MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ONA_I_ONA

Post #1 Ocena: 0

2013-05-02 20:55:41 (12 lat temu)

ONA_I_ONA

Kobieta

Z nami od: 02-05-2013

Witam,
nie wiem w jakim dziale zamieścić ten temat - jeśli powinien być w innym proszę moderatorów o przeniesienie.

Dziś znalazłam się w bardzo dołującej sytuacji, generalnie długa historia, ale finał taki że moja połówka dziś z sali sądowej została zabrana na 3 tygodnie do więzienia /w zasadzie na 6 tygodni, ale od razu padła informacja że po 3 tyg wyjdzie i pozostałe 3 tyg będzie mieć obrożę/. Nie spodziewaliśmy się tego, nawet adwokat był w szoku, że taki wyrok zapadł, bo i on tego nie brał pod uwagę.

Moja połówka nie ma przy sobie papierosów, pieniędzy... nic...

Szukałam informacji w internecie ale to mi nie dało wiele...

Mogę wysłać pieniądze, mogę napisać, ale wszędzie muszę podać numer więźnia /Prison Number/ a tego numeru nie mam. Wiem tylko w którym więzieniu jest.

Nie bardzo wiem co mogę zrobić...

Czy mogę wysłać pieniądze w paczce?

Mam milion myśli na minutę, a niestety nie orientuję się kompletnie co mogę zrobić...

Piszę tu z nadzieją że znajdzie się ktoś kto będzie się orientował w tym wszystkim, jeśli taka osoba to czyta bardzo proszę o kontakt, o jakiekolwiek wskazówki co mogę zrobić i jak mogę pomóc mojej połówce.

Z góry dziękuję za pomoc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-05-02 21:53:02 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Guylian

Post #3 Ocena: 0

2013-05-02 22:00:20 (12 lat temu)

Guylian

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

Nie wysylaj pieniedzy w paczce. Ja kiedys pomagalam mezowi kuzynki, ktory tez spedzil kilka tygodni w wiezieniu. Ona podala mi namiary na adwokata i ja wystawilam czek na niego wpisujac nazwisko i chyba ten numer wieznia wlasnie, ale juz nie pamietam, sorki. Kontaktuj sie z adwokatem, to najpewniejsze zrodlo informacji co dalej robic.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-05-02 22:05:12 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sylwiasylwiak

Post #5 Ocena: 0

2013-05-02 22:18:29 (12 lat temu)

Sylwiasylwiak

Kobieta

witam, po pierwsze musisz sie dowiedziec kiedy w danej placowce odbywa sie induction Visit. w wandsworth jest w czwartki ( wiem bo pracowalam). Jest to wizyta dla osadzonych w ciagu ostatnich 6 dni, bedziesz wtedy mogla przyniesc jakies ubrania. Pieniadze przesyla sie przekazem pocztowym tylko.
w czasie induction visit dowiesz sie prison number, i wszsttkiego co mozesz przynosic na wizyty. wlasciwie to wszystko powinno byc dosteple na stronie placowki.
jesli nie masz prison number powinna wystarczyc data urodzenia, ale nie jestem pewna co do placowki.
Pamietaj , zeby przyniesc ID i stawic sie o czasie, na pierwsza inducton vsit zazwyczaj moze sie stawic wiecej wizytatorow, ale to tez zallezy od placowki.
Trzymaj sie
s

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2013-05-02 22:37:35 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

http://www.justice.gov.uk/offenders/prisoner-location-service

Jak nie wiesz w jakim jest wiezieniu to mozesz wyslac maila, informacje w linku jakie musisz podac dane. Osoba osadzona w wiezieniu moze dostac dodatkowa wizyte w ciagu 48 godzin od wejscia przez bramy wiezienia, wlasnie na podanie podstawowych rzeczy.

Mozesz tez przeslac wiadomosc jak wiesz w jakim jest wiezieniu np http://www.hmpoakwood.co.uk/visiting/visiting-faf/visiting-faf-eap/, jak nie w tym wiezieniu to wpisz w Google "email a prisoner" i wpisz nazwe wiezienia.

Wiezniowi wytlumacza jakie ma mozliwosci kontaktu, nie wysylaj pieniedzy poczta.
Ada

Do góry stronyOffline

czarnaelka

Post #7 Ocena: 0

2013-05-03 09:49:43 (12 lat temu)

czarnaelka

Kobieta

Z nami od: 12-07-2010

Czekaj na telefon od niego ,zadzwoni o ile pamieta twoj numer .Kazdy z osadzonych dostaje na starcie 2.50£ by moc dzwonic ,wiec cierpliwie czekaj .Jesli nie jestescie malzenstwem to nie licz ,ze ktos Ci udzieli informacje o Nim.Pieniadze mozna wyslac poczta za pomoca przekazu ,ktory tez mozna nabyc na poczcie.Tylko sie nie zakrec tak jak ja kiedys i sprawdz czy ow czek zawiera numer wieznia 9ktorego jeszcze nie znasz )czy nie jest to czek wystawiony na Zaklad Karny ,bo wtedy Twoje pieniazki przekazane zostana jako cel charytatywny dla wiezienia.
Glowa do gory 3 tyg to pikus...
naturalna wibracja nie zabija...

Do góry stronyOffline

ONA_I_ONA

Post #8 Ocena: 0

2013-05-03 15:22:24 (12 lat temu)

ONA_I_ONA

Kobieta

Dziękuję wam za odpowiedzi.
Zadzwoniłam tam raz jeszcze i okazało się że mogę wysłać postal order nie mając numeru więźnia - podając imię, nazwisko i datę urodzenia :) Więc zrobiłam tyle ile mogłam na dzień dzisiejszy... napisałam list, wysłałam pieniądze, znaczki...
a teraz pozostaje mi czekanie na odpowiedź...

Niestety na odwiedziny to troszkę za daleko, a zresztą to krótki okres, więc jakoś wytrzymamy.

Dziękuję wam za słowa otuchy... chyba to one były mi najbardziej potrzebne.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2013-05-03 19:13:41 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Jesli nie jestescie malzenstwem to nie licz ,ze ktos Ci udzieli informacje o Nim.

Moze budynek wiezienny jest z czasow wiktorianskich, ale napewno maja pojecie o aktualne prawnym statusie partnera, nie musi brac slubu zeby sie dowiedziec. Ciekawe czy przez telefon widza akt slubu (?), bo jak inaczej sprawdzaja czy sa malzenstwem?
Ada

Do góry stronyOffline

ONA_I_ONA

Post #10 Ocena: 0

2013-05-03 19:52:42 (12 lat temu)

ONA_I_ONA

Kobieta

Rozwiewając wątpliwości - moja połówka jest kobietą...
i tak jak pisze Adacymru partner jest tak samo traktowany jak małżonek.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,