Str 7 z 21 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2013-12-22 15:16:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2013-12-22 14:45:48, Diabolique napisał(a):
Cytat: hm, między mną a Beatą też jest 11 lat różnicy, ale ją poznałem to ona już była stara studentka pierwszego roku  wiec się nie liczy
Nie chodzi o roznice wieku, tylko o roznice w tym konkretnym wieku/ na tym konkretnym etapie.
Jak sie bedziemy bawili w mega konserwatywne podejscie, to oczywiscie wracajac do sredniowiecza (lub innych cywilizacji w sredniowieczu jeszcze tkwiacych) to oczywiscie i 13- latke mozna wydac za 60- latka. I byc moze beda szczesliwi: on ma kase (ewentualny spadek) a ona rodzi dzieci zamiast sie uczyc, rozwijac, i osiagnac niezaleznosc (rowniez finansowa).
W praktyce potrzeby i oczekiwnia! sa zbyt rozne w zaleznosci od wieku i plci. Nie, i nie tzreba studiowac psychologii, zeby zdawac sobei z tego sprawe. Zdrowy rozsadek i znajomosc zycia wystarczy.
Tyle Teorii, a praktyka praktyką, tysiące albo i dziesiątki tysiecy małolat chcą mieć partnera starszego często bardzo dużo starszego i statystycznie konczy sie zapewne tak samo jak z rówieśnikami.
Albo i na korzyść tych z różnicami, bo rówieśnicy to im pasuje co tydzień nowa panienka Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Diabolique |
Post #2 Ocena: 0 2013-12-22 15:19:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2013 Skąd: Lorien |
Cytat: nie raz nie potrafiły znaleść się w towarzystwie swoich rówieśników bo potrzebowały dojrzalszej uwagi, ktorą otrzymywaly od dojrzalszych osobnikow
Pedofile tez sie uwazaja za takiego dojrzalego "przyjaciela".
Tyle, ze rola przyjaciela nie jest dobieranie sie do majtek.
Oczywiscie, nie wiemy jakie braki sobie kompensuje dziewczyna, i w jaki sposob bezie powielac schemat zachowan w pozniejszym wieku.
Jedno jest pewne. Taka relacja zdrowa nie jest. I tyle.
Cytat: Tylko tak sobie myślę, przecież to jeszcze dziecko które nie myśli realnie, żyje jeszcze w całkiem innym świecie, ale ten mężczyzna JEST Z NIM COŚ NIE TAK!!! CHOLE.... JASNA DLACZEGO DOROŚLI NIE REAGUJĄ!!!
Masz racje.
A na pytanie dlaczego dorosli nie reaguja masz odpowiedz w postach. [ Ostatnio edytowany przez: Diabolique 22-12-2013 15:25 ] Inter arma enim silent leges.
|

|

|
|
abd_ul |
Post #3 Ocena: 0 2013-12-22 15:25:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2013 Skąd: Londyn |
Skoro juz po ptokach jak to sie mowi to na miejscu twojej siosty staralbym sie dowiedziec co to za facet, skad pochodzi, z jakiej rodziny, czym sie zajmuje itp. bo jesli to jakis koles ze socjalnej dzielnicy, niepracujacy pijaczek itd. to chyba tylko kij bejsbolowy..to tak pol zartem pol serio, co do dziewczyny to tylko rozmowy I wsparcie I zrozumienie od matki moga na nia wplynac pozytywnie. [ Ostatnio edytowany przez: abd_ul 22-12-2013 15:26 ]
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2013-12-22 15:27:31 (12 lat temu) |
Ja tam nie wiem jak to odbierają kobiety, czy dziwczyny.
Ale jak widzę MM ma podobne doświadczenia, mnie się tam podobało
Laski po 27 -3x lat, a ja miałem 16-19
Raczej nie czuję się uszkodzony :>
Cytat:
2013-12-22 14:34:44, MamaMyszow napisał(a):
Miedzy nami jest 9 lat roznicy, ale jak mialam 17 lat to spotykalam sie z 40-latkiem, nikt o niczym nie wiedzial ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) i mialam Na to wywalone. A tu problem w czym tkwi, w roznicy wieku czy fakcie, ze ta dwojka bzyka sie ze soba. Phi, takie tam problemy
Bedzie chciala rzucic szkole to rzuci, bedzie chciala sie wyprowadzic to to zrobi... Na wychowanie 16-latki i umoralniajace rozmowy jest o 10 lat za pozno.
A ty MM? :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
buszko |
Post #5 Ocena: 0 2013-12-22 15:35:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
Cytat:
2013-12-22 15:19:32, Diabolique napisał(a):
Cytat: nie raz nie potrafiły znaleść się w towarzystwie swoich rówieśników bo potrzebowały dojrzalszej uwagi, ktorą otrzymywaly od dojrzalszych osobnikow
Pedofile tez sie uwazaja za takiego dojrzalego "przyjaciela".
Tyle, ze rola przyjaciela nie jest dobieranie sie do majtek.
Oczywiscie, nie wiemy jakie braki sobie kompensuje dziewczyna, i w jaki sposob bezie powielac schemat zachowan w pozniejszym wieku.
Jedno jest pewne. Taka relacja zdrowa nie jest. I tyle.
Cytat: Tylko tak sobie myślę, przecież to jeszcze dziecko które nie myśli realnie, żyje jeszcze w całkiem innym świecie, ale ten mężczyzna JEST Z NIM COŚ NIE TAK!!! CHOLE.... JASNA DLACZEGO DOROŚLI NIE REAGUJĄ!!!
Masz racje.
A na pytanie dlaczego dorosli nie reaguja masz odpowiedz w postach. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Diabolique</i> 22-12-2013 15:25 ]
Troche inaczej na to patrze, dla mnie pedofilia jest jesli facet wykorzystuje dziecko ktore jest niczemu nieswiadome, wbrew woli, a jesli dziewczyna ktora jest dojrzala, tj. 16 lat, przyzwala na to, i nie jest to zaden przymus to nie widze w tym nic zlego. tutaj juz rola rodziców, a nawet wczesniej, nauczyc dziewczynke szanowac siebie i swoje cialo, niech sprobuje, nie zakazywac, bo efekt i tak bedzie odwrotny, dziewczynke trzeba uswiadomic, zeby nie pod presja, nie z przymusu a z własnej woli. pedofile to jest calkiem inna bajka, zwlaszcza w tej sytuacji
|

|
 |
|
|
Diabolique |
Post #6 Ocena: 0 2013-12-22 15:44:41 (12 lat temu) |
Cytat: a jesli dziewczyna ktora jest dojrzala,
Nie jest dojrzala, ani samodzielna.
Na tym polega "wina" tego faceta. Inter arma enim silent leges.
|

|

|
|
owca80 |
Post #7 Ocena: 0 2013-12-22 15:46:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2013 Skąd: wieś, west midlands |
Cytat:
2013-12-22 15:19:32, Diabolique napisał(a):
Masz racje.
A na pytanie dlaczego dorosli nie reaguja masz odpowiedz w postach.
Ale na czym miałaby polegać reakcja w przypadku tej konkretnej 16 latki?
Z tego co rozumiem przemoc seksualna/emocjonalna itp. nie ma tutaj miejsca. Zakończenia historii nikt nie jest w stanie przewidzieć.
W przypadku większości związków wśród moich znajomych (ludzi pełnoletnich i "dojrzałych" ) należałoby "zareagować" - tak, tutaj w pełni się zgodzę, bo przemoc psychiczna/fizyczna/seksualna jest dość rozpowszechniona.
[ Ostatnio edytowany przez: owca80 22-12-2013 15:47 ] Nie mam sweet foci z dziubkiem.
|

|

|
|
krakn |
Post #8 Ocena: 0 2013-12-22 15:48:24 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-12-22 15:25:22, abd_ul napisał(a):
Skoro juz po ptokach jak to sie mowi to na miejscu twojej siosty staralbym sie dowiedziec co to za facet, skad pochodzi, z jakiej rodziny, czym sie zajmuje itp. bo jesli to jakis koles ze socjalnej dzielnicy, niepracujacy pijaczek itd. to chyba tylko kij bejsbolowy..to tak pol zartem pol serio, co do dziewczyny to tylko rozmowy I wsparcie I zrozumienie od matki moga na nia wplynac pozytywnie.
 dokładnie tak, byle się nie wpakowała w meliniarstwo, bo to będzie tragedia.
Reszta to pikuś, bo w zasadzie konsekwencje z rowieśnikiem mogą być takie same. A nawet większe prawdopodobieństwo że będzie lipa.
Nastolatek chłopak to jeszcze dziecko, nastolatka czesto wyprzedza psychiką mężczyzn o wiele lat.
Dopiero później robi się odwrotnie.   Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
buszko |
Post #9 Ocena: 0 2013-12-22 15:53:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
Cytat:
2013-12-22 15:44:41, Diabolique napisał(a):
Cytat: a jesli dziewczyna ktora jest dojrzala,
Nie jest dojrzala, ani samodzielna.
Na tym polega "wina" tego faceta.
znasz ja? niejedna dwudziestoparolatka ma bardziej nasrane we łbie niż niejedna szesnastka, nie ma co generalizowac
poza tym dziewczyna u tego faceta ma cos czego nie otrzymala w domu... [ Ostatnio edytowany przez: buszko 22-12-2013 15:54 ]
|

|
 |
|
Diabolique |
Post #10 Ocena: 0 2013-12-22 15:55:37 (12 lat temu) |
Cytat: Ale na czym miałaby polegać reakcja w przypadku tej konkretnej 16 latki?
Pare osob wspomnialo, ze tu juz jest na umoralnianie za pozno.
W przypadku osob doroslych problemem jest przyzwolenie na to zeby 30 letni facet posuwal nastolatke.
Nie mam pojecia z czego to wynika, i nie czuje sie powolana do pouczania doroslych ludzi jak maja myslec/ postepowac.
Zdania nie zmienie. Nie ma tu mowy o partnertwie. Odpowiedzialnosc ponosi osoba dorosla w tej relacji (seksualnej).
Cytat: poza tym dziewczyna u tego faceta ma cos czego nie otrzymala w domu...
I taka sytuacja jest zdrowa? Poza tym, czy ona otrzymujeto czego szuka, czy jej sie wydaje, czy szuka czegos innego (oczekiwania) a dostaje cos innego, czego tak naprawde nei potrzebuje?
Cytat: nie ma co generalizowac
Informatyk tez uogolnia i stosuje z sufitu zasady jesli stara sie naprawic moj komputer? Czy moze po to studiowal 5 lat i ma doswiadczenie w pracy z komputerami, zeby sie na tym znac lepiej ode mnie? [ Ostatnio edytowany przez: Diabolique 22-12-2013 16:04 ] Inter arma enim silent leges.
|

|

|
|