Ale jesli nielot zachowuje sie niezgodnie z wartosciami istniejacymi w domu, to znaczy, ze rodzice popelnili powazny blad w wychowaniu dziecka. I tyle.
Str 19 z 21 |
|
---|---|
kolezanka_szkla | Post #1 Ocena: 0 2013-12-23 20:57:53 (11 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Wychowanie nie polega na pilnowaniu, tylko na wkladaniu do glowy pewnych informacji i wartosci.
Ale jesli nielot zachowuje sie niezgodnie z wartosciami istniejacymi w domu, to znaczy, ze rodzice popelnili powazny blad w wychowaniu dziecka. I tyle. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Post #2 Ocena: 0 2013-12-23 21:06:13 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #3 Ocena: 0 2013-12-23 21:08:19 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
No a rodzice sa od...... zgadnij czego.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
kolezanka_szkla | Post #4 Ocena: 0 2013-12-23 21:12:48 (11 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Jakie wychowanie w domu, takie kolezanki na przerwie. Madry z glupimi sie nie bedzie zadawal. Nastolatek juz potrafi odroznic glupiego kolege od madrego.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2013-12-23 21:21:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-12-23 21:12:48, kolezanka_szkla napisał(a): Jakie wychowanie w domu, takie kolezanki na przerwie. Madry z glupimi sie nie bedzie zadawal. Nastolatek juz potrafi odroznic glupiego kolege od madrego. taaaa MOze nastolatek tak, nastolatka to jestem pewien że wręcz przeciwnie. najwiecej lasek się śliniło na tych co w mordę drugiemu już potrafili dać, coś tam ukraść, zrobić drake, ganiać w ciuciubabkę z policją... To samice najbardziej podniecało. ![]() ![]() taaaa ![]() W kołnierz płakały jaki tamten to SQ... a za chwilę fruuuu poleciała za nim, a potem znowu... A rodzice jak rodzice, od robotników, po urzędników, artystów... Zresztą wielu paniom tendencja do pakowania się w kłopoty i ryzykowne związki do starości została ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Markywee | Post #6 Ocena: 0 2013-12-23 21:30:03 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-12-23 21:21:19, krakn napisał(a): najwiecej lasek się śliniło na tych co w mordę drugiemu już potrafili dać, coś tam ukraść, zrobić drake, ganiać w ciuciubabkę z policją... To samice najbardziej podniecało. To akurat przeciez geny, mloda samiczka zawsze szuka silnego wyhukanego samca, z wielkim irokezem na glowie. Czesc potem dorasta i zmieniaja (normalnieja?) sie im troche preferencje, ale "ukierunkowany rumieniec" do supersamca zawsze zostaje... ![]() "Jeśli chcesz rządzić na dzielni, musisz mieć dużego, czerwonego ptaka" <---- pamietasz Avatara? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 23-12-2013 21:32 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
buszko | Post #7 Ocena: 0 2013-12-23 21:34:45 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
Cytat: 2013-12-23 19:30:20, Markywee napisał(a): Cytat: 2013-12-23 19:12:38, buszko napisał(a): tzn. jakbyś byl moim starym to zrobiłbys mi siarę takim zachowaniem, z takimi ideałami i z wtracaniem sie w moje życie intymne. jeszcze powiedz że corka ma cię pytac o pozwolenie. a wierz mi , juz nawet dwudziestką nie jestem...więc nie jestem jakas tam młodeczka... ja bym się poprostu wstydziła przedstawiać moim znajomym, bo mam zupełnie inne podejście , jak większość młodziezy i młodych ludzi, na czym pewnie ucierpiałoby moje życie towarzyskie i wogóle jakieś przyjaźnie albo doprowadziłbyś do tego że notorycznie bym cie okłamywala i oszukiwala Bo ty coreczko nowoczesna jestes strasznie. A ta nowoczesnosc nie zawsze jest dobra. Nie interesuje mnie "ze robie ci siare". Dopuki mieszkasz ze mna, dostajesz ode mnie kase, jestes niepelnoletnia - musisz sie liczyc z moim zdaniem. O pozwolenie? na co? Na pseudo zwiazek z 30 letnim facetem? Nie pochwalam tego i nie akceptuje. Twoj 30 latek, nie dosc ze cie upija (za co dostanie w ryj), to jeszcze dobiera sie do ciebie (za co dostanie w ryj, bo normalnemu doroslemu 30 letniemu facetowi to nie przystoi), na dodatek ukrywa zwiazek z toba - po prostu sie ciebie wstydzi. Innymi slowy coreczko, sluzysz mu tylko swoja dupa. Twoi znajomi nie sa moimi znajomymymi coreczko - nie interesuje mnie co oni o mnie mysla. Zbyt duza roznica wieku. Jestem twoim ojcem i na tym koniec. Twoje zycie towarzyskie ucierpi bardziej jak dowiedza sie ze sypiasz z 30 latkiem. Serio, myslalem ze to rozumiesz... Jezeli masz zamiar mnie oszukiwac i oklamywac - zacznij sie juz pakowac, jezeli uwazasz sie za taka dorosla i samodzielna pania, ze nie ufasz wlasnemu ojcu... Tez cie kocham. ![]() Cytat: Pomyślałeś o tym, aby zaproponować to w pierwszej kolejności księżom?
Nie, a co, myslisz ze byloby wziecie? Cytat: albo inna wersja, nna miejscu corki, po ukończeniu pelnoletności wyszłabym za byle jakiego gościa byleby wyjść z domu, co mogłoby sie dopiero tragedia skończyc, bo wsparcia córce to ty raczej takim podejsciem nie zapewniasz, dla mnie to wygląda jak hodowla...
Tu jedynie pokazujesz ze jestes glupiutka. ooooj glupiutka.... bunt 15 latki. Nie tak cie wychowalem... ![]() PEWNIE!! lepiej wspierac 16 latke w jej "pseudozwiazku" z 30 latkiem, ktory wstydzi sie z nia pokazac, albo po prostu okreslic swoje zamiary wobec niej ![]() Bo to taka wielka, DOROSLA milosc jest, 16 latki... [ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 23-12-2013 19:32 ] wiesz co tatuśku! ty to mnie kurna nie kochasz tylko sobie hodujesz bo jak już jestem to nie masz wyjscia! bo co by ludzie powiedzieli! dlaczego mnie nie sluchasz tylko nakazujesz? dlaczego mnie nie wspierasz? dlaczego ja, czlowiek rozumny, nie moge miec swojego zdania, odmiennego, tylko to narzucone do ciebie? ty tatusku kompletnie nie rozumiesz swiata młodych i tych najwazniejszych miłosci dzieciakow. ty to wapniak jestes! zaluje ze sie urodzilam, zaluje ze jestem twoja córką! nienawidze cie! to byłaby reakcja twojej córki! |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-12-23 21:36:39 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-12-23 21:30:03, Markywee napisał(a): Cytat: 2013-12-23 21:21:19, krakn napisał(a): najwiecej lasek się śliniło na tych co w mordę drugiemu już potrafili dać, coś tam ukraść, zrobić drake, ganiać w ciuciubabkę z policją... To samice najbardziej podniecało. To akurat przeciez geny, mloda samiczka zawsze szuka silnego wyhukanego samca, z wielkim irokezem na glowie. Czesc potem dorasta i zmieniaja (normalnieja?) sie im troche preferencje, ale "ukierunkowany rumieniec" do supersamca zawsze zostaje... ![]() "Jeśli chcesz rządzić na dzielni, musisz mieć dużego, czerwonego ptaka" <---- pamietasz Avatara? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 23-12-2013 21:32 ] ;D ptak to podstawa, I zawsze kłamią tak samo, -nie musi być duży wystarczy że długi i gruby :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Kitek1 | Post #9 Ocena: 0 2013-12-23 21:42:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2012 Skąd: Yyyyy a to istotne? |
Cytat: 2013-12-22 23:27:28, andyopole napisał(a): No to dowcip tematyczny: mloda kochanka jest jaj tajfun, gdy przychodzi jest goraca I wilgotna, gdy odchodzi nie masz domu ani samochodu.. ![]() ![]() ![]() Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|
Markywee | Post #10 Ocena: 0 2013-12-23 21:55:34 (11 lat temu) |
Cytat: 2013-12-23 21:34:45, buszko napisał(a): wiesz co tatuśku! ty to mnie kurna nie kochasz tylko sobie hodujesz bo jak już jestem to nie masz wyjscia! bo co by ludzie powiedzieli! dlaczego mnie nie sluchasz tylko nakazujesz? dlaczego mnie nie wspierasz? dlaczego ja, czlowiek rozumny, nie moge miec swojego zdania, odmiennego, tylko to narzucone do ciebie? ty tatusku kompletnie nie rozumiesz swiata młodych i tych najwazniejszych miłosci dzieciakow. ty to wapniak jestes! zaluje ze sie urodzilam, zaluje ze jestem twoja córką! nienawidze cie! to byłaby reakcja twojej córki! Nie kochana, to jest TWOJA reakcja... ![]() Reakcja nastolatki w amoku "ze sie jej nie pozwala". pozdrowienia... ![]() Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|