Dawalam mezowi gift cards z Morrisons kupione w promocji, wiec nie mam pojecia ile wydaje miesiecznie. Teraz gift cards skonczyly sie, to skumuluja sie wydatki na karcie kredytowej i bedzie widac.
Str 34 z 169 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2022-08-30 16:45:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Odpowiadajac na pytanie tytulowe: nie wiem.
Dawalam mezowi gift cards z Morrisons kupione w promocji, wiec nie mam pojecia ile wydaje miesiecznie. Teraz gift cards skonczyly sie, to skumuluja sie wydatki na karcie kredytowej i bedzie widac. Carpe diem.
|
Maat17 | Post #2 Ocena: 0 2022-08-30 17:16:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-08-30 16:42:35, Antyszczepan napisał(a): Maat bez przesady ![]() ![]() ![]() Ja kupowalam wiele z przecen tak raz na tydzien. A teraz nie ma, a jak juz cos jest to jakies zgnilki. Niestety mi wzroslo dwukrotnie. Troche zapasow jest I tak wymieniam, ale wszystko duzo drozsze jak bylo. Czasami jeszcze polowek cos kupuje, czyli wiecej. On nie patrzy na ceny, tylko co bedzie gotowal. U mnie roast beef up 3 funty na kilogram w ciagu tych 10 miesiecy. W Asda (kurczaki, poledwiczki, porky slices, kotlety te 3 za 10 juz nie ma. W Morison ceny tez poszly do gory. Tesco rowniez. Do Polskiego sklepu, to nie zbyt zagladam, bo 40/50 wydam, a tak naprawde nic nie przyniose do domu. Nosz… k.. Tam to tylko po pietruszke, smietane I bialy ser. Nawet nie chce auta ruszac. ![]() |
ZlotaPerla2 | Post #3 Ocena: 0 2022-08-30 17:47:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2022-08-30 16:42:35, Antyszczepan napisał(a): Maat bez przesady ![]() ![]() ![]() W niektorych poslkich sklepach ceny sa az smieszne - serek ten w granulkach piatnicy w kubeczku 1.56, a make widzialam po 3.99 oleje 4.26 Natomiast inne polskie sklepy nieznacznie podniosly - nabial, pieczywo. W angielskich wszystko poszlo, dobrze ze piwo dalej w promocji ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2022-08-30 18:05:10 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2022-08-30 17:16:34, Maat17 napisał(a): Cytat: 2022-08-30 16:42:35, Antyszczepan napisał(a): Maat bez przesady ![]() ![]() ![]() Ja kupowalam wiele z przecen tak raz na tydzien. A teraz nie ma, a jak juz cos jest to jakies zgnilki. Niestety mi wzroslo dwukrotnie. Troche zapasow jest I tak wymieniam, ale wszystko duzo drozsze jak bylo. Czasami jeszcze polowek cos kupuje, czyli wiecej. On nie patrzy na ceny, tylko co bedzie gotowal. U mnie roast beef up 3 funty na kilogram w ciagu tych 10 miesiecy. W Asda (kurczaki, poledwiczki, porky slices, kotlety te 3 za 10 juz nie ma. W Morison ceny tez poszly do gory. Tesco rowniez. Do Polskiego sklepu, to nie zbyt zagladam, bo 40/50 wydam, a tak naprawde nic nie przyniose do domu. Nosz… k.. Tam to tylko po pietruszke, smietane I bialy ser. Nawet nie chce auta ruszac. ![]() I już nie będzie świeżych warzyw i owoców przed końcem daty. Bo wycofali konieczność stosowania jej dla dobra planety i szacunku dla rolniczego trudu. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2022-08-30 18:11:37 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-08-30 18:05:10, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2022-08-30 17:16:34, Maat17 napisał(a): Cytat: 2022-08-30 16:42:35, Antyszczepan napisał(a): Maat bez przesady ![]() ![]() ![]() Ja kupowalam wiele z przecen tak raz na tydzien. A teraz nie ma, a jak juz cos jest to jakies zgnilki. Niestety mi wzroslo dwukrotnie. Troche zapasow jest I tak wymieniam, ale wszystko duzo drozsze jak bylo. Czasami jeszcze polowek cos kupuje, czyli wiecej. On nie patrzy na ceny, tylko co bedzie gotowal. U mnie roast beef up 3 funty na kilogram w ciagu tych 10 miesiecy. W Asda (kurczaki, poledwiczki, porky slices, kotlety te 3 za 10 juz nie ma. W Morison ceny tez poszly do gory. Tesco rowniez. Do Polskiego sklepu, to nie zbyt zagladam, bo 40/50 wydam, a tak naprawde nic nie przyniose do domu. Nosz… k.. Tam to tylko po pietruszke, smietane I bialy ser. Nawet nie chce auta ruszac. ![]() I już nie będzie świeżych warzyw i owoców przed końcem daty. Bo wycofali konieczność stosowania jej dla dobra planety i szacunku dla rolniczego trudu. Słyszałem o petycji dotyczącej obniżek w sklepach żądają ich zniesienia bo uważają ze żółte naklejki stygmatyzują ludzi i żeby nie czuli się gorsi przy kasie to powinni płacić pełna kwotę. Także tego… moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2022-08-30 18:32:01 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Guzik prawda. To markety wprowadzają, aby strat nie robić, a w szumne hasła ubierają. Niektórzy do tego dodali jeszcze nabiał. Obawiam się, że w rezultacie wszystkiego 'the best before' i 'use by ' znikną całkowicie.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
rafald | Post #7 Ocena: 0 2022-08-30 19:10:50 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Od początku roku podstawowe produkty: mleko, ser, jajka, wędliny - spokojnie 30-40% poszły do góry. Rachunki przy 4-osobowej rodzinie miesięcznie mniej więcej z £700 na £1000, nie licząc okazyjnego (ostatnio bardzo) takeawaya czy co tam dodatkowo młody w szkole na bułki wyda.
Przejmowałem się podwyżkami stóp i ratą za chatę a okazało się że to pikuś w porównaniu z tym, o ile budżet uszczupli pasza i energia. |
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2022-08-30 19:13:51 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Ile wydajecie na jedzenie? - Zbyt dużo!
![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Maat17 | Post #9 Ocena: 0 2022-08-30 19:39:42 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2022-08-30 18:11:37, sqlserver napisał(a): Słyszałem o petycji dotyczącej obniżek w sklepach żądają ich zniesienia bo uważają ze żółte naklejki stygmatyzują ludzi i żeby nie czuli się gorsi przy kasie to powinni płacić pełna kwotę. Także tego… Przez te zolte naklejki moglam pomoc mamie kupic piec. Wcale zle sie przez to nie czuje. Wrecz przeciwnie. ![]() Wstyd to krasc, klamac I kombinowac. Sa produkty, ktorych nigdy w zyciu bym nie kupila za cene detaliczna, ale na przecenach, to choc sprobuje czy dobe czy nie dobre. ![]() |
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2022-08-30 19:47:33 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-08-30 19:39:42, Maat17 napisał(a): Cytat: 2022-08-30 18:11:37, sqlserver napisał(a): Słyszałem o petycji dotyczącej obniżek w sklepach żądają ich zniesienia bo uważają ze żółte naklejki stygmatyzują ludzi i żeby nie czuli się gorsi przy kasie to powinni płacić pełna kwotę. Także tego… Przez te zolte naklejki moglam pomoc mamie kupic piec. Wcale zle sie przez to nie czuje. Wrecz przeciwnie. ![]() Wstyd to krasc, klamac I kombinowac. Sa produkty, ktorych nigdy w zyciu bym nie kupila za cene detaliczna, ale na przecenach, to choc sprobuje czy dobe czy nie dobre. ![]() Ja to wiem i ty to też, ja nie mam problemu żeby kupować przecenione artykuły jeżeli dobrze wyglądają i ich potrzebuje bo wiele osób kupuje przecenione artykuły nie zastanawiając się po co im to, ważne ze maja wrażenie oszczędzania. Tu chodzi o wymyślenie bajki która kupią ludzie i dadzą sobie zabrać następne funty. Dokładnie ten sam mechanizm użyto przy torebkach jednorazowych. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|