MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

O seksie z 4-latkiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 11 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kocurzyca

Post #1 Ocena: 0

2013-04-25 14:24:30 (12 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Z nami od: 07-11-2010

Cytat:

2013-04-25 13:56:42, goniaj napisał(a):
w formie przyjaznej nie mam na mysli bajek o kapuscie czy bocianach ale zamiast mowic h.j mozna penis, pracie, zamiast bzykac sie, stukac, czy pier..lic mozna sie kochac, uprawiac seks.. to wlasnie jest przyjazna forma

jesli zas chodzi o mnie to mowienie ze moj swiatopoglad dobry jest w srodowisku marginalnym jest obrazajace, poniewaz w zadnym wypadku nie identyfikuje sie z takim srodowiskiem

"..zwracanie uwagi na to co dziecko robi, co mowi, itd. itp. jest wg mnie podstawa do udostepnienia mu określonej wiedzy." no wlasnie, czyli przekazyjesz mu pewna wiedze, pewnie na tematy damsko meskie czy anatomii rowniez, a wiec to jest "wychowanie seksualne".
ale niech mi nikt nie mowi ze dzieciaka w wieku 12 lat to kompletnie niedotyczy, otoz dotyczy w pewnym zakresie i tylko ten zakres wlasnie moga, w miare mozliwosci i checi kontrolowac rodzice

A w jakim zakresie dotyczy? Bo szczerze może ja inna jestem ,ale mnie to nie dotyczyło. Albo inaczej rzecz ujmując poza świadomością ,że zaczęłam dojrzewać fizycznie wciąż byłam dziewczynką. A okres czy też powiększający się biust nie zmienił mnie w dorosłą. Stara nie jestem ,a szczerze przeraża mnie to.
Za moich czasów dzieciaki nie interesowały się zbędną wiedzą seksualną ,która do życia im nie była potrzebna. Rodzic powinien dziecko uświadomić w kwestii ,że nie każdy może go dotykać ,a dużo później powinien przyjść etap seksu.

Dzieciaki wcale nie dorastają wcześniej niż kiedyś ,tylko dorośli na siłę przyspieszają ten etap. Jak tak dalej pójdzie zaczniemy już w przedszkolach tłumaczyć maluchom jak się zabezpieczyć przed niechcianą ciążą.

Jestem tylko jedno pokolenie starsza ,a różnice tak diametralne że aż strach pomyśleć co będzie za 10-15lat.

[ Ostatnio edytowany przez: Kocurzyca 25-04-2013 14:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-04-25 14:35:23 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-27 13:41:20 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2013-04-27 15:39:17 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-27 13:41:20, united4ever napisał(a):
W Niemczech seksu uczy się juz w przedszkolu z książeczki ABC małego ciała.

Próbowałam znaleźć zródło tych informacji. Nie ma żadnego dowodu na to, że takie zajęcia się odbywają już w przedszkolach. Nie znam niemieckiego, ale z komentarzy pod artykułem (z którego zapewne pobrałeś informacje), wynika, że ABC.. istnieje w 160 egzeplarzach, ale żaden z nich nie ma w podtytule Rewolucja Genderowa. Nikt tak naprawdę nie potwierdza takich zajęć, podany przez Ciebie tekst prowadzi do jednego artykułu, albo (jak to ktoś napisał) wariacji na jego temat. Bardzo interesujące wydaje się cytowanie tekstów z...nieistniejącej ksiązki?
Aaa, coś mam:

Cytat:
Ależ tendencyjny artykuł! Ponadto zawiera nieprawdziwe informacje, gdyż wspomniane "ABC małego ciała" przeznaczone jest dla młodzieży w okresie dojrzewania: „Das kleine Körper-ABC“ ist ein alphabetisches Lexikon im Hosentaschenformat für junge Mädchen kurz vor oder bereits in der Pubertät. Die Lektüre enthält aber auch für Jungen wichtige und interessante Informationen. (ABC małego ciała to alfabetyczny leksykon w formacie kieszonkowym przeznaczony dla młodych dziewcząt w lub krótko przed okresem dojrzewania. Lektura zawiera też ważne i interesujące informacje dla chłopców.)

źródło

Najbardziej jednak interesowałyby mnie wypowiedzi rodziców mieszkających i wychowujących dzieci w Niemczech.

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 27-04-2013 15:43 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-27 16:52:08 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-04-27 16:56:38 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #7 Ocena: 0

2013-04-27 18:24:46 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

W temaie jest wyraznie zaznaczone że rozmawiamy o seksie z 4ro latkiem, więc nie widzę żadnego powiązania z okresem dorastania itp
Maluszkowi trzeba jedynie wytłumaczyć, ze istnieje coś takiego jak "zły dotyk". Cała reszta edukacji sexualnej stopniowo nabierze mocy prawnej w nadchodzących latach. I wydaje mi się, że dziecieca ignorancja sexualna, jest błogosławieństwem.
Przypominam sobie, swoje pierwsze rozmowy na ten temat z mama, a miałam wtedy 7 lat. Wyjaśnienia były bardzo powierzchowne i ogólnikowe, zachowanie mamy raczej powściągliwe i zagubione. Wszystkie te elementy wpłynęły, prawdopodobnie, na mój stosunek do tej sfery życia, a mianowicie jest to temat bardzo intymny i brzydzę się rozwiązłościa i wulgarnościa jaka nas teraz otacza.
Phi

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2013-04-27 22:33:23 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Niektorym samo pojecie "edukacja seksualna" kojarzy sie natychmiast z wyjasniamiem dziecku jak przebiega stosunek. Cale szczescie, ze na haslo "matematyka" nie panikuja ze od 4 latka beda wymagac w szkole umiejetnosci rozwiazywania zadan z hiperbolami i calkami...

Ada

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-04-27 23:38:45 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-04-28 03:02:33 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,