MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

O seksie z 4-latkiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 14 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gdanszczanka

Post #1 Ocena: 0

2013-04-28 21:59:46 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-04-28 21:40:28, Markywee napisał(a):
Cytat:

2013-04-28 19:54:46, forgetit14 napisał(a):
Czy ten watek nie uswiadomil rodzicow dumnie "posiadajacym"dzieci ze wychowanie seksualne Sami wprowadzaja od momentu guy dziecko pyta? Wychowanie seksualne w szkolach I placowkach panstwowych tylko ujednoliciloby co dzieci wiedza I zapelnilo by luki, ktory rodzice zostawili- ze wzgledu na wlasne poglady.

Ujednoliciloby... Taaak.

Może by to miało sens w momencie INDYWIDUALNEGO toku nauczania.

Natomiast w szkołach w większości takiego czegos nie ma.

Tymczasem: Wlasnie ze wgledu na roznice pogladow (rodzicow), i rozna "predkosc rozwoju" dziecka w tym wlasnie kierunku, LADOWANIE 9 latkowi wiedzy o prezerwatywach w KONKRETNYM określonym "ustawa" wieku (9-12 lat), jest pozbawione sensu, w momencie jak nie jest do tego przygotowane (ze względu na powyższe).

Innymi slowy - będzie to WYMUSZANIE pewnej wiedzy na dziecku które niekoniecznie będzie do tego przygotowane.

Malpie pistolet.

Czym innym jest wytłumaczenie w "domowych warunkach" ze nikt poza mama/tata nie ma prawa dotykać/ogladac dziecka itd. itp, a czym innym jest przeskok od razu do wiedzy jaka chcą zaserwować w wieku 9-12 lat...

Cytat:

2013-04-28 21:38:17, ewa28300 napisał(a):
Takie przedszkole to kuz jakas skrajnosc w druga strone... A narzucanie dzieciom stereotypow, ze dziewczynki bawia sie lalkami i zostaja pielegniarkami, a chlopcy sie bawia samochodzikami i zostaja inzynierami to tez jest skrajnsc. Problem w tym czy znajdzie sie ktos madry i wyciagnie z tego tzw. sensowny srodek?

Skrajnoscia jest ODBIERANIE dzieciom wzorcow jakie otrzymaly w większości w domu - mama zachowje się tak, tata zachowuje się tak, tata wygląda tak, mama wygląda tak.

Dlaczego twierdzisz ze w przedszkolu KTOS DAJE PRZYKLAD ze chlopcy MUSZA się bawic samochodzikami, a dziewczynki MUSZA się bawic lalkami?

Lalki, samochodziki, sukienki i spodenki - tak wygladaja zwykle NATURALNE zachowania, które dzieci otrzymaly od rodzicow, lub tez raczej, same się okreslily, bo sa w stanie okreslic wlasna plec. BTW - nie widze nic zlego w dziewczynce bawiącej się samochodzikami.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 28-04-2013 21:50 ]

*THUMBS UP*
Zainteresowanie dzieci zazwyczaj wykazują same, i o to czego chca sie dowiedzieć - pytają....
zbyt wczesna edukacja seksualna wzbudza (nie zawsze oczywiście) niezdrowe zainteresowanie i chęć eksperymentowania, a to wszyscy raczej wiedzą jak sie kończy :-(
Moja mała w wieku 4 lat wiedziała, że jeżeli ktokolwiek będzie się do niej "niestosownie" zbliżał, nawet kusząc nagrodą w postaci lizaka czy uwielbianej przez nia czekolady, ma mnie lub tatusia, żeby o tym zameldować, bo jest to nie pożądane. Teraz ma sześć lat i - póki co- zapytała się o proces jej narodzin :-]
Kopulacją jeszcze się nie interesuje, choć narzeczonego/rycerza już ma :-]:-]
Phi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Markywee

Post #2 Ocena: 0

2013-04-28 22:04:05 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2013-04-28 21:59:46, gdanszczanka napisał(a):
Moja mała w wieku 4 lat wiedziała, że jeżeli ktokolwiek będzie się do niej "niestosownie" zbliżał, nawet kusząc nagrodą w postaci lizaka czy uwielbianej przez nia czekolady, ma mnie lub tatusia, żeby o tym zameldować, bo jest to nie pożądane. Teraz ma sześć lat i - póki co- zapytała się o proces jej narodzin :-]

A czy teraz sobie wyobrazasz, żeby za 3 lata miała by nauczyć się skutecznie stosować prezerwatywy i środki antykoncepcyjne, a także "brać odpowiedzialność za bezpieczne i przyjemne doświadczenia seksualne".

Bo ja nie...

Mój ma 6 lat, i sorry - ale ni cholery sobie tego nie wyobrazam.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 28-04-2013 22:08 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-28 22:07:58 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-04-28 22:13:37 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #5 Ocena: 0

2013-04-28 22:32:25 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-04-28 22:04:05, Markywee napisał(a):
Cytat:

2013-04-28 21:59:46, gdanszczanka napisał(a):

A czy teraz sobie wyobrazasz, żeby za 3 lata miała by nauczyć się skutecznie stosować prezerwatywy i środki antykoncepcyjne, a także "brać odpowiedzialność za bezpieczne i przyjemne doświadczenia seksualne".

Bo ja nie...

Mój ma 6 lat, i sorry - ale ni cholery sobie tego nie wyobrazam.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 28-04-2013 22:08 ]

No toż dostałeś ode mnie "Thumbs Up" *THUMBS UP*
Czyli sobie nie wyobrażam, i dobrze - niech na razie skacze po drzewach i gada do lalek :-]
Phi

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2013-04-28 23:16:40 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Mój cytat twojego postu miał być potwierdzeniem, oraz dodaniem owych wytycznych do "naszego" wychowania, celem pokazania... ich bzdurności.

Co do złotego srodka wychowania seksualnego...

Szkola nie powinna obchodzić się bez rodzicow, a rodzice nie powinni zwalac wszystkiego na szkole.

Kwestia dogadania, np. rodzice zaznaczają pewien temat (cala klasa!), szkola go rozwija, potem dodatkowe wnioski i dopowiedzenia - znowu rodzice...

Takie gdybanie.

itd.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 28-04-2013 23:24 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-04-28 23:22:44 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #8 Ocena: 0

2013-04-28 23:33:23 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-04-28 23:22:44, ewa28300 napisał(a):
Ale jak rodzice maja potrafic rozmawiac z dziecmi o seksie, skoro nikt ich tego nie nauczyl? Bo mnie nikt nien uczyl i mysle, ze bede miala z tym problem... a jak widac, kazdy wiek dziecka niesie pewne pytania...

Dlatego edukacja seksualna powinna opierac się na współpracy rodzicow ze szkola.

Koniec koncow, edukacje seksualna powinno się zacząć od rodzicow.

Patrz wyżej.

Można powiedzieć ze nie chce się żeby szkola wtracala się w te rzeczy, ale tych rozmow się nie uniknie, a jeżeli uniknie to w większości przypadkow na szkode dzieci.
Co nie oznacza ze owa edukacja nie powinna być odpowiednio dopasowana do wieku dziecka.

Natomiast panowie z WHO swój program maja, ale mi to wygląda jak program dla Afryki albo Indii, gdzie brzuchate w większości przypadkow sa nastolatki (oraz dojrzewanie jest po prostu przyspieszone...). Jest to program ogolny (określony statystycznie), NIE DOPASOWANY dla konkretnego rozwoju społecznego.

Po prostu w pale mi się nie miesci wprowadzenie czegos takiego w szkole, bez zadnego wpływu rodzicow.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 28-04-2013 23:39 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-04-29 00:08:00 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2013-04-29 00:16:47 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-04-29 00:08:00, ewa28300 napisał(a):
No wlasnie. Rodzice i jeszcze raz rodzice!!! I nie mowmy ze na taka edukacje jest za wczenie bo nigdy nie jest jak tylko dzieko zaczyna zadawac pytania!!!

O jakiej edukacji DOKLADNIE mówisz...?

Między 9. a 12. rokiem życia dziecko powinno nauczyć się "skutecznie stosować prezerwatywy i środki antykoncepcyjne w przyszłości", a także "brać odpowiedzialność za bezpieczne i przyjemne doświadczenia seksualne".

zdecydowanie za wcześnie.

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,