MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

O seksie z 4-latkiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 23 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2013-04-29 22:49:37 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2013-04-29 21:57:45, Severance_ napisał(a):
Cytat:

2013-04-29 19:37:41, Markywee napisał(a):
Tak, wiemy.

To sa standardy edukacji seksualnej WHO.

Nie, nie wiemy. ; ) Zacytowałam wcześniej jedną z wypowiedzi po konferencji, szło to mniej wiecej tak:

Cytat:
To nie są standardy które będą wdrażane w szkołach. Jest to początek dyskusji..

Ale chyba rozumiesz, ze nawet po dyskusji, nie będą mogli odejść zbytnio od standardów WHO? :-]

To jest typu - "tu wam przedstawiamy standardy naszej kochanej WHO, podyskutujcie sobie, jednak ze względu na chec ujednolicenia programu, nie możemy od tych standardow zbytnio odejść" :-]

Albo: "Standardy WHO promują rownosc i tolerancje, jak mamy od tych standardow odejść, nie bedac posadzaonymi o nietolerancje"?

:-]

Wg mnie - klamka zapadla, pozostaje tylko odpowiednie dopasowanie... Ubawilo mnie tez przekonywanie 4 latka do "normalności i tolerancji zwiazkow homoseksualnych"... :-]

Cytat:

Poza tym myślę, że zdecydowanie przeceniasz możliwości pana Starowicza (mogę się jednak mylić).

Oj oj chyba nie. Jeżeli pada pytanie - czy "czyn" Polanskiego ma znamiona pedofilli, a Starowicz odpowiada - nie ma takich znamion, i przyjmują jego wersje... Naprawde uważasz ze go przeceniam?
Troche za dużo ma publikacji żeby go "przeceniać"... :-]

Cytat:

Cytat:
"Nie szukałam" bo mi się chyba nie chciało...

Cudzysłów? Czyżbyś podejrzewał mnie o celową manipulację..? :-]

Nie - czemu - akurat tutaj bym to zrozumial - dokopać się zrodel to nie tak latwo.

Cytat:

Cytat:
The school's director, Lotta Rajalin, says Egalia fosters an environment tolerant of gay, lesbian, bisexual and transgender people. From a bookcase she pulls out a story about two male giraffes who are sad to be childless until they come across an abandoned crocodile egg. Nearly all the children's books deal with homosexual couples, single parents or adopted children.

Dziękuję, tak lepiej! Jak już pisałam, dla mnie to idea w fazie eksperymentu. Czy słusznego? Nie wiem, za wcześnie na wyrobienie sobie opinii. Na pewno nie podoba mi się umniejszanie, a wręcz wyrugowanie par heteroseksualnych (rodziców, opiekunów) praktycznie całkowicie z literatury, z której korzystają dzieci.
Gdzie równouprawnienie? ; ) Jednak to co dzieje się w szwedzkim przedszkolu ma niewiele ze mną wspólnego, poza tym uważam, że mam niewystarczającą ilość informacji. Pożyjemy, poczytamy, zobaczymy.

Idea - widzisz w Polandii jesteśmy tak hop do przodu ze chcemy to zaadoptować. Klapki na oczy i heja do przodu.
Mowisz ze za wcześnie na wyrobienie opinii - A mi wystarczy ze ktoś robi dzieciom wode z mózgu.
Problem z "wasza" tolerancja jest taki, ze tolerujecie za dużo, za szybko, wlasciwie bez myslenia o późniejszych skutkach.

Przypominam ze marksizm to tez była... piekna idea.

Cytat:

Cytat:

2013-04-29 19:43:46, Markywee napisał(a):
Dziecko rodzi się z okreslona plcia fizyczna - z czasem określa się psychicznie - Pytanie - po kiego grzyba ODBIERAC MU TE WZORCE i mieszac w glowie, wystawiając na taka edukacje?

Wytlumacz.

I nie - nie mowie o dyskryminacji plci - a jedynie POMIESZANIU wzorcow w glowie dziecka.

Jednak dla co najmniej jednej (heteroseksualnej), pary rodziców ze Szwecji, argument o dyskryminacji i nierównych szansach był powodem do przystąpienia dzieci do eksperymentalnego przedszkola.
To my (rodzice) programujemy dzieci i w dużej mierze określamy ich przyszłość.

Masz dzieci, a przede wszystkim czy masz syna? Czy uważasz, że dla chłopca (powiedzmy 2 lata) odpowiednie jest bawienie sie różowymi zabawkami i ubieranie się w rózowe ubranka?

Ale tam nie ma mowy o nierównych szansach - w każdym przedszkolu NIKT NIE ZMUSZA dzieci do zabawy konkretnymi zabawkami. Tak samo jak w owym szwedzkim
Tam chodzi o wtłoczenie w dzieci poprawności politycznej, i pomieszanie z poplataniem wzorcow płciowych (wywalenie heteroseksualizmu i roznicy plci z bajek!!). Swiat tak nie działa.

Co do zabaw rozowymi zabawkami itd. itp. - nie nie uważam to za "nieodpowiednie" - jedynie trochę dziwne. Oczywiscie w większości przypadkow takie rzeczy niwelują się z wiekiem, dziecko określa się kim jest i tyle.

Co do przedszkola to zaczynam sadzic ze dzieci w nim mogą po tem mieć problem z określeniem własnego "ja" w społeczeństwie heteroseksualnym (link o dzieciach, jedno po "gender-swapie)... Tak jakby szwedzi sami sobie takie "kuku" robili...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-04-29 22:50:31 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-29 22:53:01 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2013-04-29 22:57:39 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-04-29 20:19:51, ewa28300 napisał(a):

Wiedza nie boli.
http://www.gazetagazeta.com/artman/publish/article_31752.shtml
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualne_zachowania_zwierz%C4%85t

Nastolatki zarowno jak dorosli moga odczuwac pociag do obu plci i to sie nazywa biseksualizm.

Droga Ewo

podawanie zrodla jakim jest haslo Wikipedii które jest pod patronatem LGBT jest zalosne.
Podawanie zrodla "gazetagazeta" jest jeszcze bardziej smieszne.
Wiesz co to antropomorfizacja?

Podaj mi proszę definicje HOMOSEKSUALIZMU.

Możemy pogadać o "homoseksualizmie" zwierzat, wykażesz się wiedza, pośmiejemy się trochę.

Zapraszam.

Co do owych "nastolatkow" - tutaj pokazuje ze w młodym wieku "orientacja" seksualna, niekoniecznie jest stala... tutaj wpływa moda, i chec spróbowania czegos innego. Jak to się konczy?
Często po "pierwszym razie" nastepuje utrwalenie pewnych rzeczy... poczytaj.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-29 22:58:24 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2013-04-29 23:01:17 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-04-29 20:25:40, karjo1 napisał(a):
Cytat:

2013-04-29 20:16:51, Markywee napisał(a):
Cytat:

2013-04-29 20:10:20, karjo1 napisał(a):
Cytat:

2013-04-29 20:04:10, Markywee napisał(a):

Czy zaskocze cie, jeżeli powiem ze NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK HOMOSEKSUALNE ZWIERZETA?

Od kiedy i skad takie rewelacje?

A czy wiesz ze nastolatki mogą sobie być raz homoseksualne a raz heteroseksualne? Mowie - W obrebie jednej osoby.

To sie nazywa okreslanie tozsamosci seksualnej, czasem przeradzajace sie w biseksualizm.

Podaj mi swoje przykłady na homoseksualizm zwierzat, z checia je uslysze.

Zanim to zrobisz, okresl dokładnie czym jest homoseksualizm - proszę o regulke.

Najprostsze zrodlo dosc podstawowych informacji zachowania homoseksualne u zwerzat.

Bardziej naukowe opracowania tez jak najbardziej sa dostepne.

PS. U4E, kanibalizm tez sie zdarza i zdarzal wsrod ludzi, kopulowanie ze zmarlymi w niktorych kulturach nie jest niczym zaskakujacym.
Kwestia norm etycznych danej spolecznosci, przyjetych standartow i robienia uzytku z mozgu poza funkcjonowaniem na podstawowych popedach.

I nie nalezy do tego mieszac orientacji seksualnej, bo nie jest to preferencja okreslona swobodnym wyborem jednostki.

Swoja droga, kolejny temat plynie absurdalnie od punktu wyjscia *ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 29-04-2013 20:31 ]

Kolego, twoje zrodlo informacji jest smiechu warte.

Napisalem już - twoje haslo jest pod patronatem LGBT, tam samo jak homoseksualizm, transseksualizm itd.

Nie bądź smieszny.

Poprosilem cie - daj mi regulke, czym jest homoseksualizm - będziemy odnosić to do zwierzat - pośmiejemy się trochę.

Mogę zalozyc nowy temat, żeby nie smiecic w tym.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2013-04-29 23:10:43 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Mogę zalozyc nowy temat, żeby nie smiecic w tym.

Powinny byc wprowadzone oplaty za smiecenie...nie trudz sie na smiecenie w nowym miejscu.
Ada

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #8 Ocena: 0

2013-04-29 23:12:15 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-29 22:49:37, Markywee napisał(a):

Problem z "wasza" tolerancja jest taki, ze tolerujecie za dużo, za szybko, wlasciwie bez myslenia o późniejszych skutkach.

Przypominam ze marksizm to tez była... piekna idea.

Przyjemnie się dyskutuje, nie psuj tego. :-8

; )

Do reszty odniosę się jutro- nie chce mi się już, leniwca znowu złapałam. :)
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-04-29 23:13:08 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-04-29 23:15:09 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,