Str 26 z 31 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-04-29 23:53:51 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #2 Ocena: 0 2013-04-29 23:55:56 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-04-29 22:24:06, karjo1 napisał(a): No wlasnie chodzi o to, ze ci 'lewaccy' urzednicy moga miec troche wiecej cierpliwosci i dystansu, by wiedze ubrac w sensowne slowa i podac na poziomie dostosowanym do dziecka, a nie do przekonan i poziomu mentalnego rodzica. I chyba wole taka wersje anizeli wulgaryzmy i poziom wiedzy o seksualnosci, jaka wielu dzieciakow wynosi z domu. I wlasnie przez to "widzenie tylko jednej teczowej drogi" masz sytuacje jaka masz - latanie z jednej skrajności w druga. Wg tego co mówisz, oddaj swoje dzieci w opieke państwu, np. do domu dziecka, skoro uważasz, ze przekonania rodzica nie maja nic do rzeczy. Super. Cytat: 2013-04-29 22:24:28, forgetit14 napisał(a): Wychowanie seksualne Obejmuje powiedzeniu dziecku ze takie zachowanie nie jest"nieczyste". Wychowanie seksualne nie namawia na seks. Wychowanie seksualne ma dostrczyc info o ten sferze zycia. Nawet jak dziecko ma kretynow za rodzicow, da mu to szanse na wyrosniecie tolerancyjnym I szczesliwym ze soba. "Powiedzenie dziecku" ze cos nie jest "nieczyste", to jest jedna z WIELU składowych edukacji seksualnej. Wrecz sam początek, wejście w ta edukacje. Czy wychowanie seksualne nie namawia do seksu? Aha... a w o jakim wieku mówimy, i o jakiej wiedzy? Widze tutaj calkiem zabawny trend - Oddajmy państwu dzieci na odchowanie, HURAAA Panstwo wie najlepiej! Panstwo chce dla nas dobrze! Wszyscy będziemy rowni!! Huraaaa... Było takie cos - komunizm się nazywalo. Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Markywee | Post #3 Ocena: 0 2013-04-30 00:01:48 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-04-29 22:50:31, Tomalski napisał(a): Wychodzi na to, ze trzeba bedzie budowac bunkier w Bieszczadach, kupic kalacha od znajomych z Czeczenii i ksztalcic wlasne dzieciaki po swojemu, zeby normalnymi ludzmi byly. Wizja moze wydawac sie smieszna, aczkolwiek nie odrzucam takiej opcji za 10-20 lat. Znaczy... Sam mam plan żeby uciec trochę dalej od społeczeństwa, a już na pewno dalej od miasta. Mowisz, "normalne wychowanie"... Co zabawniejsze, niedlugo takie cos będzie chyba w mniejszości, bo PANSTWO będzie propagować wlasna normalność... ![]() BTW - pierwszym krokiem jest odlaczenie TV... Gazety - można sobie czytac, tylko ze... obiektywnie. Nie czytac konkretnych, tylko najlepiej pare, żeby mieć pewien przekroj wiadomości i roznicy zdan. itd... Nazwalbym to odlaczeniem od cycka państwa, i myslenie samodzielne... Niektorzy zostają na cycku cale zycie... ![]() Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Markywee | Post #4 Ocena: 0 2013-04-30 00:04:39 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-04-29 23:12:15, Severance_ napisał(a): Cytat: 2013-04-29 22:49:37, Markywee napisał(a): Problem z "wasza" tolerancja jest taki, ze tolerujecie za dużo, za szybko, wlasciwie bez myslenia o późniejszych skutkach. Przypominam ze marksizm to tez była... piekna idea. Przyjemnie się dyskutuje, nie psuj tego. ![]() ; ) Do reszty odniosę się jutro- nie chce mi się już, leniwca znowu złapałam. ![]() Taaa... o ile odkopie posty po jutrzejszym nalocie na temat... A będę dopiero wieczorem eh. Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #5 Ocena: 0 2013-04-30 00:07:48 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
gdanszczanka | Post #6 Ocena: 0 2013-04-30 00:42:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2013-04-29 23:53:51, ewa28300 napisał(a): No wlasnie!!! ![]() A ty, jak zwykle nie wiesz - czy jesteś za czy przeciw - Ło matko kochana.. Ta jak mówisz Markywee, nie za długo tzw zwyczajność będzie w mniejszości, kosztem żle pojętego "postępu cywilizacyjnego" ![]() I oby każdy potrafił, tak merytorycznie prowadzić dyskusje na interesujące i niezbyt wygodne tematy ![]() Nie moge wiele dodać, oprócz zasugerowania, odniesienia się do badań genetycznych i wnioskow na temat homoseksualizmu, jakie owe badania przyniosły... Sam fakt, że sie je prowadzi, powinien dać do myślenia . No ale tu trzeba umieć myśleć i dochodzić samodzielnie do konkluzji , a nie szastać komunałami. Pozdrawiam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: gdanszczanka 30-04-2013 00:53 ] Phi
|
Markywee | Post #7 Ocena: 0 2013-04-30 00:46:36 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-04-24 16:13:53, united4ever napisał(a): Cytat: 2013-04-24 16:12:13, Maxikaz napisał(a): A pozniej sie okaze ze te urzedasy z MEN to jak Daniel Cohn-Bendit, wielki polityk i guru ideowy, przy tym nie wstydzacy sie przyznawac do pedofilii. Na marginesie, mlodzi narodowcy wlasnie zablokowali jego konferencje, ktora zorganizowal Palikot. Brawo ! Za gospodarke sie wziac, holoto - a nie z brudnymi lapami do naszych dzieci !!!! [ Ostatnio edytowany przez: <i>Maxikaz</i> 24-04-2013 16:12 ] własnie sie zastanawiałem czego on sie tak wystraszył w tym Wrocławiu ze nie przyjechał he he Wroce na chwile do tego pana, i wrzuce male info... Daniel Cohn-Bendit – eurodeputowny z frakcji „Zielonych" zakazał ujawniania dokumentów na temat swojej pedofilskiej przeszłości aż do 2031 r. http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/cohn-bendits-paedophile-aeusserungen-danys-phantasien-und-traeume-12164560.html Wrzuccie sobie w translate.google.com (link się po prostu wkleja i tłumaczy cala www) i przetłumaczcie na angielski (lepsze tłumaczenie niż na polski). A tutaj dla leniwych. http://wpolityce.pl/wydarzenia/52505-niemiecka-gazeta-ujawnia-ze-na-polecenie-zielonych-zablokowano-dostep-do-archiwow-z-dokumentami-o-przeszlosci-cohn-bendita Obranoc. Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #8 Ocena: 0 2013-04-30 11:05:54 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2013-04-30 18:27:50 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-04-29 22:49:37, Markywee napisał(a): Ale chyba rozumiesz, ze nawet po dyskusji, nie będą mogli odejść zbytnio od standardów WHO? ![]() Hmm, myślę, że nie masz się czym stresować ; ). Kościół już się zapewne bacznie wszystkiemu przygląda. Cytat: Idea - widzisz w Polandii jesteśmy tak hop do przodu ze chcemy to zaadoptować. Klapki na oczy i heja do przodu.
Mowisz ze za wcześnie na wyrobienie opinii - A mi wystarczy ze ktoś robi dzieciom wode z mózgu. [...] I nie - nie mowie o dyskryminacji plci - a jedynie POMIESZANIU wzorcow w glowie dziecka. Po pierwsze, j/w w kwestii Kościoła. Po drugie, kręcimy się w kółko. ; ) Już napisałam: ich małpy, ich cyrk- przynamniej pod jakąś kontrolą. Jak ktoś się decyduje na edukację w domu, to skąd wiesz czego dziecka uczy? A jak dziecko uczęszcza do normalnej szkoły publicznej, to wiemy co się z nim dzieje po powrocie do domu? Miliony dzieci mają codziennie robioną wodę z mózgu, alkohol, przemoc, wykorzystywanie- przy okazji, do tej pory skutecznie nie odpowiedziałeś na moje pytanie sprzed kilku stron. ; ) Cytat: Ale tam nie ma mowy o nierównych szansach
Właśnie tak tłumaczyli chęć przystąpienia do programu rodzice z artykułu który ja znalazłam! Nie znam powodów i opinii innych rodziców, nie wiem kim są, i w końcu nie wiem tak naprawdę jak wygląda dzień w takim przedszkolu. Dla Ciebie, ilość informacji które uzyskałeś jest wystarczająca do stanowczego wyrobienia sobie opinii, dla mnie nie jest. Wracając do głównego tematu. Dla mnie dzieci mają być przede wszystkim bezpieczne! Jeżeli ignoranci rodzice nie potrafią tego zapewnić, to niech się tym zajmie szkoła. Może w końcu czymś się zajmie. Chociaż i w to wątpię, pamiętam jak liczyłam na rewolucyjne zmiany po powołaniu pierwszego Rzecznika Praw Dziecka w Polsce- bardzo się przeliczyłam. Aha, jak to Wacek mówi: PEACE. ; ) [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 30-04-2013 18:41 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Post #10 Ocena: +1 2013-04-30 19:23:38 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|