MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile wydajecie na jedzenie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20.8 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19.8 | 20.8 | 21.8 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

Str 20.8 z 169

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Embit83

Post #1 Ocena: 0

2013-07-08 15:34:42 (12 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2013-07-08 15:20:40, luko89 napisał(a):
Cytat:

2013-07-07 13:31:26, stanislawski napisał(a):
Ja właśnie kupiłem torbę brokułów (2 kg?) i torbę pomidorów. Obydwa za 46 p. Wyszedł z tego garniec sałaty (oliwa etc.). Jest ciepło. Zajebiste koryto...

No to nieźle :>

Mam pytanko. W Londynie, mając jakieś 200funtów na ile by to starczyło mniej więcej jeśli chodzi o jedzenie? 2 miechy by dało rade?

Stary to wychodzi 25 funtów na tydzień. Sorry ale jakoś tego nie widzę chyba że na prawdę niewiele Ci do życia potrzeba. Krótko mówiąc jak dla mnie nie ma szans.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-07-08 15:38:03 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Natija

Post #3 Ocena: 0

2013-07-08 15:38:53 (12 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Luko napisalam ci ceny podstawowych produktow.. 25£ to bardzo skromnie.. zawsze mozna jesc jakies puszkowe z funciaka,ale szkoda zdrowia
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

luko89

Post #4 Ocena: 0

2013-07-08 15:40:55 (12 lat temu)

luko89

Mężczyzna

Z nami od: 07-02-2013

Dzięki za odpowiedź anyway, właściwie tak napisałem 2 miesiące optymistycznie, bo jakbym na tyle dał rade to dużo czasu na znalezienie pracy.

Do góry stronyOffline

AngelDharma

Post #5 Ocena: 0

2013-12-10 21:41:29 (12 lat temu)

AngelDharma

Kobieta

Z nami od: 17-02-2013

Nie umiem robic zakupow zywieniowych:( Przekopalam caly watek i za glowe sie lapie jak wy macie to wszystko zorganizowane..ehh..
Co miesiac sobie zakladam, ze wydam tyle a tyle, zaplanuje obiady, zadnych gotowcow i d* blada zawsze za duzo, nie to.. A zakupy lidl, asda ..iceland..a kasy ucieka nie wiedziec gdzie:(
"Zaw­sze kiedy ro­bię pla­ny na przyszłość, zas­ka­kuje mnie teraźniejszość. " - P.C.

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #6 Ocena: 0

2013-12-10 21:55:23 (12 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

My wlasnie w ubieglym tygodniu pozegnalismy sie z zakupami w Morrisons. Po tylu latach wspolpracy :-] przenosimy sie na zakupy z dostawa do domu w Sainsburys, wciaz brak czasu, ja nie cierpie robic zakupow, wiec jezdzi moj Polufek i wiecznie cos mi nie pasuje... poza tym juz nie mam sil na lazenie po sklepach. Siedze przed kompem, mam swoja ustalona liste i wedlug niej robie zakupy, a punkty wplywaja na karte(ok.£80 tygodniowo, bez chemii) :-D I od wielu lat ten sam sprzedawca warzyw, u nas straszne pieniadze ida na owoce i warzywa... ok. £30 tygodniowo.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2013-12-10 22:56:48 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Wciąz coraz więcej... ale co odkryłem jakiś czas temu. Idę tanio kupić w Aldi i... wydaję więcej. Bo są fajne produkty. A to jakieś winko, a to jakaś whisky. I zatrzęsienie tanich warzyw. Więc biorę wszystkie.

To tak jak z tanią półką w Tesco. nawet nie chodzi o to, że taniej. Ale tam się zbierają rózne rzeczy w jednym miejscu. No i kiedyś znalazłem ośmiornicę (przecena musi być tego samego dnia), haggis - nawet nie wiedziałem, że on tam w ogóle jest sprzedawany. Kupiłbym go bez przeceny, ale nie wiedziałem, że w ogóle tam istnieje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

__lenka

Post #8 Ocena: 0

2013-12-11 00:11:04 (12 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Też niestety coraz więcej :-M]
Najwięcej idzie na mięcho dla Osobistej Wrednej Mendy (nie liczę już ilości "napoju bogów";). Już się zastanawiam nad ekstra zamrażarką i połówką świniaka, 1/4 świętej krowy i indorem, etc.
Poszlachtować umiemy oboje, ja tacie pomagałam i byłam zafascynowana wnętrznościami i chciałam studiować medycynę *ROFL*

Raz w tygodniu w Sainsburym, a na tygodniu to rzeźnik (rodzinny sklep, przemili bracia Irlandczycy i pozwalają mi się poprzyglądać mięsku i powybierać i pokroją mi tak jak lubię);
warzywa i owoce na targu, albo od rolnika a ziemniaki, marchewkę i jabłka to obowiązkowo organic, bo w nich jest najwięcej pestycydów;
czasami piekarnia, bo najczęściej chleb kupuje w Co-operative, tzw. organiczny bez dodatku spulchniaczy i innej chemii. Uwielbiam ich czosnkowy i ten z jabłkami i buraczkami czerwonymi.
Sa też zwykłe, grahamy i rozmarynowy, którego jeszcze nie próbowaliśmy. Bagietki i bułki mają lepsze niż w Sainsburym, ale już z "dodatkami" *NO*

Od tego tygodnia zakupy robimy w lokalnym Co-operative.
Kilka dni temu z pocztą wpadły ich 3 broszurki z 3 kuponami na ten i kolejne dwa tygodnie - Ł5 off przy min. Ł20 wydanych, tj. 25% zniżka. Nie trzeba mieć ich karty.
Dzisiaj rozglądałam się po sklepie czy nie mają tych broszurek, chciałam dla znajomych, ale nie ma :-M]
Dodatkowo zbieramy punkty: Ł1 = 1 punkt

Maja także promocje dla kupujących z ich kartą - za każde zakupy dostajemy kupon, 10% z wydanej kwoty, ważny do 24 grudnia.
Plus zawsze Ł1 off przy min. Ł5 wydanych, kupon ważny przez 7 dni.

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-12-11 09:10:51 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Od czasu jak moj maz robi zakupy, to wydatki wzrosly. Poniewaz uzywa jednej karty do tych zakupow, to wlasnie widze, ze w zeszlym miesiacu wyszlo 560 funtow na 2 osoby. W tym sa jego kawy i inne w pracy, ale bez moich lunchy w pracy i bez wyjsc do knajp po pracy. Takze sadze, ze laczne wydatki na jedzenie i chemie sa duzo wieksze.

Zakupy w Waitrose - 90%, Sainsbury - 10%.

Nie bierzecie z nas przykladu ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #10 Ocena: -1

2013-12-11 09:12:20 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

caly czas za duzo :-]
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Strona 20.8 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19.8 | 20.8 | 21.8 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,