales te wesole tabelki, prawda?

Cytat:
finał jest tylko finałem, on pochłania największe koszty w krótkim czasie.

wolontariusze? DARMOWA reklama w mediach, darmowy czas antenowy w TV?

Cytat:
Tak jak każda firma, na przepływ pieniędzy nie można patrzeć w skali miesiąca, tu patrzy się w skali wielu lat.

Tabelki Krakn. Patrz na tabelki.
Firma? Czy fundacja charytatywna?

Cytat:
A tak na marginesie, skoro łamie przepisy, skoro zagarnia więcej niż ustawowe 10% to dlaczego NIKT nie złożył doniesienia do prokuratury?
Co ich powstrzymuje?
Przecież nie raz i nie dwa zgłaszali to czy tamto, a tu jakoś od tylu lat nie ma chętnego?

Po pierwsze - kto go ruszy?
Po drugie - ten kto go ruszy - popelni medialne samobojstwo.

Cytat:
Po prostu niektórzy by usprawiedliwić swój brak chęci pomocy innym znajdą tysiąc powodów do oczernienia wszystkich i wszystkiego w koło.
No ale jak to mówią, każdy mierzy świat, swoją miarą.

Krakn, przeciez to jest ten sam mechanizm ktory dziala caly czas.

"Nie robisz nic dobrego dla dzieci - nie masz prawa krytyki"

"Nie budowales autostrad? - Nie masz prawa mowic o przekretach przy ich budowie"

Kazdy mierzy swiat swoja miara? Tak masz racje.
Dlatego interesuja mnie relacje spoleczne jakie widze, nie hamuja mnie jakos opinie "ze nie wypada", albo "wstyd za niektorych z Was (podajac cytaty z.... gazety wyborczej)".

eh.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #6 Ocena: 0

2014-01-19 11:55:04 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Markywee, Ty i kilkoro jeszcze innych na tym forum, potrafi rozlozyc wypowiedz na czesci pierwsze, przy czym do kazdej dopisuje swoj (lub zapozyczony niejednokrotnie komentarz) mniej lub bardziej logiczny. Takich krzykaczy jak Ty i Tobie podobnych jest mnostwo, niestety.

Mnie sie podoba idea WOSP, mnie sie podoba co Jurek Owsiak robi i tu nie potrzeba wielkich slow jak tylko takie, ze jak ktos jest dobrym czlowiekiem to zaraz znajdzie sie gro takich, ktorzy mieliby ochote za to dobro ukamieniowac slowami.

P.S. Juz wole podawac cytaty z GW niz z Frondy (nie oznaczajac ich nawet jako cytat). A relacje spoleczne??? Hmmm, jestes slabym obserwatorem... A przeczytales drugi link??? Nie... bo wolisz czytac darmowe, brukowe wypowiedzi niz porzadny i rzetelnie przeprowadzony wywiad.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #7 Ocena: 0

2014-01-19 13:44:54 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Widzisz jest różnica między rozlozeniem wypowiedzi i odpowiedź na nią, a bezkrytycznym wrzuceniem artyqlow z gazety wybiorczej która jest propagandową tuba.

Podoba ci się idea wosp - w porządku.
Ją wiem, że mało kto sie interesuje co się dzieje z kasa dana pijakowi, lub "biednemu rumuniatkowi". Byle dac, i uwierzyc że biedne rumuniatko pójdzie kupić sobie bulke.

Ja zadaje proste pytanie, czy rumuniatko kupi sobie bułkę, czy też papierochy albo flache. Lub też czy nie odda wszystkiego swojemu bossowi krecacemu rewirem.

Natomiast, zaczepkami w moja strone nic nie osiagniesz.

Powiedz mi zatem, co myślisz o lansowaniu się na czyjejś krzywdzie?

Owsiak
Cytat:
Na twarz muszę brać różne rzeczy, głupotę ludzką i te ciągłe pytania o rozliczenia. Muszę cierpliwie odpowiadać, bo wiem, że jestem osobą publiczną.

Rozumiem że pokazał to wskakujac na stół szukając sloika z kasa.

To jest właśnie bezkrytyczne cytowanie tuby propagandowej.

Powiem ci tak: chore dzieci tarczą owsiaka.
Za mocno? Może.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 19-01-2014 14:00 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-01-19 14:19:51 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #9 Ocena: 0

2014-01-19 14:42:37 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-01-19 14:19:51, iwona1976 napisał(a):
*THUMBS UP*

No. Jak już pisałem,interesują mnie relacje społeczne.

W momencie w którym zabraniacie jakiekolwiek krytyki owsiaka, IDEALNIE pokazujecie mentalność moherowych szeregów rydzyka.
Moherowych szeregów rydzyka, które nie pozwalają na jego krytykę "bo tak".
Bo przecież robi tyle dobrego.
A że jeździ maybachem... Przecież czymś jeździć musi, prawda?
Oni też na wiele przyzwalaja swojemu guru.

Porownajcie sobie świętego owsiaka do świętego rydzyka.

Fajnie nie?

Teraz pytanie: lepiej mieć moherowe podejście do swojego guru, czy lepiej podejść do tego krytycznie - zadając pytania?

Sprawa owsiaka zakończy się kiedy owsiak rozwieje wszystkie wątpliwości - czego mu życzę. Jak dla mnie, może zaciukac matke kurke (blogera), argumentami z dowodami.

No może byc jeszcze tak, że owsiak nie chce zakończenia sprawy, a powody mogą być różne. Od nieścisłości finansowych, aż do szumu jaki jest w jego sprawie.
Na szumie wokół sprawy też można zyskać... Zwłaszcza jak finansowo jest wszystko ok.

I niekoniecznie tylko owsiak może na tym zyskać (gazeta wyborcza oskarża mainstream PISowski o nalot na owsiaka)

...

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 19-01-2014 14:49 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2014-01-19 14:50:30 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-01-19 14:42:37, Markywee napisał(a):

Sprawa owsiaka zakończy się kiedy owsiak rozwieje wszystkie wątpliwości - czego mu życzę. Jak dla mnie, może zaciukac matke kurke (blogera), argumentami z dowodami.

No może byc jeszcze tak, że owsiak nie chce zakończenia sprawy, a powody mogą być różne. Od nieścisłości finansowych, aż do szumu jaki jest w jego sprawie.
Na szumie wokół sprawy też można zyskać...

sprawa zakonczyla sie zanim sie w ogole rozpoczela - czemu sam nie podliczysz (raporty finansowe sa dostepne), zamiast wierzyc komukolwiek, szczegolnie z red. lub prof. przed nazwiskiem? ach, ta magia literek i skrotow :-]

ps. same odsetki od pieniedzy lezacych na kontach daja kwote wystarczajaca az nadto do utrzymania fundacji (w tym pracownikow etatowych) i jeszcze dolozenia do innych celow statutowych... pamietaj, ze w styczniu to jest tylko jeden dzien, a ludzie przez caly rok wplacaja im kase 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 19-01-2014 14:51 ]

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,