Str 6.6 z 21 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-12-22 14:40:58 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Diabolique | Post #2 Ocena: 0 2013-12-22 14:45:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2013 Skąd: Lorien |
Cytat: hm, między mną a Beatą też jest 11 lat różnicy, ale ją poznałem to ona już była stara studentka pierwszego roku
![]() Nie chodzi o roznice wieku, tylko o roznice w tym konkretnym wieku/ na tym konkretnym etapie. ![]() Jak sie bedziemy bawili w mega konserwatywne podejscie, to oczywiscie wracajac do sredniowiecza (lub innych cywilizacji w sredniowieczu jeszcze tkwiacych) to oczywiscie i 13- latke mozna wydac za 60- latka. I byc moze beda szczesliwi: on ma kase (ewentualny spadek) a ona rodzi dzieci zamiast sie uczyc, rozwijac, i osiagnac niezaleznosc (rowniez finansowa). W praktyce potrzeby i oczekiwnia! sa zbyt rozne w zaleznosci od wieku i plci. Nie, i nie tzreba studiowac psychologii, zeby zdawac sobei z tego sprawe. Zdrowy rozsadek i znajomosc zycia wystarczy. Inter arma enim silent leges.
|
MamaMyszow | Post #3 Ocena: 0 2013-12-22 14:57:41 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-12-22 14:40:58, binus1 napisał(a): Cytat: 2013-12-22 14:34:44, MamaMyszow napisał(a): ale jak mialam 17 lat to spotykalam sie z 40-latkiem MM...jak moglas? ![]() Normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
buszko | Post #4 Ocena: 0 2013-12-22 15:13:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
Cytat: 2013-12-22 14:34:44, MamaMyszow napisał(a): A tu problem w czym tkwi, w roznicy wieku czy fakcie, ze ta dwojka bzyka sie ze soba. Phi, takie tam problemy ![]() Zazdrość? Wbrew ogólnie przyjetym normom? Bo sami nie mieli takiej sytuacji więc nie wiedzą jak smakuje... nie jeden facet teraz mając żonę, dorosłe dzieci mlaszcze na widok młódki, albo żałuje że się tak nie zabawił. A mlode dziewczyny? nie raz nie potrafiły znaleść się w towarzystwie swoich rówieśników bo potrzebowały dojrzalszej uwagi, ktorą otrzymywaly od dojrzalszych osobnikow |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2013-12-22 15:16:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-12-22 14:45:48, Diabolique napisał(a): Cytat: hm, między mną a Beatą też jest 11 lat różnicy, ale ją poznałem to ona już była stara studentka pierwszego roku
![]() Nie chodzi o roznice wieku, tylko o roznice w tym konkretnym wieku/ na tym konkretnym etapie. ![]() Jak sie bedziemy bawili w mega konserwatywne podejscie, to oczywiscie wracajac do sredniowiecza (lub innych cywilizacji w sredniowieczu jeszcze tkwiacych) to oczywiscie i 13- latke mozna wydac za 60- latka. I byc moze beda szczesliwi: on ma kase (ewentualny spadek) a ona rodzi dzieci zamiast sie uczyc, rozwijac, i osiagnac niezaleznosc (rowniez finansowa). W praktyce potrzeby i oczekiwnia! sa zbyt rozne w zaleznosci od wieku i plci. Nie, i nie tzreba studiowac psychologii, zeby zdawac sobei z tego sprawe. Zdrowy rozsadek i znajomosc zycia wystarczy. Albo i na korzyść tych z różnicami, bo rówieśnicy to im pasuje co tydzień nowa panienka Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Diabolique | Post #6 Ocena: 0 2013-12-22 15:19:32 (12 lat temu) |
Cytat: nie raz nie potrafiły znaleść się w towarzystwie swoich rówieśników bo potrzebowały dojrzalszej uwagi, ktorą otrzymywaly od dojrzalszych osobnikow
Pedofile tez sie uwazaja za takiego dojrzalego "przyjaciela". Tyle, ze rola przyjaciela nie jest dobieranie sie do majtek. Oczywiscie, nie wiemy jakie braki sobie kompensuje dziewczyna, i w jaki sposob bezie powielac schemat zachowan w pozniejszym wieku. Jedno jest pewne. Taka relacja zdrowa nie jest. I tyle. Cytat: Tylko tak sobie myślę, przecież to jeszcze dziecko które nie myśli realnie, żyje jeszcze w całkiem innym świecie, ale ten mężczyzna JEST Z NIM COŚ NIE TAK!!! CHOLE.... JASNA DLACZEGO DOROŚLI NIE REAGUJĄ!!!
Masz racje. A na pytanie dlaczego dorosli nie reaguja masz odpowiedz w postach. [ Ostatnio edytowany przez: Diabolique 22-12-2013 15:25 ] Inter arma enim silent leges.
|
abd_ul | Post #7 Ocena: 0 2013-12-22 15:25:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2013 Skąd: Londyn |
Skoro juz po ptokach jak to sie mowi to na miejscu twojej siosty staralbym sie dowiedziec co to za facet, skad pochodzi, z jakiej rodziny, czym sie zajmuje itp. bo jesli to jakis koles ze socjalnej dzielnicy, niepracujacy pijaczek itd. to chyba tylko kij bejsbolowy..to tak pol zartem pol serio, co do dziewczyny to tylko rozmowy I wsparcie I zrozumienie od matki moga na nia wplynac pozytywnie.
[ Ostatnio edytowany przez: abd_ul 22-12-2013 15:26 ] |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-12-22 15:27:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Ja tam nie wiem jak to odbierają kobiety, czy dziwczyny.
Ale jak widzę MM ma podobne doświadczenia, mnie się tam podobało ![]() Laski po 27 -3x lat, a ja miałem 16-19 Raczej nie czuję się uszkodzony :> Cytat: 2013-12-22 14:34:44, MamaMyszow napisał(a): Miedzy nami jest 9 lat roznicy, ale jak mialam 17 lat to spotykalam sie z 40-latkiem, nikt o niczym nie wiedzial ![]() ![]() Bedzie chciala rzucic szkole to rzuci, bedzie chciala sie wyprowadzic to to zrobi... Na wychowanie 16-latki i umoralniajace rozmowy jest o 10 lat za pozno. A ty MM? :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
buszko | Post #9 Ocena: 0 2013-12-22 15:35:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
Cytat: 2013-12-22 15:19:32, Diabolique napisał(a): Cytat: nie raz nie potrafiły znaleść się w towarzystwie swoich rówieśników bo potrzebowały dojrzalszej uwagi, ktorą otrzymywaly od dojrzalszych osobnikow
Pedofile tez sie uwazaja za takiego dojrzalego "przyjaciela". Tyle, ze rola przyjaciela nie jest dobieranie sie do majtek. Oczywiscie, nie wiemy jakie braki sobie kompensuje dziewczyna, i w jaki sposob bezie powielac schemat zachowan w pozniejszym wieku. Jedno jest pewne. Taka relacja zdrowa nie jest. I tyle. Cytat: Tylko tak sobie myślę, przecież to jeszcze dziecko które nie myśli realnie, żyje jeszcze w całkiem innym świecie, ale ten mężczyzna JEST Z NIM COŚ NIE TAK!!! CHOLE.... JASNA DLACZEGO DOROŚLI NIE REAGUJĄ!!!
Masz racje. A na pytanie dlaczego dorosli nie reaguja masz odpowiedz w postach. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Diabolique</i> 22-12-2013 15:25 ] Troche inaczej na to patrze, dla mnie pedofilia jest jesli facet wykorzystuje dziecko ktore jest niczemu nieswiadome, wbrew woli, a jesli dziewczyna ktora jest dojrzala, tj. 16 lat, przyzwala na to, i nie jest to zaden przymus to nie widze w tym nic zlego. tutaj juz rola rodziców, a nawet wczesniej, nauczyc dziewczynke szanowac siebie i swoje cialo, niech sprobuje, nie zakazywac, bo efekt i tak bedzie odwrotny, dziewczynke trzeba uswiadomic, zeby nie pod presja, nie z przymusu a z własnej woli. pedofile to jest calkiem inna bajka, zwlaszcza w tej sytuacji |
Diabolique | Post #10 Ocena: 0 2013-12-22 15:44:41 (12 lat temu) |
Cytat: a jesli dziewczyna ktora jest dojrzala,
Nie jest dojrzala, ani samodzielna. Na tym polega "wina" tego faceta. Inter arma enim silent leges.
|