Foods that are better organic
Też jestem maniaczką czytania etykiet, zaraziłam tym nawet Wredną Mende, który przyznał się, że robił już to automatycznie nawet na zakupach kiedy ja byłam w Polsce.
"Świat mu wywróciłam do góry nogami"
Najbardziej zła jestem na ceny ryb, są kosmicznie drogie, jeśli chce kupić te nie hodowlane, karmione paszą.
A niestety z doświadczenia zawodowego wiem co jest w składzie w niektórych z nich
Edit: ( a teraz już mogę edytować, dziwne

)
Niestety też nie trzeba się dać zwariować, bo jak np. jabłko może mieć datę ważności, kiedyś nie miało.
Także niektóre inne rzeczy spożywcze czy chemia, jeden z moich przyjaciół pracował przy ekstracji enzymów, ich produkcji i użycia, i często na temat ten rozmawiamy.
Ja też staram się zwracać uwagę na chemie jaką używamy w domu.
Ecover
Czy Wy zdajecie sobie sprawę, że woda ze zlewu, pralki, wanny, kibelka (razem z siku wydalamy niektóre składniki antybiotyków, pigułek antykoncepcyjnych, itd.) wraca po filtracji do naszych kranów!!
Tak jest oczywiście zdatna do picia pod pewnymi względami, ale oni nie są w stanie usunąć z niej całkowicie tej całej "chemii".
Dlatego nie wyrzuca się lekarstw, syropów do umywalki czy kibelka.
Przeterminowane oddaje się do apteki.
Prosty schemat
"But there is a problem - the sewers are being deluged.
They were built to take not only waste water from people's homes, but to act as London's drainage system - when it rains, the sewers fill up.
The population they serve has quadrupled since the 1860s and vast areas of land have been concreted or paved over.
Where storm water once drained into the earth, now it surges straight into the sewage system.
The sewers overflow on a weekly basis, flushing 39 million tonnes of raw sewage straight into the Thames each year, according to Phil Stride from Thames Water.
Does London need a Ł4.2bn "super-sewer"[ Ostatnio edytowany przez: __lenka 11-12-2013 17:18 ]
la-terra-del-pudding