MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

O seksie z 4-latkiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 29 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 28 | 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 29 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2013-05-01 18:03:59 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2013-05-01 17:05:34, forgetit14 napisał(a):
strona 66 tez szzsss mowi:-opanach... boj sie bozkow bo w moich czasach to tego nie bylo. i jak byla bym gejem, to pewnie bym popelnila samobojstwo...
pozostale linki sa polskie....
to jets moj ostatni wpis na ten temat, szkoda mojaego czasu.
rodzina szczesliwie tylko w UK.

W twoich czasach tego nie było... i co - było zle w związku z tym?

Teraz, jak widzisz, wciskają homoseksualizm jako normalność nawet dzieciom - mowilem - pranie mózgu.

Czemu od razu samobójstwo?

BTW - wywiad ten pani na temat Harrego Pottera jest calkiem zabawny

Szkoda czasu? eeetam.

Aha jeszcze do teorii owej pani na temat przyspieszenia "dojrzewania" poprzez edukacje seksualna, i do czego miedzy innymi ona prowadzi.

Temat dotyczy aborcji i biznesu jaki się wokół tego kreci - sugeruje obejrzeć...

Mieliśmy cały plan, jak sprzedawać aborcję - ten plan nazywa się edukacja seksualna - stwierdza Caroll i opisuje kilka etapów tego procesu:

1. Odebrać młodym ludziom ich naturalną wstydliwość
2. Oddzielić ich od rodziców i ich wartości
3. Stać się dla nich "ekspertami od spraw seksu"

[.......]

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rD9aF9OXN0U

Zbyt daleko idące wnioski? Bo ja wiem...?

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 01-05-2013 18:19 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #2 Ocena: 0

2013-05-01 18:18:42 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-05-01 17:20:22, Markywee napisał(a):
Z kolei, to nie oznacza ze rodzice koniecznie musza wiedzieć co ich pociechy maja przedstawiane w przedszkolu/szkole.

Obrazek

Specjalnie dla Ciebie spędziłam 12 minut w Irfanie. :-]
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-05-01 18:26:17 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2013-05-01 18:33:19 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

Specjalnie dla Ciebie spędziłam 12 minut w Irfanie. :-]

Slabe.

Klapki na oczach i teczowe okulary były lepsze.

Co do tego czy "mamus i tatuś" wiedza co z dzieckiem w szkole... Nie jest tak w Germanii ze od 12 roku zycia szkola nie informuje o pewnych rzeczach? dotyczących dziecka? :-]

Gdzies to wyczytałem i zgubiłem link eh...

mam:

Moje dziecko (chlopiec) na spotkaniu rodzicow w przedszkolu przyniosl mi ksiazeczke ktorej tematem bylo zycie seksualne i rozmnazanie z bardzo realistycznymi rysunkami...mial 4 latka...
Potem w szkole przed piata klasa na poczatk roku bylo zbiorowe zebranie rodzicow wszystkich klas, gdzie pani dyrektor oznajmila rodzicow, ze z chwila ukonczenia 12 roku zycia dzieci maja prawo do lsnej intymnosci i pogladow i bez ich zgody nie mog udzielac zadnych informacji o stanie zdrowia bez zgody samego dziecka, dziecko ma prawo samo wybrac czy chce chodzic na religie czy na etyke i to juz wtedy nie lezy w gestii rodzicow, zas srodki antykoncepcyjne dzieci moga otrzymac bezplatnie od szkolnej pielegniarki np prezerwatywy, dziewczynki pigulki na 3 miesiace i o tym tez nie informuje sie rodzicow o ile dziecko nie da pozwolenia...
Tak jest w Skandynawii...

Fajne. :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 01-05-2013 19:02 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #5 Ocena: 0

2013-05-02 00:11:55 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-05-01 13:27:52, Severance_ napisał(a):
Cytat:

2013-05-01 01:01:50, Markywee napisał(a):

Nie MOZESZ MOWIC ZE ICH MALPY, ich cyrk - tak odchowane dzieci, pozbawione pewnych wzorcow, i na z NA SILE nalozonymi innymi "wzorcami" (wywalenie hetero...) będą potem decydować o twojej przyszłości. Takie odchowanie kasuje tradycje, kulture, takie dzieci będą wyprane z takich rzeczy jak DOM, RODZINA, MALZENSTWO kobiety i mężczyzny. To jakby nie patrzal - jest podstawa "bycia" społeczeństwa.

Prędzej rodzice zapewnia bezpieczeństwo dziecku niż szkola. Szkola sluzy do dawania wiedzy (NIE INDOKTRYNACJI jak w owym przedszkolu), a nie zapewnianiu bezpieczeństwa.

Przypominam, ze ten caly eksperyment jest NA DZIECIACH.

Doskonale pamiętam, że w eksperymencie biorą udział dzieci- których rodzice z duża dozą prawdopodobieństwa są hetero, czyli w domu jest mama i tata! Dostrzegam tu w takim razie pewną niekonsekwencję z Twojej strony- rodzice mają zapewniać bezpieczeństwo i kształtować tożsamość, szkoła dawać wiedzę (szeroko pojętą), dobrze rozumiem? Rodzice hetero zdecydowali się na taką, a nie inną formę edukacji swoich pociech (jakkolwiek dziwaczna by się wydawała)- czyli teoretycznie wszystko w normie. Niektórzy (prawdziwi) tatusiowie uczą swoje dzieci strzelać, tak szybko jak to możliwe, czyli od momentu kiedy dzieciak jest w stanie udźwignąć strzelbę- osobiście uważam to za śmiertelnie niebezpieczne, ale niewiele doprawdy mogę z tym zrobić!
Mogę jedynie żywić nadzieję, że któregoś dnia młody strzelec nie wkroczy do szkoły pełnej dzieciaków i nie odstrzeli im wszystkim głów- w tym głowy mojego syna!

Teoretycznie w normie?
Dla mnie nie jest norma oddawanie własnych dzieci do eksperymentow socjalno-psychologicznych. Z rodzicami cos jest nie tak, albo sa tacy jak na dzisiejszym moim memie - klapki na oczy + teczowe okulary. ZROBIC WSZYSTKO byle być tylko poprawnie politycznym.

Co do strzelania - tutaj zapewne odnosisz się do USA - tam jest to swojego rodzaju dość gleboko zakorzeniona tradycja. Co prawda żeby operować sensownie bronia dluga, to trzeba mieć nascie lat.
No chyba ze chodzi o bron krotka, ale tutaj tez trzeba mieć trochę pary w lapie żeby sensownie tym operować - wg mnie znowu nastolatek.
Jeżeli taka nauka jest zapewniona przez odpowiednia osobe, i nastolatek ROZUMIE co dostaje do reki, to nie widze przeszkod.
To tak jak z prawem jazdy.
Piszac powyższe, mam na myśli BRON MYSLIWSKA, a jeżeli krotka, to tylko na strzelnicy.
Sam miałem styczność z bronia mysliwska od dzieciństwa, strzelałem kulowa/srutowa, przez jakiś czas miałem wiatrowke, koniec koncow dostałem srutowke (koniec nastoletniosci chyba...).
Nigdy nie ruszałem broni bez pozwolenia, zawsze albo strzelnica, albo polowanie.

Wiesz z ta bronia to jest tez tak - jeżeli "dziecko" nie jest na to przygotowane to jest to glupota - to tak jakby roczniakowi albo 2 latkowi kupic samochodzik elektryczny, w który może wsiac i sobie jechać - a potem się dziwic czemu dziecko miało wywrotke i zlamalo sobie reke.

Wszystko musi być dopasowane do wieku i rozwoju dziecka.

Cytat:

Cytat:
Mi wystarczy informacja o tepieniu wzorcow heteroseksualnych.

Jeszcze raz powtórzę: też mi się to nie podoba.

E. nie wierze.

Czemu? Ladna idea przecież.... :-]

Cytat:
Cytat:

Ten link o myszach to jakiś żart którego nie łapię? Komentarz sobie odpuszczę, wystarczy nam dyskusja na temat eksperymentu w Szwecji. ; )
Z pierwszym absolutnie się zgadzam pod warunkiem, że dyskutujemy o pełnej rodzinie z normalnymi, nie agresywnymi zachowaniami! I takie zalożenia mam nadzieję przyjęto. Nikt mi nie wmówi, że chłopiec który wychowal sie ze wzorcem ojca boksera, obserwując całe swoje życie zastraszoną i poniewieraną matkę, w przyszłości stworzy poprawne i pelne szacunku relacje. Zabawne zresztą się wydaje znalezienie tych badań na stronie Niebieskiej Linii. No, ale jak rozumiem jakaś przeciwwaga musi być.

Myszy zupełnie nie bralem pod uwagę.

Naukowcy podchodzą jednak z ostrożnością do interpretacji wyników eksperymentu i odniesienia ich w stosunku do ludzi.

To bylby całkowity antropomorfizm, i podciąganie społeczeństwa myszy pod spoleczenstwo ludzkie.
Tak samo jak z pseudo "homoseksualnoscia" zwierzat. Bledna analogia.

Co do 2 artyqlu:
Brakujace wzorce wychowawcze (brak mamy, lub taty, albo posiadanie 2 mam lub 2 ojcow i wychowywanie w takim srodowisku), zawsze negatywnie będą wplywac na dziecko.
Tak samo jak wzorce nieodpowiednie (tutaj twój damski bokser, albo mamuska choleryczka z syndromem borderline, sadystka werbalna...).

Cytat:

Przy okazji pytanie na które nie odpowiedziałeś (mogę sie jednak mylić), być może po prostu przeoczyłam:

Cytat:

2013-04-29 00:27:05, Severance_ napisał(a):
Zatrzymam się jeszcze przy prawach rodzica i powtórzę pytanie, a co jeśli to opiekun jest oprawcą, skąd dziecko ma wiedzieć i odróżnić co jest złe, a co dobre i dlaczego powinno powiedzieć innemu dorosłemu (nauczyciel? ), że dzieje mu się krzywda?

Mowisz tutaj o sytuacji dość trudnej.
Mysle ze tutaj, srodowisko (szkolne lub rowniesnikow) takie działania w 80% będzie w stanie wylapac. Dziecko może po prostu beztrosko podzielić się taka wiedza, ze np. tatuś bawi się z nim w "cave explorera"... Albo może samo zauwazyc ze inni rodzice kochają inaczej.

Problemem jest - w jaki sposób ow "oprawca" podszedł do dziecka.
Z dziecmi jest taka glupia sprawa - nawet bite kochają rodzicow, i boja się ich stracic.

Nawet dziecko nauczone czym jest "zly dotyk" niekoniecznie musi o tym komukolwiek powiedzieć.

Uwaga moderatora: Usunąłem obrazek, który wkleiłeś. Myślę, że wszyscy doskonale znają pojęcie "złego dotyku", i nie jest potrzebne obrazowanie tego w sposób przez Ciebie zaprezentowany. tyniek

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2013-05-02 00:53:31 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-05-01 14:06:05, Vivienne napisał(a):
Tak, na rozluznienie tematu:-]

Edukacja seksualna po angielsku:

No i bardzo piękny model polski :-]

Mlody dowiedział się w szkole co trzeba, "Ociec" powiedział co zrobi jak młody zmajstruje komus bobo, wszystko jasne.
Problem rozwiązany... :-]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #7 Ocena: 0

2013-05-02 00:56:50 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-05-01 10:14:36, forgetit14 napisał(a):
patrzenie poprze stereotypy jets dla ciebie, nie dla mnie. mysle o polskich dzieciahc, nie 12 latkach z councilu. i dane o miesiaczkach sa z polski, nie stad. tzw middle class - i wyzsza nie ma az takiego problemu z ciazami dzieki edukacji i presji rodzicow na dziecko zeby sie wybilo.

Nie ma AZ takiego problemu z ciążami, nie ze względu na edukowanie tych dzieci w Polsce, tylko przez polska mentalnosc, konserwatyzm (religia...), styl zycia.
W uk jest inaczej, rezultaty sa widoczne.

Cytat:

wszystko co napislam o paotologiii jets spojne i sobie nie zaprzeczam -problem z intelektualnym poziomeme ludzi. rasiste nie przekonasz ze skora czlowieka nic nie ma do jego mozliwosci - to samo jets z homofobia - orientacja tej ososby nie ma wplywu na jej/jego uzytecznosc dla spoleczenstwa,i nikomu nie zagraza/ jak ma zagrazac/ ale fakt JAK sie srodowisko odnosi do czlowieka bEDZIE mialo na ta ososbe wplyw, i to niekorzystny, stad blisko do spirali stereotypow - narkotyi, wow, prostytucja, wow, jedzneie malych dzieci...

Nie, nie jest spojne. Jest spojne tylko jak patrzysz na to w kontekscie "zlego społeczeństwa", które owej inności nie toleruje (co jest akurat normalne...), i niby jest GLOWNYM i JEDYNYM powodem tego jacy homoseksualiści i transseksualiści sa. BZDURA.

Piszesz ze orientacja homoseksualna nie ma wpływu na uzytecznosc w społeczeństwie - aha - wiesz na czym polega rozwój owego społeczeństwa? Na ciaglosci jakiej owe pary homoseksualne nie mogą zapewnić (domysl się o jaka ciaglosc chodzi).

Piszesz ze nikomu nie zagraza - Bzdura kolejna - ZAGRAZA wartościom na jakich opiera się cala nasza cywilizacja.

Patrzysz na sprawę w bardzo wąskim spektrum...

Cytat:

jetsem przeciw tobie uprawiajacym seks zmloda koza, bo szkodzisz kozie. jesli wlozysz swoj instrument w szarlotke (american pie)i inne wypieki - enjoy, nic mi do tego.

A czemuz to?

Obrazek

A skad wiesz ze szkodzę młodej kozie?

Mysle ze jesteś po prostu ZOOFOBKA.
http://keje.ueuo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=59

Poszukaj proszę publikacji o zooseksualnosci, poczytaj, zdziwisz się. Powoli wychodzi na to ze to taka sama orientacja jak homoseksualizm.

Cytat:
moge sie tylko powtorzyc - przed tym watkiem bylam razej przeciw uswiadamianiu z wyprzedzeneim zainteresowania - ale wole miec uparte, samodzielne dziecko niz jeszce jednego "ratujcie przeszlosc" kretyna w poblizu. czas nie stanie - spolecznosci ewoluuja i jakkolwiek rodzina dla mnie jets dla mnie nadrzedna wartoscia, latwo mi zaaakceptowac ze przede wszystkim pozytywne zwiazki miedzy ludzmi powinny buc podstawa kreaowania nowego pokolenia.

Ja jestem przeciwny podawania wiedzy dziecku do niej nieprzygotowanemu. Ponownie pisze - malpie pistolet. Jak dla mnie możesz sobie programowo dawac swojej 9-12 letniej corce piguly natykoncepcyjne, oraz uczyc jak jak zakladac prezerwatywę koledze, a co tam. Zycze jej miłego dzieciństwa.

Miedzy ewolucja społeczeństwa, a niekoniecznie pozytywnym zjawiskiem jakim jest karmienie umyslow wiedza która im się jeszcze nie należy - jest znaczna roznica.

Cytat:

wychowanie seksualne - przyszle generacje sa w innej sytacji niz ja bylam. potrzebuja wiecej, to niech maja.wole zdolenego czlowieka uczacego dzieci z jakakolwiek seksualnoscia niz moczymorde hetero wmawiajaca dziecakom, ze seks na lewo i praw z podrastajacymi studentkami jest ok.

Nie - nie potrzebują więcej.

Potrzebuja TYLE SAMO.

Być może forma powinna ulec zmianie (np. rodzice powinni dzieci obserwować i mieć smielsze podejście do przekazania pewnej wiedzy DOSTOSOWANEJ DO WIEKU), ale to wszystko.
Nie potrzeba więcej - biologia nie ulegla az tak drastycznym zmianom od hoho, tysięcy lat.
Jeżeli chcą więcej - to ta wiedze doroslejsze "dzieci" zdobeda już same, na bazie własnych doswiadczen.

Z hetero moczymorda to typowe - z jednej skrajnośći w druga w padasz.
Bez sensu.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 02-05-2013 01:12 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #8 Ocena: 0

2013-05-02 01:15:57 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-05-01 18:18:42, Severance_ napisał(a):

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,W-USA-5-latek-zastrzelil-siostre-z-wlasnej-broni,wid,15539555,wiadomosc.html?ticaid=110832&_ticrsn=3

No dokładnie to o czym pisałem................

A teraz porównajcie to do zbyt wczesnej edukacji seksualnej.

Dzieci to sa takie "zwierzątka", które jeszcze wlasciwie nie mysla o konsekwencjach swoich dzialan.

Tyle w temacie...

Uwaga moderatora: Temat przerodził się, głównie za Twoją przyczyną, w bloga. Twojego bloga. Zmuszony jestem przypomnieć Ci o regulaminie forum na którym się produkujesz. Następny post pod postem lub próba antagonizowania zakończy się dla Ciebie przymusową rozłąką z forum. tyniek.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #9 Ocena: 0

2013-05-05 12:54:48 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

pomyłka

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Severance_</i> 05-05-2013 12:55 ]

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 05-05-2013 12:56 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2013-05-05 13:03:00 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Fakt Marky - jak Cie lubie - to rozgadałeś sie jak "stara baba"
Rozumiem, że mozna emocjonnowac sie tematem, ale jak juz nikt nie chce o tym gadac - to nie gadaj do lustra... Temat sie wyczerpał - przynajmniej "tu i teraz" Sori :-/

[ Ostatnio edytowany przez: gdanszczanka 05-05-2013 13:03 ]

Phi

Do góry stronyOffline

Strona 29 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 28 | 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,