No to dzialaj Prezesunio... Jestesmy z Toba!
; )

Str 2 z 16 |
|
---|---|
Diabolique | Post #1 Ocena: 0 2013-11-15 18:26:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2013 Skąd: Lorien |
Cytat: Można pomyśleć też nad własną partią, coś z nazwą "Eastern Europeans Rule"
No to dzialaj Prezesunio... Jestesmy z Toba! ; ) ![]() Inter arma enim silent leges.
|
Piotrek_303 | Post #2 Ocena: 0 2013-11-15 18:57:17 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-10-2013 Skąd: Bedford, Beds |
Cytat: 2013-11-15 18:26:06, Diabolique napisał(a): Cytat: Można pomyśleć też nad własną partią, coś z nazwą "Eastern Europeans Rule"
No to dzialaj Prezesunio... Jestesmy z Toba! ; ) ![]() Nie wiem, czy żartujesz , ale niektórzy podchodzą do tego poważnie w swoim lokalnym środowisku i w miastach w których mieszkają. http://polishforum.co.uk/ Ps. Mam nadzieję, że administracja MW nie potraktuję tego linku, jako konkurencję i spam. Never was so much owed by so many to so few...
|
Post #3 Ocena: 0 2013-11-15 19:03:35 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Piotrek_303 | Post #4 Ocena: 0 2013-11-15 19:06:15 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-11-15 19:03:35, united4ever napisał(a): Cytat: 2013-11-15 18:57:17, Piotrek_303 napisał(a): Nie wiem, czy żartujesz , ale niektórzy podchodzą do tego poważnie w swoim lokalnym środowisku i w miastach w których mieszkają. http://polishforum.co.uk/ Może tak a może nie. A kto to wie. trzeba uważać ![]() Zobaczymy jak będzie ![]() Never was so much owed by so many to so few...
|
Markywee | Post #5 Ocena: 0 2013-11-15 20:08:07 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: Przyjazd dziesięciu tysięcy delegatów na Szczyt Klimatyczny do Warszawy miał sparaliżować miasto. Minęły cztery dni konferencji i warszawiakom trudno zauważyć, że prestiżowa konferencja ONZ w ogóle się odbywa. Nic dziwnego, delegaci od rana od późnego wieczoru przesiadują za murami Stadionu Narodowego. A czym się tam żywią?
- W restauracji wybór ogromny: sushi, tradycyjne potrawy (np. gęś z gruszkami, pierogi), halal, wegetariańskie. Ale ceny bardzo wysokie. Danie główne: 8-12 euro, woda i piwo w jednej cenie (np. Tyskie) – 2 euro, kawa 2-3 euro. Karnet na cały szczyt to 380 euro (czyli ok. 1,7 tys. zł). Woda po 2 euro? Dlaczego aż tyle? – oburza się delegatka z Mali. – Nie wnikaliśmy, co i w jakich cenach będzie serwowane w czasie szczytu, odpowiada resort środowiska. To sprawa między spółką PL2012 a firmą, które zapewnia catering. Z wysokimi cenami delegaci radzą sobie różnie. Niektórzy żywią się w fast foodach w okolicach Stadionu, np. w przejściu podziemnym pod rondem Waszyngtona, inni gotują sami. – Polskie jedzenie nam nie smakuje. Kupujemy ryż, warzywa i gotujemy nasze narodowe dania w kuchni hotelowej, opowiada Sylvie Razafindrabe, która wraz z piątką delegatów przyleciała z Madagaskaru. ....................???? Cytat: ~Warszawiak : Wysokie ceny? Co za brednie! Tyskie za 2 euro. Na zachodzie cena piwka to 5 euro. 2 euro to 8 zł i tyle kosztuje w Warszawie tyskie w byle pubie.
Główne danie 8 euro. Przecież to jest śmiesznie niska cena zwłaszcza dla tych z zachodu. Normalna cena. W Warszawie w restauracji cena obiadu to właśnie jakieś 35 zł. Byłem w Szwajcarii i płaciłem za obiad po 40 euro. Tam są takie ceny. Przyjechali wielcy panowie i 8 euro to dla nich dużo? Za darmo by chcieli? Może jeszcze dziewczyna do towarzystwa powinna być za darmo? I jeszcze gadają, że im polskie jedzenie nie smakuje. Nie smakuje to NIE. Zapychajcie się ryżem. Przyjechali niczym do kraju 4tego swiata... ![]() dziiiizas Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
|
|
robertson216 | Post #6 Ocena: 0 2013-11-15 20:37:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2013 Skąd: Nottingham |
J.Straw to przykład brytyjskiej hipokryzji politycznej !!!
Opowiada brednie pod publikę,że błędem było otwarcie rynku pracy dla obywateli 8 nowych krajów członkowskich UE od maja 2004 roku. Dlaczego nie wspomniał ani słowem,że w 2003 r.odbyło się przynajmniej kilka poufnych spotakań ówczesnego rządu z przedstawicielami wielkich korporacji i koncernów oraz z przedstawicielami największych brytyjskich pracodawców. To wręcz było wezwanie na dywanik a nie zaproszenie!!! Na tych spotkaniach ta pierwsza strona wręcz szantażowała i naciskała na rząd do natychmiastowego otwarcia brytyjskiego rynku pracy od 1 maja 2004 dla 8 nowych krajów UE !!! W przeciwnym razie oni zwijają się z interesami i produkcją do tych krajów !!! Rządzący mieli nóż na gardle a teraz opowiadają o swojej niby suwerennej ale z perspektywy czasu błednej decyzji !!! |
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2013-11-15 20:44:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2013-11-15 18:57:17, Piotrek_303 napisał(a): Cytat: 2013-11-15 18:26:06, Diabolique napisał(a): Cytat: Można pomyśleć też nad własną partią, coś z nazwą "Eastern Europeans Rule"
No to dzialaj Prezesunio... Jestesmy z Toba! ; ) ![]() Nie wiem, czy żartujesz , ale niektórzy podchodzą do tego poważnie w swoim lokalnym środowisku i w miastach w których mieszkają. http://polishforum.co.uk/ Ps. Mam nadzieję, że administracja MW nie potraktuję tego linku, jako konkurencję i spam. A może potraktuje... bo inaczej inni będą mieli pretensje czemu ich się traktuje jako konkurencję i spam- i awantura gotowa. Może i jesteście jeszcze karłem w porównaniu do MW, ale macie nienajgorszą domenę, więc lepiej wam nie pomagać. |
adamos76 | Post #8 Ocena: 0 2013-11-15 20:52:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: reading |
Cytat: 2013-11-14 12:22:13, bloby00 napisał(a): - Przed II Wojną Światową Polska miała populację 3mln Żydów i była jednym z niewielu tak bardzo zróżnicowanych etnicznie i religijnie krajów. Nawet teraz w Polsce żyje kilkaset tysięcy imigrantów. Nikt w mediach brytyjskich o tym nie mówi. - Gdyby po II Wojnie Światowej nie sprzedali Polski dla Stalina to Brytyjczycy by do NAS przyjeżdżali, nie na odwrót ![]() Jeśli macie jakieś inne spostrzeżenia to podzielcie się nimi w tym temacie. zgadzam sie kurw...y zajebali Sikorskiego bo nie chcial spolki z Stalinem.Nastepnie angole zrobili deal z Stalinem pametam jak moja babcia mowila jak wysylalismy do Angli za darmoo wegiel |
Piotrek_303 | Post #9 Ocena: 0 2013-11-15 20:54:13 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-11-15 20:44:31, stanislawski napisał(a): Cytat: 2013-11-15 18:57:17, Piotrek_303 napisał(a): Cytat: 2013-11-15 18:26:06, Diabolique napisał(a): Cytat: Można pomyśleć też nad własną partią, coś z nazwą "Eastern Europeans Rule"
No to dzialaj Prezesunio... Jestesmy z Toba! ; ) ![]() Nie wiem, czy żartujesz , ale niektórzy podchodzą do tego poważnie w swoim lokalnym środowisku i w miastach w których mieszkają. http://polishforum.co.uk/ Ps. Mam nadzieję, że administracja MW nie potraktuję tego linku, jako konkurencję i spam. A może potraktuje... bo inaczej inni będą mieli pretensje czemu ich się traktuje jako konkurencję i spam- i awantura gotowa. Może i jesteście jeszcze karłem w porównaniu do MW, ale macie nienajgorszą domenę, więc lepiej wam nie pomagać. Nie oczekuję pomocy, wystarczy żeby lokalnie się zebrać i działać . MW jest największym portalem na wyspach i nikt mu nie podskoczy, jeżeli chodzi o konkurencję w sensie komercyjnym. Never was so much owed by so many to so few...
|
radopaa | Post #10 Ocena: 0 2013-11-16 10:52:10 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2013 Skąd: Hinckley |
Samo sledzenie tego forum pokazuje mi jak nikle jest zainteresowanie tematem. Kilka osob potrafi przedstawic swoj punkt widzenia a potem jest cisza. Posty typu 'poszukiwanie wrozki' okazuja sie bardziej popularne i zachecaja wiecej osob do wypowiedzi niz cos co ma duze znaczenie i moze w jakiejs czesci wplynac na przyszlosc i wizerunek imigracji.
Ostatnie cztery lata mojej pracy ktora ma na celu integracje srodowisk imigrantow i rodzimych mieszkancow wysp pokazuja mi ogromny brak zainteresowania ze strony naszych rodakow. Obawiam sie ze staniemy sie (jak juz sie nie stalismy) odizolowanym spoleczenstwem tworzac swoje wlasne panstwa w panstwie lecz bez swojego waznego glosu. Nie zrozumcie mnie zle - nie dotyczy to kazdego imigranta jednak po 12 latach w UK moge smialo powiedziec ze 'mala garstka' moich znajomych stara sie angazowac w zycie spoleczne. Reszta to osoby zyjace wlasnym zyciem. Mysle ze minelo juz duzo lat od przyjazdu pierwszych imigrantow nowej'fali' i to oni powinni zaczac brac udzial bo maja najwieksze doswiadczenie i obserwowali sytuacje przez ostatnie 9 lat. Na nowo przyjezdnych przyjdzie kolej ale za kilka lat kiedy uporzadkuja swoje zycie tak jak chca i zaczna miec troche wolnego czasu (tak jak ja) LOL [ Ostatnio edytowany przez: radopaa 16-11-2013 10:55 ] |