MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak pod krytyką

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

Str 12 z 76

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-01-14 17:09:30 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

robertson216

Post #2 Ocena: 0

2014-01-14 17:26:43 (11 lat temu)

robertson216

Mężczyzna

Z nami od: 21-10-2013

Owsiak zbiera teraz plony co zasiewał od 2008 roku !!! Z imprezy typowo festiwalowej,happeningowej i luzackiej w pewnej formie zrobił pralnię mózgów tych młodych ludzi.
Zaczeło się w 2008 od zaproszenia Balcerowicza,potem jeszcze było kilku czerwonych prominentów i staliniątek.Czarę goryczy bylo zaproszenie Komorowskiego i prezydenta Niemiec J.v Gaucka.Natomiast punktem kulminacyjnym było skazanie gościa,który dał w pysk Miecugowowi !!!
Kim był i jest Miecugow możecie poczytać na niezaleznych portalach...
Owsiak zaczął na chama wciskać młodym ludziom nie znającym najnowszej historii Polski bajki o salonie Polski pookrągłostołowej !!!

Do góry stronyOffline

PeterGriffin

Post #3 Ocena: 0

2014-01-14 17:55:11 (11 lat temu)

PeterGriffin

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2012

Tutaj link konfrontujący zarzuty wobec WOŚP z faktami. Warto się zapoznać by potem nie powtarzać zasłyszanych bzdur.
Semper Invicta, Semper Heroica!

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2014-01-14 17:55:33 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-01-14 17:09:30, ewa28300 napisał(a):
Cytat:

2014-01-14 16:42:23, Markywee napisał(a):
10k za rozpadajacy się dom. Bywa I tak.

Ano bywa. Czasami bywa, ze robi sie zrzutke na remont.
Ale nie tylko o to chodzi. Płock.

I jaki był wynik sprawy?

Btw jak tak się licytujesz, to zrób zestawienie, ile urznal caritas, a ile owsiak.

Mnie się nie chce.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2014-01-14 18:02:36 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

Aha aha.

A jak było z pompami insulinowymi...?

trochę o przekrecie na sprzęcie.

melon i mrowka

Nie chce mi się więcej szukać.

Elokwencja goscia przed sadem zostala juz zacytowana w linkowanym wczesniej artykule.
Znacznie mniej wymowny i merytoryczny niz na blogu ;).

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-01-14 18:20:04 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #7 Ocena: 0

2014-01-14 19:20:17 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-01-14 18:02:36, karjo1 napisał(a):
Cytat:

Aha aha.

A jak było z pompami insulinowymi...?

trochę o przekrecie na sprzęcie.

melon i mrowka

Nie chce mi się więcej szukać.

Elokwencja goscia przed sadem zostala juz zacytowana w linkowanym wczesniej artykule.
Znacznie mniej wymowny i merytoryczny niz na blogu ;).

A ja ci ponownie napisze - niech sobie kurka sprawi mecenasa jak to zrobil owsiak - wtedy pewnie wreszcie pogadaja.

Ciekawi mnie jak by owsiak nadawal jezeli by wezwano by go na swiadka.
pewnie by dalej sloika z kasa szukal.

Koło się zamyka. „Nic na tym nie zarabiam”. To prawda.
Jedyną osobą, która na tym zarabia jest twoja żona, Jurku.

Cytat:
Nie wiem, sprawa nie cały rok temu trafiła do sadu okręgowego. Oskarżeni usłyszeli zarzuty. Nie wiem czy sad wyłączył jawność procesu czy nie.
Zestawienia ci nie zrobię bo niby jak? Caritas w przeciwienstwie do Owsiaka nie musi sie z niczego przed nikim rozliczać, a ta akurat sprawa zajęła sie prokuratura po publikacjach prasowych.
Poza tym jak juz patrzymy na ręce organizacja charytatywnym to patrzmy na wszystkie, a nie jednego Owsiaka.

Tzn - jezeli by sie postarac, to pewnie mozna odkopac na caritas wiecej - tak samo z owsiakiem.
Z owsiakiem sprawa jest taka - ze to znacznie bardziej skomplikowane. Zaleznosci.
A na pewno nie ma moja glowe zeby do tego ot tak podejsc.
Za duzo duzych liczb.

Cytat:

2014-01-14 17:55:11, PeterGriffin napisał(a):
Tutaj link konfrontujący zarzuty wobec WOŚP z faktami. Warto się zapoznać by potem nie powtarzać zasłyszanych bzdur.

Calkowicie pominieto sprawe pomp insulinowych. To jak to z tym jest?

Cytat:
Płace WOŚP to jest pryszcz, Owsiak nie jest idiotą wbrew temu co wielu o nim sądzi, to cwaniak kuty na cztery kopyta. Nie rzuca się na wypłaty z fundacji, bo wie czym to śmierdzi, to znaczy przed gierkowskimi 13-mi i premiami nie umiał się powstrzymać, ale to są grosze, bodaj 100 tys. z hakiem. Prawdziwa kasa jest w słupach Złoty Melon i Mrówka Cała, plus Woodstock. Tego nikt mu dotąd nie skontrolował jak należy i nie powiązał z WOŚP jak należy. I to jest taki sam przypadek jak z Amber Gold, mam na myśli "kontrole skarbowe". 16 milionów w samych nieruchomościach, 1 550 000 za 100% udziałów fundacji. Pytam skąd te same udziały, jak pensja z WOŚP, to raptem 4 tysiące, czym epatują tabloidy. Owsiak rozegrał rzecz klasycznie, "na słupa" a, że wziął sobie za tarcze chore dzieci i polityczną dyspozycyjność, to jest nie do ruszenia. Przekręty w WOŚP są tak ewidentne, że wystarczy uważnie przeczytać sprawozdanie, nic więcej nie trzeba, aby wykryć sam kant. Natomiast dopiero w fakturach musi być jazda i w lewiznach przy przetargach. Nie jest przypadkiem, że WOŚP nie funduje na przykład leczenia, czyli nie wykłada żywej kasy, wszystko i zawsze idzie albo w sprzęt albo w te "programy medyczne", tudzież koszty promocyjne na całe 6 baniek. Co do ku,,y nędzy przy takiej darmowej reklamie można jeszcze promować? Kładę jaja, że na przykład zamawia się filmy w Mrówce Całej, czy inne zlecenia do Melona. Tylko kto to się odważy tknąć? Odważny sędzia Tuleya?

osiem-falszywych-argumentow-w-obronie-wosp

http://padre.info.pl/z-rodowodu-jerzego-owsiaka/

Ziew.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 14-01-2014 20:08 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-01-14 23:51:43 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

grekan

Post #9 Ocena: 0

2014-01-15 00:36:31 (11 lat temu)

grekan

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2008

Jak to "fajnie" siedziec przy klawiaturze i obrzucac blotem p.Owsiaka; a moze te opluwajace osoby napisalyby o sobie, o swoich poczynaniach na rzecz innych potrzebujacych osob , a moze o czyms wiecej , co zrobily dla swojej Ojczyzny!?Najwiecej do powiedzenia maja ci, co osobie nic dobrego powiedziec nie moga....

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-01-15 06:37:08 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 76 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 74 | 75 | 76 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,