MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jacy sa Irlandczycy?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-08-27 13:57:21 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aniusia935

Post #2 Ocena: 0

2013-08-27 14:51:18 (12 lat temu)

aniusia935

Kobieta

Z nami od: 03-04-2013

Mieszkam w Irlandii i raczej nie chciałabym tego zmieniać :-) praca z Irlandczykami to czysta przyjemność :-) Codziennie przed pracą pogaduchy, w poniedziałki zdawanie relacji z weekendów. zawsze uśmiechnięci ludzie. Szczerze mówiąc gołym okiem idzie odróżnić ich od innych ludzi :-) No i ten typowy bełkot ich... :-] Tego nawet angielskim nazwać nie można :-] No a tak dokładniej to nawet nie wiem co ci napisać, co chcesz wiedzieć? :-]
A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...

Do góry stronyOffline

4ary

Post #3 Ocena: 0

2013-08-27 17:29:13 (12 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Tez moge potwierdzic ta opinie o Irlandczykach. Prawie rok mieszkalem i pracowalem w Irlandii i zawsze chetnie tam wracam choc na kilka dni. Szczegolnie w mniejszych miejscowosciach zawsze chetni do pomocy i otwarci. W trakcie konwersacji zawsze chcieli zrozumiec co mialem do przekazania. Dublin co prawda czuje juz troche inaczej to wielka miedzynarodowa pijalnia piwa ale w inne rejony chetnie bym wrocil na stale.
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

Lola40

Post #4 Ocena: 0

2013-08-27 18:11:30 (12 lat temu)

Lola40

Kobieta

Z nami od: 06-10-2010

Pracowałam kiedyś jako opiekunka 70-letniego Pana Irlandczyka z demencją. Cudowny człowiek, bardzo życzliwy z poczuciem humoru.Pracowałam w systemie live in a więc mieszkałam z Nim. Ciągle powtarzał,że Jego dom jest moim domem. Dżentelmen w każdym calu, zawsze przepuszczał mnie pierwszą w drzwiach,że słowami "Panie pierwsze!*THUMBS UP*
Gotowy do pomocy gdy miałam coś cięższego do zaniesienia, stale przypominał mi,żebym się nie przepracowywała:-].
Zasypywał mnie komplementami i miłymi słowami. Jeśli chodzi o rodzinę to faktycznie z wielką miłością wspominał swoją żonę, pomimo demencji pamiętał wiele osób z rodziny i b.chętnie oglądał rodzinne fotografie.

Poznałam też Jego brata/ nadal mieszka w Irlandii/, ogromne poczucie humoru. Razem z tym moim podopiecznym zachowywali się czasem jak nieznośne urwisy.Mecze piłki nożnej w kuchni, żarty, przepychanki itp.[:-}, wspólne śpiewy. Jednym słowem bardzo mili panowie.

Nie zgodzę się jednak z tym,że Anglicy są tacy zupełnie inni. Owszem trochę inni ale tych, których ja znam to też bardzo życzliwi, pomocni ludzie, z poczuciem humoru. Nie wiem może ja miałam szczęście spotkać tylko takich Anglików?

Do góry stronyOffline

Izzkaa

Post #5 Ocena: 0

2013-08-27 19:27:00 (12 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

Miszkalam w Irlandii Polnocnej 4 lata , poznalam ich mnostwo i wszyscy byli po prostu rewelacyjni.
Sasiedzi po wprowadzce przyniesli nam prezenty, pani jedna bezinteresownie i calkowicie za darmo przychodzila w kazdy czwartek i uczyla mnie angielskiego,,,,moglabym wymieniac,bo tak milych, przyjaznych i bezinteresownych ludzi nie spotkalam nigdzie.
Utrzymuje do dzis kontakt z kilkoma Irlandczykami, tesknie za nimi i gdyby tylko moje losy nie potoczyly sie inaczej to z checia bym tam wrocila!
Najlepszy moj okres pobytu na emigracji (ogolnie 9 lat) spedzilam wlasnie w Irlandii Polnocnej.

[ Ostatnio edytowany przez: Izzkaa 27-08-2013 19:29 ]

Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Izzkaa

Post #6 Ocena: 0

2013-08-27 19:28:02 (12 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

[ Ostatnio edytowany przez: Izzkaa 27-08-2013 19:28 ]