MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile wydajecie na jedzenie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

Str 13 z 169

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AriaLia

Post #1 Ocena: 0

2013-04-02 21:32:24 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Cytat:

2013-04-02 21:20:34, mscicielka12 napisał(a):
Shadow nie zrozumiales jeszcze drugiego dna tego postu i notabene wypowiedzi tutaj udzielanych Polak bardzo ale to bardzo lubi siedziec w kieszeni innych i liczyc ...szkoda ze nie w swojej :-] A jak juz przypadkiem w swojej kieszeni mu sie trafi zamieszkac to przewertuje ten wåtek od poczatku do konca i zastanowi sie gdzie sie umiejscowic czy w tych ktorzy pisza ze za 35 £ idzie sie najesc ? czy raczej w tych co nie mozliwe to jest .. Da tysiac przykladow , list zakupow , sklepow ,diet ,postepowan, argumentow ...... ot caly Polak Na koniec przytocze sama siebie :
.."Moim zdaniem to i tak temat prowadzacy do nikąd .. Nie dosc ze kazdy region Uk ma inne ceny to kazdy z nas inaczej zarabia , inne upodobania ma co do jedzenia . Jedni chudzi drudzy grubi ,dietetycy, wegetarianie , oszczędni, rozrzutni , uczuleni, młodzi ,starzy, samotni, z rodziną , studenci, itd itd itd
Po co to pisać ? Kazdy konsumuje tak jak lubi i chce .... KONIEC :-!

Ja się nie zgadzam w 100%. Skoro temat dla Ciebie jest zamknięty, to po co się wypowiadasz? Chyba, że po prostu jest tu zbyt nudno i musisz poprowokować. Nie zgodze się też co do tych "kieszeni", może Ty zaglądasz innym, ale mnie nawet przez myśl to nie przyszło. Nikt nikogo tu nie wypytywał o zarobki tylko o jedzenie. I niekoniecznie zarobki mają wpływ na to ile się na to jedzenie wyda. Jak ktoś je tylko w McDonnalds bo lubi to będzie zarabiał bardzo dobrze a i tak będzie się tam żywił - przykład mój były szef. Więc co ma piernik do wiatraka. I o ile patriotką nie jestem to jakoś mnie tymi 'kieszeniami" uraziłaś, bo ani jest to odpowiedź na temat ani jesteś tym tematem zaintersowana więc po co?
Chyba, że lubisz....

[ Ostatnio edytowany przez: AriaLia 02-04-2013 21:34 ]

Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2013-04-02 21:33:39 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Mam tu znajomą,ktora tygodniowo średnio wydaje ok 500funtów na jedzenie. 3 dorosłych i 11-latka.
Jedynym jej zajęciem sa zakupy. Uwielbia przyjmowac gości i gotowac dla nich.
MOże inaczej to ujmę-uwielbia gdy chwalą jej jedzenie. Nie daj Boże,żeby komus coś nie smakowało. Do tej pory wypomina mi,ze zjadłam zapiekanego sera pleśniowego.
Zakupy robi w Costco za 400f na miesiąc,owoce warzywa ok 70f na tydzień i cała reszta. Czasem z nia jeździłam ale nie bawi mnie to-kupić,bo oferta jest.

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #3 Ocena: 0

2013-04-02 21:38:15 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Cytat:

2013-04-02 21:21:14, elemelek napisał(a):

Chyba tutaj nie ma się nad czym zastanawiać. No, ale nie którzy mają podejście, nie bede kupował przecież najtańszego, skoro stać mnie na najdroższego, albo ktoś mnie jeszcze z pracy zobaczy i co będzie? hehe śmiech na sali, a przykłady z życia wzięte.

Trochę szokujące, ale mąż mnie właśnie uswiadomił, że tak ludzie robią. Trochę głupie....ale pewnie tak jest. Ja nigdy nie w ten sposób nie robiłam. To takie pozerstwo. Pewnie dlatego nigdy nie miałam ciuchów z oryginalnym logo firmy *ROFL* Chyba omineła mnie cześć życiowego doświadczenia *ROFL*
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #4 Ocena: 0

2013-04-02 21:41:49 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Cytat:

2013-04-02 21:33:39, ewamik napisał(a):
Mam tu znajomą,ktora tygodniowo średnio wydaje ok 500funtów na jedzenie. 3 dorosłych i 11-latka.
Jedynym jej zajęciem sa zakupy. Uwielbia przyjmowac gości i gotowac dla nich.
MOże inaczej to ujmę-uwielbia gdy chwalą jej jedzenie. Nie daj Boże,żeby komus coś nie smakowało. Do tej pory wypomina mi,ze zjadłam zapiekanego sera pleśniowego.
Zakupy robi w Costco za 400f na miesiąc,owoce warzywa ok 70f na tydzień i cała reszta. Czasem z nia jeździłam ale nie bawi mnie to-kupić,bo oferta jest.

haha, to już nie są koszty wyzywienia - to się nazywa pasja :-)
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-02 21:45:45 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2013-04-02 21:52:16 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2013-04-02 21:21:14, elemelek napisał(a):
No, ale nie którzy mają podejście, nie bede kupował przecież najtańszego, skoro stać mnie na najdroższego, albo ktoś mnie jeszcze z pracy zobaczy i co będzie? hehe śmiech na sali, a przykłady z życia wzięte.

Namietnie czytany sklad na opakowaniach i na ironie czasami ta tansza wercja jest bardziej jadalna niz tzw. firmowe.
No i inaczej bedzie wygladal zestaw zywieniowy w przypadku rodziny z dziecmi, a inaczej w przypadku singla czy pary doroslych ludzi.
Nie ukrywam, ze wersja Arii zaintrygowala, szybki przeglad codziennych posilkow i rodzina stwierdzila, ze taki uklad by nie przeszedl - Polowek zapytal o nabial w duzje ilosci, dzieciarnia o slodycze, popcorn i salatki, o produktach do tzw. drugiego sniadania na wynos nie wpominajac :-? .

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 02-04-2013 21:53 ]

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #7 Ocena: 0

2013-04-02 22:02:02 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Cytat:

2013-04-02 21:52:16, karjo1 napisał(a):

Nie ukrywam, ze wersja Arii zaintrygowala, szybki przeglad codziennych posilkow i rodzina stwierdzila, ze taki uklad by nie przeszedl - Polowek zapytal o nabial w duzje ilosci, dzieciarnia o slodycze, popcorn i salatki, o produktach do tzw. drugiego sniadania na wynos nie wpominajac :-? .

[ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 02-04-2013 21:53 ]

A więc nabiał - uczulenie :), dlatego go tak mało poza wersjami sojowymi, oraz produkty zamienne. Mąż je te zwykłe, chociaż ostatnio chyba woli banany od sera. Nie pytaj dlaczego:-] Słodycze, no własnie - dzieci nie mamy a sami faktycznie nie bardzo przepadamy za słodyczami. A drugie śniadanie to owoce :). Mnóstwo owoców: banany, pomarańcze, gejpfruty, winogrona, jabłka, gruszki czasem inne :). Ale fakt nasz jadłospis akurat jest sprowokowany trochę moimi alergiami a trochę dbaniem o linię, bo oboje mamy skłonności do tycia. Z tym, że nie głodzimy się ani nie ograniczamy ilościowo. Tylko zamieniliśmy produkty bardziej kaloryczne na te mniej kaloryczne.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #8 Ocena: 0

2013-04-02 22:04:07 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Cytat:

2013-04-02 21:45:45, mscicielka12 napisał(a):
AriaLia Odpocznij i przesledz swoje posty ....:-8

oh, chyba jednak ktoś ma problemy...
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2013-04-02 22:14:03 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

To troche jest tak, ze ze wzrostem dochodow apetyt rosnie, na drozsza, bardziej urozmaicona, egzotyczna spozywke tez.
Do tego dochodzi kwestia czasu na zrobienie zakupow i przygotowanie posilkow.
Gdy pracuje sie na kawalek etatu badz pozostaje w domu, to tego czasu i mozliwosci jest chyba wiecej.

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #10 Ocena: -1

2013-04-02 23:09:33 (12 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Nie rozumiem bicia piany, ze jak ktos wydaje wiecej to zaraz sie niby przechwala. Tak jak napisala karjo, rodzina z dzieckiem (dziecmi) zawsze wyda wiecej niz singiel czy para doroslych. Zalezy kto co lubi jesc, w jakiej ilosci.
Jesli ktos odbiera poziom wydatkow innych ludzi jako atak na siebie, to ma problem.
Pytanie do elemelka: co to za cudo ten chlopski garnek? Podrzuc pomysl, bo lubie jednogarnkowe potrawy i chetnie wyprobuje.

Edit: literowka.

[ Ostatnio edytowany przez: perfekcja 02-04-2013 23:11 ]

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,