Str 75 z 169 |
|
---|---|
rafald | Post #1 Ocena: 0 2022-11-05 09:02:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Jeździłem i na Smithfields i na Billingsgate. Dawno nie byłem, ale pewnie bliżej świąt podjadę na Smithfields. Na pewno jest trochę taniej - kupujesz hurtowo np. kurczak pakowany w tacki po 5-10kg, cały schab, karkówkę czy łopatkę, cały rib-eye itp. Są wyspecjalizowane stoiska z np. brazylijską czy argentyńską wołowiną, ale też wędliny, sery, jaja, nawet pieczywo.
Trzeba jechać wcześnie - 2-ga, max 3-a w nocy i zabrać sporo gotówki. |
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2022-11-05 09:13:42 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Ja nigdy nie bylem ani na jednym ani na drugim gdy byly otwarte mimo ze przejezdzam kilka razy dzien obok , zwlaszcza tego Smithfields, musze sie wybrać
|
Maat17 | Post #3 Ocena: 0 2022-11-05 10:00:51 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Wydaje mi sie, ze to ten “ Smithfields”. On jezdzi zawodowo, to przy okazji zawija.
Tak popatrzylam kiedy to otwarte…. MONDAY to FRIDAY from Midnight till 7am. Closed on Saturday, Sunday and Bank Holidays.” Dla mnie za daleko… [ Ostatnio edytowany przez: Maat17 05-11-2022 10:03 ] |
andypolo | Post #4 Ocena: 0 2022-11-05 14:36:27 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Cytat: 2022-11-03 20:08:18, Maat17 napisał(a): Cytat: 2022-11-03 19:46:08, andypolo napisał(a): smażenia np jajecznicy czy też krewetek. Andy… shrimp na masle, musze sprobowac. Jakis specjalny przepis, surowe podsmazacie, czy juz ugotowane? Na oliwie smażę czosnek z chilli. Następnie wrzucam krewetki. Pod koniec smażenia dodaje masło, a na koniec wino białe i posiekaną zieloną pietruszkę. Jem to z świeżutką bagietką, idealna do maczania w sosiku. |
Maat17 | Post #5 Ocena: 0 2022-11-05 14:45:37 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-11-05 14:36:27, andypolo napisał(a): Cytat: 2022-11-03 20:08:18, Maat17 napisał(a): Cytat: 2022-11-03 19:46:08, andypolo napisał(a): smażenia np jajecznicy czy też krewetek. Andy… shrimp na masle, musze sprobowac. Jakis specjalny przepis, surowe podsmazacie, czy juz ugotowane? Na oliwie smażę czosnek z chilli. Następnie wrzucam krewetki. Pod koniec smażenia dodaje masło, a na koniec wino białe i posiekaną zieloną pietruszkę. Jem to z świeżutką bagietką, idealna do maczania w sosiku. Krewetki surowe bez glowy I kregoslupa? |
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2022-11-05 15:36:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Andy, bardzo dobry, prosty przepis, moge potwierdzic.
Jedynie nie dodaje juz masla, dobra oliwa wystarcza. |
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2022-11-05 16:35:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Potwierdzam
![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Maat17 | Post #8 Ocena: 0 2022-11-05 17:41:27 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
To te kerwetki oczyszczone? Tak?
|
rafald | Post #9 Ocena: 0 2022-11-05 18:15:07 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2022-11-05 17:41:27, Maat17 napisał(a): To te kerwetki oczyszczone? Tak? Najlepiej kupić takie duże, head-on, shell-on w glazurze lodowej. Rozmrozić, urwać łeb, wydłubać kichy i obrać ze skorupy zostawiając ogon, żeby było za co złapać ![]() |
Maat17 | Post #10 Ocena: 0 2022-11-05 18:23:14 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Dziekuje
No to smaka zescie zrobili…. na swiieta zrobie. W zamrazarce mam tylko te male do salaty/ugotowane. |