MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile wydajecie na jedzenie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

Str 21 z 169

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Natija

Post #1 Ocena: 0

2013-07-08 15:38:53 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Luko napisalam ci ceny podstawowych produktow.. 25£ to bardzo skromnie.. zawsze mozna jesc jakies puszkowe z funciaka,ale szkoda zdrowia
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

luko89

Post #2 Ocena: 0

2013-07-08 15:40:55 (12 lat temu)

luko89

Mężczyzna

Z nami od: 07-02-2013

Dzięki za odpowiedź anyway, właściwie tak napisałem 2 miesiące optymistycznie, bo jakbym na tyle dał rade to dużo czasu na znalezienie pracy.

Do góry stronyOffline

AngelDharma

Post #3 Ocena: 0

2013-12-10 21:41:29 (12 lat temu)

AngelDharma

Kobieta

Z nami od: 17-02-2013

Nie umiem robic zakupow zywieniowych:( Przekopalam caly watek i za glowe sie lapie jak wy macie to wszystko zorganizowane..ehh..
Co miesiac sobie zakladam, ze wydam tyle a tyle, zaplanuje obiady, zadnych gotowcow i d* blada zawsze za duzo, nie to.. A zakupy lidl, asda ..iceland..a kasy ucieka nie wiedziec gdzie:(
"Zaw­sze kiedy ro­bię pla­ny na przyszłość, zas­ka­kuje mnie teraźniejszość. " - P.C.

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #4 Ocena: 0

2013-12-10 21:55:23 (12 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

My wlasnie w ubieglym tygodniu pozegnalismy sie z zakupami w Morrisons. Po tylu latach wspolpracy :-] przenosimy sie na zakupy z dostawa do domu w Sainsburys, wciaz brak czasu, ja nie cierpie robic zakupow, wiec jezdzi moj Polufek i wiecznie cos mi nie pasuje... poza tym juz nie mam sil na lazenie po sklepach. Siedze przed kompem, mam swoja ustalona liste i wedlug niej robie zakupy, a punkty wplywaja na karte(ok.£80 tygodniowo, bez chemii) :-D I od wielu lat ten sam sprzedawca warzyw, u nas straszne pieniadze ida na owoce i warzywa... ok. £30 tygodniowo.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2013-12-10 22:56:48 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Wciąz coraz więcej... ale co odkryłem jakiś czas temu. Idę tanio kupić w Aldi i... wydaję więcej. Bo są fajne produkty. A to jakieś winko, a to jakaś whisky. I zatrzęsienie tanich warzyw. Więc biorę wszystkie.

To tak jak z tanią półką w Tesco. nawet nie chodzi o to, że taniej. Ale tam się zbierają rózne rzeczy w jednym miejscu. No i kiedyś znalazłem ośmiornicę (przecena musi być tego samego dnia), haggis - nawet nie wiedziałem, że on tam w ogóle jest sprzedawany. Kupiłbym go bez przeceny, ale nie wiedziałem, że w ogóle tam istnieje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

__lenka

Post #6 Ocena: 0

2013-12-11 00:11:04 (12 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Też niestety coraz więcej :-M]
Najwięcej idzie na mięcho dla Osobistej Wrednej Mendy (nie liczę już ilości "napoju bogów";). Już się zastanawiam nad ekstra zamrażarką i połówką świniaka, 1/4 świętej krowy i indorem, etc.
Poszlachtować umiemy oboje, ja tacie pomagałam i byłam zafascynowana wnętrznościami i chciałam studiować medycynę *ROFL*

Raz w tygodniu w Sainsburym, a na tygodniu to rzeźnik (rodzinny sklep, przemili bracia Irlandczycy i pozwalają mi się poprzyglądać mięsku i powybierać i pokroją mi tak jak lubię);
warzywa i owoce na targu, albo od rolnika a ziemniaki, marchewkę i jabłka to obowiązkowo organic, bo w nich jest najwięcej pestycydów;
czasami piekarnia, bo najczęściej chleb kupuje w Co-operative, tzw. organiczny bez dodatku spulchniaczy i innej chemii. Uwielbiam ich czosnkowy i ten z jabłkami i buraczkami czerwonymi.
Sa też zwykłe, grahamy i rozmarynowy, którego jeszcze nie próbowaliśmy. Bagietki i bułki mają lepsze niż w Sainsburym, ale już z "dodatkami" *NO*

Od tego tygodnia zakupy robimy w lokalnym Co-operative.
Kilka dni temu z pocztą wpadły ich 3 broszurki z 3 kuponami na ten i kolejne dwa tygodnie - Ł5 off przy min. Ł20 wydanych, tj. 25% zniżka. Nie trzeba mieć ich karty.
Dzisiaj rozglądałam się po sklepie czy nie mają tych broszurek, chciałam dla znajomych, ale nie ma :-M]
Dodatkowo zbieramy punkty: Ł1 = 1 punkt

Maja także promocje dla kupujących z ich kartą - za każde zakupy dostajemy kupon, 10% z wydanej kwoty, ważny do 24 grudnia.
Plus zawsze Ł1 off przy min. Ł5 wydanych, kupon ważny przez 7 dni.

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2013-12-11 09:10:51 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Od czasu jak moj maz robi zakupy, to wydatki wzrosly. Poniewaz uzywa jednej karty do tych zakupow, to wlasnie widze, ze w zeszlym miesiacu wyszlo 560 funtow na 2 osoby. W tym sa jego kawy i inne w pracy, ale bez moich lunchy w pracy i bez wyjsc do knajp po pracy. Takze sadze, ze laczne wydatki na jedzenie i chemie sa duzo wieksze.

Zakupy w Waitrose - 90%, Sainsbury - 10%.

Nie bierzecie z nas przykladu ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #8 Ocena: -1

2013-12-11 09:12:20 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

caly czas za duzo :-]
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-12-11 09:17:27 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #10 Ocena: 0

2013-12-11 10:33:45 (12 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Cytat:

2013-12-11 09:17:27, 12miko12 napisał(a):
Cytat:

2013-12-11 09:12:20, agarudii napisał(a):
caly czas za duzo :-]

Dokładnie tak samo, dużo, stanowczo za dużo ;-) ale przy dwóch podrostkach - 10 latkach to chyba nie a się czemu dziwić ;-)

Nie wiem, czy nie zacząć wykupować lunchów w szkole :-/ - bo wypełnienie lunch box zaczyna robić się sztuką nie lada.

Moje maja wykupione szkolne obiady, Te Sa ok.13, jak wracaja 16.30 to wrzeszcza o obiad :-D zebys sie nie przeliczyla :-] a to tylko 8- i 5-latek :-)

Nie wliczylam do wydatkow kawy, zamawiam przez internet i nikt, oprocz mnie, nie wie Ile to kosztuje :-D

Do góry stronyOffline

Strona 21 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,