Cytat:
Ale Nie Owsiak chce być politykiem
Nie?
Ja wg tego co mowi/robi na "scenie" to widze to troche inaczej.
Cytat:
Ja chce żebyś ty był papieżem
Czy znaczy że ty chcesz się zrzec ciupciania ?
Tutaj z kolei nie widze zwiazku...?
Cytat:
Ta czy inna POMOC nie jest sposobem na finansowanie, tylko na pomoc i łatanie tego co ukradną politycy i cała ta cholerna banda od Zusu po szpitalnych zaopatrzeniowców.
To teraz na podstawie tego co napisales, wytlumacz SENS ladowania kasy w WOSP?
ludzie przestancie topic kase w WOSP, tym chorym interesie, jakim jest sluzba zdrowia....kupujecie im sprzet, a ten stoi i rdzewieje, serduszka, pompa, fotki....po co? moje dziecko o malo nie stracilo sluchu a pani doktor z Matki Polki robila ceregiele by zbadac mu sluch, powiedziala ze ma dzienny limit 14 pacjentów i nie ma zmiluj sie...dalam prywatnie 150 zl i w ten sam dzien na owym sprzecie w szpitalu dziecko zostalo zbadane, tak przez dwa lata placilam i korzystalam ze sprzetu kupionego przez was z akcji WOSP...a w ciagu dnia mikroskop stal nieuzywany, bo limity
Cytat:
Przecież obydwoje wiemy, że gospodarka finansowa szpitali, nie ma nic wspólnego z gospodarką, to po prostu drzwi do wyprowadzanie podatków do prywatnych firm, głównie na pseudo "doradztwo" albo koszmarne ceny za serwis sprzętu.
Przeciez to samo jest z WOSP i pompowaniem dzieki temu kasy prywatnym firmom.
Cytat:
Generalnie gdy ktoś umiera, choruje ja też jestem wstrząśnięty.
Pytanie, czy medialnie obracasz to na swoja korzysc?
Cytat:
Pytanie, czy facet nie ma racji ze ogrom dzieci jest katowane?
I że nie jest to normalne?
Jak w odp powyzej ^
Cytat:
Bo nie mówimy o klapsie w tyłek, tylko o katowaniu, raz po raz słychać o ciężkich pobiciach czy morderstwie na dzieciach.
Odpowiedz teraz na pytanie - co imc owsiak zrobil w zwiazku z tym, nie liczac odgrywania pajaca?
Cytat:
Sąsiad widział, słyszał ... no ale przecież nie będzie donosicielem, woli poczekać aż dziecko zostanie zakatowane.
Wiem, potrzeba wielu pokoleń by zrozumieć że bezpieczeństwo dzieci jest również w rękach sąsiadów.
Krakn - dzieci czasem placza. Serio. Czasem krzycza. itd.
Naprawde, nie jest to powod do dzwonienia na paly w kazdym przypadku.
Dzieci tak czasem okazuja emocje bo nie potrafia inaczej. Kazde jest inne.
Cytat:
Skoro wziął na siebie brzemię społecznika, warto by pokazywał słabości społeczeństwa.
Tak, ale on idzie troszke dalej. Lansuje sie na czyjej krzywdzie.
Cytat:
Bo organizator, czy prowadzący, tylko takie małe akcje można opłacić z własnej kieszeni i sie jeszcze dorzucić.
Co innego gdy dochodzi do konieczności opłaty za różne usługi, choćby telefony, lokal, oświetlenie, internet, transport.
Nie wszyscy którzy biorą udział w akcji, chcą się do niej dokładać, robić za free, nie interesuje ich też barter usługa za reklamę.
A osoby które tam pracują na pełny etat, też jeść muszą.
Więc jest procent finansów , które można przeznaczyć na koszty.
natomiast bzdurą jest to w jaki sposób próbuje się wyciągać informacje z raportów.
Akcja trwa cały rok, finał jest tylko finałem, on pochłania największe koszty w krótkim czasie.
Zakupy sprzętu to też proces na wiele miesięcy, samo szukanie i negocjacje zakupu pochłaniają miesiące. Bo nie chodzi tylko by kupić tanio, ale by wynegocjować też dobrą cene za serwis, żeby ni było tak jak NFZ , gdzie zakup w "dobrej" cenie, a potem GODZINA wizyty technika idzie w setki, albo tysiące zł.
Widziales te wesole tabelki, prawda?
Cytat:
finał jest tylko finałem, on pochłania największe koszty w krótkim czasie.
wolontariusze? DARMOWA reklama w mediach, darmowy czas antenowy w TV?
Cytat:
Tak jak każda firma, na przepływ pieniędzy nie można patrzeć w skali miesiąca, tu patrzy się w skali wielu lat.
Tabelki Krakn. Patrz na tabelki.
Firma? Czy fundacja charytatywna?
Cytat:
A tak na marginesie, skoro łamie przepisy, skoro zagarnia więcej niż ustawowe 10% to dlaczego NIKT nie złożył doniesienia do prokuratury?
Co ich powstrzymuje?
Przecież nie raz i nie dwa zgłaszali to czy tamto, a tu jakoś od tylu lat nie ma chętnego?
Po pierwsze - kto go ruszy?
Po drugie - ten kto go ruszy - popelni medialne samobojstwo.
Cytat:
Po prostu niektórzy by usprawiedliwić swój brak chęci pomocy innym znajdą tysiąc powodów do oczernienia wszystkich i wszystkiego w koło.
No ale jak to mówią, każdy mierzy świat, swoją miarą.
Krakn, przeciez to jest ten sam mechanizm ktory dziala caly czas.
"Nie robisz nic dobrego dla dzieci - nie masz prawa krytyki"
"Nie budowales autostrad? - Nie masz prawa mowic o przekretach przy ich budowie"
Kazdy mierzy swiat swoja miara? Tak masz racje.
Dlatego interesuja mnie relacje spoleczne jakie widze, nie hamuja mnie jakos opinie "ze nie wypada", albo "wstyd za niektorych z Was (podajac cytaty z.... gazety wyborczej)".
eh.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.