Cytat:
2013-04-29 20:40:06, forgetit14 napisał(a):
ludzie z ajkokolwiek odmiennoscia byli i sa wystawiani na wytkanie czy agresje ze strony spoleczenstwa. to bardzo zcesto prowadzi do powaznych zaburzen zdrowia psychicznego i fizycznego. wazne ale pomjiane jest ze homoseksualisci czy nie daj milosierny nieistniejacy boze - transseksualisci maja problemy ze znalezieniem pracy, a to wprowadza zagrozenie prostytucja, i tak to sie zjezdza na dol..
Zastanawiam się czy naprawdę tak myślisz...
Homoseksualista majacy problem ze znalezieniem pracy? No nie badzmy smieszni...
Jak go nie przyjmą - HOMOFOBY!!! NIETOLERANCJA!!! POMOCY!!!
Jak go będą chcieli wywalić - HOMOFOBY!!! NIETOLERANCJA!!! POMOCY!!!
Co do wytykania palcami - tak masz racje - ALE!
Sami ta agresje prowokują afiszując się swoja innoscia.
Kolo się zamyka.
Zreszta nikt nie mowi, ze w związku z tym ze swoja odmienność maja wrodzona (prawdopodobnie...), nie maja problemów z glowa "ot tak sobie".
Cytat:
to co dla ciebie jest patologia - dla innych jets spolecznie uznawane.jesli nie przeszkadza w funkcjonowaniu - a najczesciej nie przeszkadza, nie ma powodu do leczenia. te drugorzedne sprawy przeszkadzaja bardzo - nieakceptacja, znecanie sie, opinia ze jak czlowiek chce byc Katy zamiast Peter , to musi byc niezdolny do zycia w spoleczenstwie czy wychowywania dzieci, jakby czul sie na silach.
Pewnie - ale to większość społeczeństwa decyduje co jest normalne a co nie. NIE MNIEJSZOSC.
BTW - znam jednego transseksualistę (z pracy) - Rachel aktualnie się nazywa - ma syna (naturalnie nie jest już w związku...) - synalek wyprobowal już chyba wszystkie dragi na rynku, i ogolnie jest niezle popaprany... a swojego taty "Rachel" nie cierpi.
Nie mow mi proszę o zdolnościach wychowawczych takich osob.
Nie powinny się brac za wychowywanie jeżeli same maja problem ze sobą, i określeniem własnej plci.
Cytat:
TE ZABURZENIA I ODMIENNOSCI ZWASZE BYLY OBECNE.oscar wilde byl w wiezieniu za bycie homoseksualista. teraz by nie byl, czasy sie zmienily. nawet FRY sie bal przyznac za mlodu, a ja mama nadzieje ze przyszle pokolenia beda mialy latwiej.wielu ludzi wstydzi sie swoich corek czy synow bo co ludzie powiedza - po co im ten dramat. poki nie krzywdz innych - to jets w porzadku! to dzieci powinny wiedziec!.
Sama piszesz - zaburzenia - czyli nienormalne zachowania.
Pamietaj ze czym innym jest TOLERANCJA, a czym innym AKCEPTACJA.
BTW - pare dni temu, widziałem 70 letniego dziadka transwestyte.
Dosc niecodzienne zjawisko.
Cytat:
spectrum co moze sie zle dziac ze zdrowiem czlowieka jest ogromne. tak jak zaznajamiamy sie z depresja /nerwica/ PTSD, selfharm, anoreksja i reszta, tak dzieci powinny POWOLI byc wprowadzane w swiat seksualnosci.
Tak - ale powinno się skoncentrować NA TYM CO DLA WIEKSZOSCI DZIECI JEST NATURALNE i NORMALNE.
A nie normalność na rowni z nienormalnoscia.
Cytat:
zawsze mysle o tych matkach karmiacych do 5-8 roku zycia. mysle maja nie po kolei w glowie - ale to nie jest zaburzenie.
Dla mnie to jest zaburzenie...
I przegięcie.
Przepraszam jeżeli uraziłem jakas cycata mame karmiaca wlasnie swojego 8 letniego synka piersią.
Cytat:
patologia - to najprościej mówiąc zaburzenie w funkcjonowaniu organizmu lub tkanki. Może być związana z chorobami, nękającymi ludzi i zwierzęta, ale równie często pojawia się jako określenie zaburzeń na tkance społeczeństwa (przemoc w rodzinie, alkoholizm, narkomania), wtedy możemy mówić o patologii społecznej, wiążącej się z odejściem od powszechnie panujących norm i odrzucenie wartości, niekiedy połączone z całkowitą pogardą dla zasad, wprowadzonych w imię dobra ogółu. <a href="http://cotojest.info/patologia_699.html" target="_blank" target="_new">http://cotojest.info/patologia_699.html</a>
ludzie o ktorych tu wspominamy nie odchodza od norm - nie sa patologia - po prostu maja problem i nie o tyle z soba o ile z ludzmi dookola.jesli norma spoleczna bylo by dla polaka bycie niewolnikiem... hmmm ja bylabym rebeliantem. uczyc dzieci!
Teraz patrz - podalas regulke patologii i sama niej zaprzeczasz:
ludzie o ktorych tu wspominamy (homoseksualiści, transseksualiści) nie odchodza od norm - nie sa patologia - po prostu maja problem i nie o tyle z soba o ile z ludzmi dookola
[...]wtedy możemy mówić o patologii społecznej, wiążącej się z odejściem od powszechnie panujących norm i odrzucenie wartości, niekiedy połączone z całkowitą pogardą dla zasad, wprowadzonych w imię dobra ogółu.
Czy ty siebie czytasz?
A homoseksualizm jako patologiczna adaptacja w społeczeństwie - zostaje...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.