Str 18 z 31 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Kocurzyca |
Post #1 Ocena: 0 2013-04-29 16:57:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2010 Skąd: Doncaster |
Cytat:
2013-04-29 16:34:43, agarudii napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 16:14:13, Kocurzyca napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 15:18:12, agarudii napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 14:13:27, Kocurzyca napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 13:55:00, vertigo napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 12:57:58, ewa28300 napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 12:03:45, Tomalski napisał(a):
Moja kobieta pracuje w podstawowce i ktoregos dnia mowi do mnie zniesmaczona:
Kilkuletnim dzieciom na lekcjach trzeba wmawiac, ze rodzina to tata i mama, mama i mama albo dwoch tatusiow. Taka nowoczesna normalnosc.
Strach sie bac.
To niech kobieta zmieni prace. Po co sie męczyć i robić coś wbrew sobie? A ze rodziny sa rożne to fakt, sa tez rodzice samotnie wychowujący, czasem wychowuje babcia z ciocia, a czasem dom dziecka. Ot, zycie.
http://m.youtube.com/watch?v=wGdsvTftkjA
Ewa rodziny sa rozne to fakt,czasem wychowuje mama z tata ,czasem babcia z ciocia,czasem dom dziecka a jeszcze czasem ulica...Ot, zycie tylko nie powiesz mi, ze wychowywanie dziecka przez pary homoseksualne jest normalne,przynajmniej nie dla mnie. [ Ostatnio edytowany przez: <i>vertigo</i> 29-04-2013 13:55 ]
Oczywiście ,że nie jest bo gdyby było to normalne to ta sama płeć sama ze sobą by się rozmnożyła , jakoś nie może...
Tak więc jak ktoś chce być gejem czy też lesbijką to ok proszę bardzo ,ale nie mieszajmy w to dzieci które będą miały zaburzone pojęcie o modelu rodziny ,gdzie tatuś i mama wyglądają tak samo...
Wobec homoseksualizmu jestem obojętną nie parzy mnie i nie razi ,ale wobec posiadania dzieci przez tych ludzi jestem przeciwna. Z natury to nie możliwe by takie dziecko miało geny obojga tych osób ,więc nikt mi nie wmówi ,że jest to czymś normalnym naturalnym.
Tak sobie wyobraziłam przyszłość gdzie większość ludzi jest homo i szczerze zaczyna mnie wtedy to przerażać bo co jak każdy tak zechce się łączyć w pary tej samej płci? Może ktoś wie czym to grozi?
Nie ma co porównywać o wychowaniu przez babcie ,ciocie bo takie dziecko jest uświadomione kto to jest wobec niego ,a nie gdzie para homoseksualna od początku do końca udaje mamusie i tatusia...
Temat coraz bardziej zbacza i aż się boje co będzie następne.
moje starsze dziecko nie ma naszych genow ( tzn ani moich, ani mojego meza) tzn jestesmy nienormalni i nienaturalni ?
Nie myl tutaj sytuacji ,bo jeśli nie widzisz różnicy między bezpłodnością ,a rozmnożeniem się między sobą przedstawicieli tej samej płci to cóż...
przepraszam a skad wniosek, ze jestem bezplodna  oprocz syna ( bez naszych genow) posiadamy rowniez mlodsza latorosl, ktora jest jak najbardziej kombinacja naszych genow ( moich i meza)
To jest raczej porównanie do osób w postaci kobiety i mężczyzny nie mogących mieć własnego potomstwa do osób tej samej płci które takie się urodziły z samego założenia możliwości danej płci.
Powiedz mi lepiej jak kobieta z kobietą ze swoich jajeczek brzydko mówiąc zrobią sobie dziecko? Na prawdę nie widzisz tej różnicy?
Ludzie chcą zmienić naturę ,ale jak widać nie da się z dnia na dzień powiedzieć ok znudziło mi się bycie kobietą teraz chce być mężczyzną i nie wyrasta kobiecie członek...
Homoseksualiści niech żyją jak chcą ,ale niech nie wymagają akceptacji czegoś co jest niemożliwe.
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2013-04-29 17:01:51 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2013-04-29 17:01:51 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Kocurzyca |
Post #4 Ocena: 0 2013-04-29 17:05:51 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2010 Skąd: Doncaster |
Cytat:
2013-04-29 16:53:13, ewa28300 napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 16:45:17, Kocurzyca napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 16:24:04, ewa28300 napisał(a):
Sami sobie wybrali tak jak ty sama sobie wybrałas kolor oczu, skory, wzrost, geny sobie wybrałas i swoją własna orientację seksualna tez sobie wybrałas.
Weź jednak pod uwagę, ze nie wszystkim ludziom Stworca dał możliwość wyboru jacy chcą sie urodzić. Ci homoseksualisci w większości wychowali sie tak jak ja czy ty wsród mamy i taty więc twój argument "przykładu" jest jak widzisz kompletnie nietrafiony.
Nie wiem czy wiesz ,ale osoby tzw UWIĘZIONE W CIELE to nie tylko to co mają w głowie ,ale i hormony które powodują takie ,a nie inne odczucia. Taka osoba może zmienić płeć po szeregu testów i badań by mieć 100% pewności tej decyzji.
A homoseksualiści to w większości normalni ludzie tyle ,że bardziej im się podoba ta sama płeć i jest to bardziej na zasadzie widzi mi się. Gdyby byli pokrzywdzeni tym kim są zmienili by sobie tą płeć.
Zaraz może trzeba będzie akceptować związki ludzi ze zwierzętami bo Ci urodzili się nie tym kim chcieli...Takie gmeranie w genach to już za dużo.
I nie stwórca ,a natura daje nam możliwości których nie zmienimy. Po co ta cała kombinacja no po co?
Ja rozumiem różnorodność jest ciekawa ,ale wszystko ma jakieś granice.
Takie samo widzimisie jak to, ze mnie pociąga płeć przeciwna. To tez jest moje widzimisie? Bo mnie sie zdaje, ze sie taka urodziłam i nie sadze, żeby przyjmowanie hormonów sprawiło, ze nagle zaczną mnie pociągać panie...
A argument ze zwierzętami jest naprawde ostatnia deska ratunku.
Nie to nie ostatnia deska ratunku tylko tak samo nie do pojęcia jak rozmnożenie się dwóch mężczyzn itd...
Nie widzi mi się tylko czemu kobiety bądź mężczyźni mający dzieci po iluś latach nagle postanawiają być z tą samą płcią?
Wielu homoseksualistów najpierw było hetero i jak to się ma do tej nagłej zmiany?
Dobra nie ważne ja pozostaje przy zdaniu ,że facet z facetem sobie nie zrobi i kobieta z kobietą też nie...i czy się komuś to podoba czy nie takie są fakty. Które mają zastosowanie nie tylko w przypadku ludzi. Nie wliczam tu obojnactwa.
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2013-04-29 17:10:44 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-04-29 17:13:01 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2013-04-29 18:30:49 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Markywee |
Post #8 Ocena: 0 2013-04-29 19:28:47 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat:
2013-04-29 18:30:49, forgetit14 napisał(a):
podaj zrodlo =maxikaz. transseksualizm jest zaburzeniem -
http://apps.who.int/classifications/icd10/browse/2010/en#/F60-F69
Mental and behavioural disorders -> Disorders of adult personality and behaviour dzial F64 w dol.
Ladnie z tematu zjechaliscie. [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 29-04-2013 19:29 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|
Markywee |
Post #9 Ocena: 0 2013-04-29 19:37:41 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat:
2013-04-29 01:46:16, Severance_ napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 00:54:22, Markywee napisał(a):
Wyraznie okreslilem ze na podstawie takich programow będą powstawać wytyczne dydaktyczne ..
.. już wiemy na pewno, że będą?
Tak, wiemy.
To sa standardy edukacji seksualnej WHO.
Cytat: Cytat: Problem w tym ze np. Lew Starowicz dyrektywy WHO ma za swiete, i dość często się do nich bezpośrednio odnosi.
Nie ważne do czego odnosi się pan Starowicz, nie on decyduje.
Lew Starowicz jest glownym "seksuologiem krajowym", bieglym sadowym, ma swój udział w edukacji seksualnej.
On miedzy innymi będzie decydować, wystarczy ze napisze rekomendacje.
Cytat: Cytat: I.... jakie wnioski? sugeruje zerknąć również w komentarze (wszystkie, nie tylko "editor picks"  .
Zawsze czytam komentarze. ; ) Rzecz w tym, że w pierwszym lepszym artykule (nie celowałam w ten który pasowałby mi ideologicznie), nie znalazłam tego:
Cytat: Tak właśnie przebiega edukacja w sztokholmskim przedszkolu Egalia, w którym dzieci mogą być tym kim chcą, chłopcem lub dziewczynką. Wychowawcy nie używają słów "ona" lub "on". Wszystko jest bezpłciowe. W książeczkach nie występują heteroseksualni rodzice, lecz osoby samotne i pary homoseksualne.
"Nie szukałam" bo mi się chyba nie chciało...
The school's director, Lotta Rajalin, says Egalia fosters an environment tolerant of gay, lesbian, bisexual and transgender people. From a bookcase she pulls out a story about two male giraffes who are sad to be childless until they come across an abandoned crocodile egg. Nearly all the children's books deal with homosexual couples, single parents or adopted children.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/genderneutral-preschool-accused-of-mind-control-2305983.htmlJeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|
Markywee |
Post #10 Ocena: 0 2013-04-29 19:43:46 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-04-29 13:03:26, Severance_ napisał(a):
Cytat:
2013-04-29 00:54:22, Markywee napisał(a):
Czy nie maja racji?
Mają prawo czuć się zaniepokojeni...ideą, bo jeszcze nic tak naprawdę się nie stało. Szwedzkie przedszkole to eksperyment dla wybranych. Nikt jak rozumiem nie zmusił rodziców to takiej a nie innej formy edukacji ich pociech! Ludzie biorący udział w tym doświadczeniu są zadowoleni- ich małpy, ich cyrk pisząc kolokwialnie. Nie oszukujmy się, dyskryminacja płci istnieje, nie każdy ma takie same szanse nie tylko na wymarzoną pracę, ale i płacę za pracę na tym samym stanowisku. Nie wiem czy ten eksperyment cokolwiek zmieni, ale przecież nie będę mówiła innym co mają robić ze swoimi dziećmi, bo w takim razie oni będą mieli takie samo prawo, czyż nie? ; )
Mowisz o idei.
Ja mowie o idei wprowadzanej w zycie.
Dziecko rodzi się z okreslona plcia fizyczna - z czasem określa się psychicznie - Pytanie - po kiego grzyba ODBIERAC MU TE WZORCE i mieszac w glowie, wystawiając na taka edukacje?
Wytlumacz.
I nie - nie mowie o dyskryminacji plci - a jedynie POMIESZANIU wzorcow w glowie dziecka.
Weź tez pod uwagę ze oszołomki przymierzają się do wprowadzenia tego w Polsce - zapewne na niewielka skale, na początek, ale co będzie jak trafia na podatny grunt...? Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|