MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Afrykańskie upały.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 227 z 238 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 226 | 227 | 228 ... 236 | 237 | 238 ] - Skocz do strony

Str 227 z 238

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2022-07-21 09:52:52 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wracajac do upalow, taka historia z pracy meza, NHS Trust.

We wtorek przestala wyrabiac klima w serwerowni i zaczely grzac sie serwery. Czesc z nich zaczela padac (wylaczac sie), wiec postanowiono wylaczyc uslugi, ktore nie sa niezbedne. Pod koniec dnia kazali przejsc wszystkim na papierowy system obslugi pacjentow.

W srode nie dzialal VPN, wiec nikt nie mogl pracowac zdalnie. Kazano ludziom nie logowac sie i wylaczyc komputery w biurze i szpitalu.

Teraz wlasnie jest akcja przywracania systemow do zycia. Podobno padlo 17 dyskow w serwerach, z czego 4 w jednym z systemow RAID, wiec zapewne dane poszly sie kochac i beda musieli odzyskiwac z backupu.

Maz na szczescie nie jest w supporcie, ale wszystkich wciagaja w ozywianie uslug i chca, zeby siedzial w piatek w nocy na spotkaniach, jako przedstawiciel zespolu.

2 dni upalow i taka katastrofa ... Beda musieli zainwestowac w lepsza klime.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2022-07-21 11:26:53 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Czasem nawet najlepiej zaprojektowane systemy zawodzą. W starym biurze pare lat temu też mieliśmy podobną awarię. Niby były redundantne FCU i pompy chłodziwa a zwiesił się w końcu BMS - obie pompy się zatrzymały i temperatura zaczęła dość gwałtownie rosnąć. Na szczęście monitoring ludzki zadziałał jak należy i chłopaki z operations center, których zaalarmowały nasze wewnętrzne sensory temperatury wysłali support, Chłop był na tyle ogarnięty, że odpalił pompy w trybie manualnym. Gdyby nie to - niedziela po południu - zanim wrócilibyśmy do pracy w poniedziałek - byłoby po ptokach...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2022-07-21 11:41:25 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zdarza się, ale tu ewidentnie wysoka temperatura była powodem awarii.

W starej pracy też nam padło data centre raz, mimo dwóch różnych źródeł zasilania prądem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2022-07-21 13:37:10 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Co za życie co za pogoda! boskie 21st po tym zwariowanym weekendzie już nigdy nie będę narzekać na chmury czy deszcz hehe

nie wiem jak ludzie mogą siedzieć przy włączonej klimie i 19st parę razy byłem teraz w kinie na dniach to zabierałem ze sobą bluzę bo aż nieprzyjemnie było tam siedzieć tak było chłodno kto wie może to nie było 19 tylko mniej ..

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2022-07-21 13:46:12 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Wracajac do pracy w polu czy zbieractwa w lesie, to w takiej pracy ludzie i zdrowsi byli i szczesliwsi. Nie bylo nadwagi ani depresjii. Teraz za wakacje w gospodarstwach agroturystycznych sie placi:8 ; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 21-07-2022 13:46 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2022-07-21 16:49:49 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2022-07-21 08:56:38, cris82 napisał(a):
no zyjemy jak paczki w masle a bylo jeszcze lepiej

nie doceniajac tego co mamy przynajmniej takie odnosze wrazenie jak w kraju takim jak anglia -iwona caly czas obwinia o cale zlo strasznych krwiozerczych przedsiebiorcow... dzieki ktorym tak dobrze nam sie zyje

jak ja to mowie 100lat temu to bysmy rypali w polu od rana do nocy zero wakacji zero chorobowego zero cieplej wody kanalizacji zakupow online zero wszystkiego tylko pelne skupienie na przezyciu jak w dziczy

dobrze ze mamy takich ludzi jak b.gates zuckemberg czy musk ktorzy zmieniaja ten swiat i sa wizjonerami bo ciemna masa- tutaj pisze o wiekszosci ludzi wszedzie widzi spiski i czychanie na ich zycie : )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 21-07-2022 09:08 ]

Patrząc w ten sposób to ileś tam lat temu ludzie żyli w jaskiniach i o przetrwanie walczyli z dzikimi zwierzętami, więc pewnie ci którzy pracowali od rana do nocy w polu o swoich "panach" też mówili, że są wizjonerami, którzy zmieniają świat.
Nie jestem przeciwnikiem przedsiębiorczości, tylko tego, że tym przedsiębiorczym osobą na niższym szczeblu ludzie tacy jak Gates utrudniają życie.
Poza tym moi pradziadkowie i prababcie wszyscy żyli ponad 90 lat (dwoje z nich ponad 100) i niemieli tak wygodnego życia jak moje babcie i dziadkowie, ale troje z moich dziadków i babć zmarło przed 65 rokiem życia, jeden dziadek w tej chwili ma 80 lat. W tych wspaniałych wizjonerskich czasach jakoś życia nam rośnie patrząc historycznie tak było od zawsze i prawdopodobnie za 100 lat ktoś o nas będzie mówił, że mieliśmy ciężkie życie bo musieliśmy pracować po 8 godzin dziennie tylko na przestrzeni ostatnich 50 lat długość życia nam spada.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2022-07-21 17:28:10 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-07-21 16:49:49, xxxx1234 napisał(a):
Patrząc w ten sposób to ileś tam lat temu ludzie żyli w jaskiniach i o przetrwanie walczyli

Wcale się nie trzeba cofać o ileś lat wstecz, ludzie nadal walczą o przetrwanie w wielu miejscach na świecie.

Poza tym wystarczy 3 czy 4 godziny lotu na południe lub wschód od Londynu i już docenimy komfort życia w Europie. Strumień zimnej wody prysznica kiedy chcemy się schłodzić podczas upału albo wyprać sobie ubrania wtedy kiedy chcemy bez czekania na dostawę wody to rzeczy, nad którymi się nawet nie zastanawiamy, one po prostu są jak powietrze, którym oddychamy. Ja się zgadzam z Crisem, że żyjemy jak pączki w maśle.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #8 Ocena: 0

2022-07-21 18:04:10 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Zacytowałas moją wypowiedź wyrwaną z kontekstu tak żeby pasowała do tego co napisałaś, że ludzie dzisiaj też walczą o życie.

Owszem zgadzam się my w Anglii żyjemy jak paczki w maśle nawet w stosunku do większości rodaków żyjących w Polsce, ale czy to jest zasługa Muska, albo Gatesa nie to jest tylko i wyłącznie nasza zasługa, że kiedyś zdecydowaliśmy się zaryzykować, a ludzie tacy jak np. Gates swoimi wynalazkami ułatwiają nam życie, tylko z czasem zaczynam im przeszkadzać to, że ktoś może wymyślić coś lepszego od nich i wszelkimi możliwymi sposobami blokują te wynalazki.

Pewnie zaraz będzie, że mieliśmy możliwość wyjechać bo UE, wyjeżdżałem do pracy "na zachód" pierwszy raz jako 17 latek na wakacje gdy rynek pracy w UE dla Polaków był zamknięty zawsze jest rozwiązanie wystarczy trochę pomysłowości.

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 21-07-2022 18:07 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2022-07-21 18:35:51 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Zacytowałam krótki fragment bo do niego chciałam się odnieść, ale wyszłoby na to samo gdybym zacytowała całość.
Moi rodzice już od dawna żyją dłużej niż żyli ich rodzice, ale jednostkowe przykłady o niczym nie świadczą, najlepiej brać średnią z całego kraju.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #10 Ocena: 0

2022-07-21 19:15:26 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Owszem jednostkowe przykłady o niczym nie świadczą według "oficjalnych" danych średnia długość życia się wydłuża jednak w według "instytutu zdrowego rozsądku" wygląda to zupełnie inaczej.
Podczas ostatniej wizyty na grobie mojego kolegi (który swoją drogą zmarł w wieku 45 lat) przeszedłem się po starej i nowej części cmentarza i niestety ludzie którzy zmarli w latach 1970-1990 żyli znacznie dłużej niż ci którzy umarli po 2010 roku.

Mam też wrażenie, że mamy coraz więcej samobójstw wśród młodych ludzi.

Do góry stronyOffline

Strona 227 z 238 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 226 | 227 | 228 ... 236 | 237 | 238 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,