2024-03-28 09:40:09, Maat17 napisał(a): Kupiłam wczoraj pomidora. Kosztował 9.50zl… zobaczyłam dopiero w domu, myślałam, że im odniosę.
Bo to, proszę Pani, jest specjalny pomidor świąteczny. Hodowany ekologicznie na naturalnym nawozie od gołębi watykańskich! Nawóz ręcznie zbierany przez zakonnice to i cena być musi!
W Sinsbury też warzywa 15p. 2.5kg ziemniaków, akurat żółte mi się trafiły, ale widziałam, że różne gatunki w workach, co tam w magazynach było ...
Tacka pomidorów które bardzo lubię, jakieś nowe w asda kosztuje 2f. takie w kartoniku zielonym, dziwne, nie ma online żeby pokazać. A w Sinsbury tacka tekturowa 1.30, te też nie są najgorsze.
2024-03-28 09:47:49, Gwontownik napisał(a): Przed chwilą w tesco. Na tesco club można kupić 2 kg ziemniaków, kilogram cebuli, 1 kg marchewki, kapustę białą, jakąś rzepę a wszystko po 15 pensów za asortyment.
To nie rzepa, tylko brukiew. Zawsze zastanawiam się czy nie kupić i nie spróbować jak to smakuje.
2024-03-28 09:47:49, Gwontownik napisał(a): Przed chwilą w tesco. Na tesco club można kupić 2 kg ziemniaków, kilogram cebuli, 1 kg marchewki, kapustę białą, jakąś rzepę a wszystko po 15 pensów za asortyment.
To nie rzepa, tylko brukiew. Zawsze zastanawiam się czy nie kupić i nie spróbować jak to smakuje.
Jedno I drugie kapustowate wiec roznica zadna.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Podsumowalam marzec I kwiecien razem wyszlo 1000. Z tego 400 w Polsce. Zapasy z Costco tez jeszcze sa.
Jesli ktos kupuje w Asda I ma App, to roast beef and leg of lamb sa z tymi star reword . …. ale trzeba patrzec , bo na polce wymieszane z innymi nie na promocji.
2024-03-28 14:01:07, daavid napisał(a): To nie rzepa, tylko brukiew. Zawsze zastanawiam się czy nie kupić i nie spróbować jak to smakuje.
Dobre, słodkie, zawsze pochrupywałem jak siekaliśmy krowom w zimę
Tutaj najczęściej podają zblanszowane i podsmażone - razem z marchewką i pasternakiem.
Mniam mniam, nauczylam sie tego od ex chlopaka Anglika. Jak potem w Pl zamawialam brukiew w osiedlowym sklepiku, to sie dziwnie patrzyli. Mama skomentowala, ze u nas to to sie swiniom do jedzenia dawalo. (Ciekawe skad jej sie to wzielo, ona nigdy na wsi nie mieszkala,) ale smakowac smakowalo im jak przyszlo co do czego
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett