Str 2 z 31 |
|
---|---|
agarudii | Post #1 Ocena: 0 2013-04-24 13:15:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
9 letnim dzieciom prawic o antykoncepcji
![]() ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: +1 2013-04-24 13:23:41 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-04-24 13:01:00, ewa28300 napisał(a): Obawiam sie, ze jestes bardzo naiwna. Za moich czasów świat "szedł do przodu" jakby wolniej, ale w wieku 7 lat wiedziałam o seksie, może nie z detalami, ale wiedziałam. I naprawdę, tak z ręką na sercu pamiętasz co wiedziałaś o seksie w wieku lat 7? Mam 3 synów. 6.5, 4.5 i 19 miesięcy i temat powoli zaczyna być aktualny. Najstarszy zadawał pytania kiedy się dowiedział iż będzie miał kolejnego braciszka, ale ułatwiło to wytłumaczenie skąd się biorą dzieci. Wyjaśniono mu iż jak dwoje ludzi się kocha i są ze sobą blisko to efektem tego jest dziecko. Obserwował brzuch mamy i wiedział ze jego braciszek tam rośnie, później mama była w szpitalu i tam go urodziła. Osobiście uważam iż na ta chwile tyle informacji mu wystarczy. Ale jak pyta to staramy się odpowiadać w sposób prosty aczkolwiek bez bocianów i kapusty. Na dwóch tatusiów czy dwie mamusie przyjdzie czas... |
agarudii | Post #3 Ocena: 0 2013-04-24 13:30:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
ja tez mam prawie 4latke w domu, i na pytanie skad sie biora dzieci, mowimy jak wiekszoc w tym watku, ze mamusia i tatus sie bardzo kochaja i z tej milosci rodza sie dzieci. rosna w brzuszku u mamusi a pozniej sie rodza, to jej w zupelnosci wystarcza narazie. ma tez tlumaczone, ze nikt oprocz mamy i taty nie moze jej dotykac itd, wszystko co mam mowione jest prawda, ale na poziomie akceptowalnym dla 4latka. Tu w UK mialam "przyjemnosc" uczestniczyc w lekcji wychowania seksualnego w year1
![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
goniaj | Post #4 Ocena: 0 2013-04-24 13:45:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 12-02-2013 Skąd: jeszcze nie |
ja mam 4latka i calkiem niedawno zaiteresowal sie czemu mamunia nie ma sisiorka a tata tak, powiedzialam ze tata jest chlopcem a mama dziewczynka, a dziewczynki nie maja sisiorkow.. na to moj syn: to jak mamo robisz siku.. dupka? jak kupke? nie.. mama ma dziurke na siku.. wystarczylo...
co do tematu skad biora sie dzieci tez juz przerabialismy.. dzieci mieszkaja w niebie z aniolkami, a jak mamusia i tatus bardzo sie kochaja i chca miec dzidziusia to dzidzius z nieba przechodzi do brzuszka, a potem jak juz jest duzy i nie miesci sie do brzuszka to pan doktor wyciaga dzidzie z brzuszka zeby mama mogla przytulic dzidzie.. tak rozmawiam z moim dzieckiem, tyle wie na temat seksu, temat przytulania czy calowania sie rodzicow.. u ans to norma, maly traktuje to bardzo anturalnie, sam przybiega i tez sie przytula.. starszy syn ma 12 lat i temat seksu rowniez przerobiony, wie co to seks, ale wie rowniez ze z seksu biora sie dzieci, wiec jest to nie dla niego na razie, wie o tym.. przynajmniej mam taka nadzieje, mowimy mu caly czas ze seks, tak samo jak alkohol, czy narkotyki to dla doroslych, bo to niesie za soba powazne skutki |
Post #5 Ocena: 0 2013-04-24 14:33:27 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-04-24 14:36:55 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2013-04-24 14:42:19 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
goniaj | Post #8 Ocena: 0 2013-04-24 14:50:56 (12 lat temu) |
no wlasnie... uwazam ze wszystko jest dla ludzi, tylko uzywane madrze..
konduktor to znaczy ze nigdy nie popalales??? wszyscy palilismy zielsko a tylko niktorzy skonczyli na dnie.. uwazam ze dziecko powinno wiedziec co to narkotyki (!) rowniez, tak samo jak o alkoholu i seksie, ale musi tez znac zasady uzywania tego i brania odpowiedzialnosci za skutki.. |
goniaj | Post #9 Ocena: 0 2013-04-24 14:54:26 (12 lat temu) |
a wracajac do tematu.. tak jestem za edukacja seksualna w kazdym wieku, pod warunkiem ze jest dostosowana do wieku..
zgadzam sie z poprzednimi postami ze lepiej dowiedziec sie o pewnych rzeczach od ludzi kompetentnych niz z redtuba czy innych swierszczykow czy tez od kolegow... |
Post #10 Ocena: 0 2013-04-24 15:00:15 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|