2013-03-30 23:51:30, jolantina napisał(a):
dla mnie - uwodzenie

Oczywiscie. Tajemnica, magia, polmrok, sen, zludzenie, halucynacja.
Do kolekcji; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-03-2013 23:55 ]
Str 24 z 28 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2013-03-30 23:54:38 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2013-03-30 23:51:30, jolantina napisał(a): dla mnie - uwodzenie ![]() Cytat: moim skromnym zdaniem UWODZENIE!!!
Oczywiscie. Tajemnica, magia, polmrok, sen, zludzenie, halucynacja. Do kolekcji; ) ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-03-2013 23:55 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
autor65 | Post #2 Ocena: 0 2013-03-30 23:56:26 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
jolantina - masz racje!
![]() ja zapamiętałem tekst kierowany do mnie przez jedna z "koleżanek" nad ranem po studenckiej imprezie .... tekst jest dobry i szczery do bólu ![]() "... ach Kaziu gdybyś ty jeszcze był przystojny i miał kasę...." ![]() człowiek się zmienia za ...granicą
|
MrMaverick1971 | Post #3 Ocena: 0 2013-03-31 00:01:15 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2013-03-30 23:56:26, autor65 napisał(a): jolantina - masz racje! ![]() ja zapamiętałem tekst kierowany do mnie przez jedna z "koleżanek" nad ranem po studenckiej imprezie .... tekst jest dobry i szczery do bólu ![]() "... ach Kaziu gdybyś ty jeszcze był przystojny i miał kasę...." ![]() splyciles autor ![]() ..wiecej romantyzmu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 31-03-2013 00:03 ] |
berenika | Post #4 Ocena: 0 2013-03-31 00:07:59 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Cytat: 2013-03-30 23:56:26, autor65 napisał(a): jolantina - masz racje! ![]() ja zapamiętałem tekst kierowany do mnie przez jedna z "koleżanek" nad ranem po studenckiej imprezie .... tekst jest dobry i szczery do bólu ![]() "... ach Kaziu gdybyś ty jeszcze był przystojny i miał kasę...." ![]() pojęcia "przystojny" i "miał kasę" to pojecia wzgledne! zwłaszcza pojęcie " miał kasę" użyte w czasie przeszłym jest zupełnie bezwartościowe ![]() więc to nie było całkiem szczere ![]() ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
MrMaverick1971 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-31 00:32:27 (12 lat temu) |
Fakt autentyczny: Promocja na oficera Wojska Polskiego(nie mylic z promocja w Tesco). Po uzyskaniu takiej promocji jest bal oficerski organizowany w sali przyjec (czytaj stolowka). Na takie bale sa zapraszane absolwetki z innych okolicznych szkol. Przewaznie z gastronomicznych, wlokienniczych, oraz innych zawodowych.
Nasz major, ktory odpowiadal za porzadek na tej imprezie, postanowil nas uswiadomic jak sie powinien oficer zachowywac na "bankiecie" To sa autentyczne slowa: "Panowie oficerowie! Z dama trzeba najpierw isc zatanczyc, a potem zabrac ja do baru i napic sie wodki. Nastepnie znow zatanczyc i napic sie wodki przy barze. Po kilkukrotnym powtorzeniu tych czynnosci, nalezy zapytac panne czy chce sie pieprzyc" W tym momencie jeden z nowo mianowanych oficerow zapytal: Panie majorze, ale to mozna w morde dostac!. Na to major: Owszem , ale czesciej sie pieprzy ![]() Przepraszam za koszarowe zarty , ale fakt autentyczny. |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2013-03-31 00:37:43 (12 lat temu) |
Biedne te zony oficerow...
A co sadzicie o podrywaniu na stronach randkowych? Moja najlepsza kumpela tam ostatnio szuka meza. Na razie znalazla krotki acz burzliwy romans, i paru kumpli, z ktorymi fajnie jej sie rozmawia. No wlasnie, jej sie chce rozmawiac, gadac, czytac i odpowiadac, czasem na nawet idiotycznie glupie wpisy. Cos musza ci ludzie o sobie napisac, zeby przyciagnac uwage. Czyli to taka skrocona wersja podrywu. Zamiast spojrzenia, gestu, feromonow- jakas krotka informacja o sobie, plus czego/ kogo szukaja. No i sie zastanawialam, czy jak mnie sie kiedys znudzi samotnosc, czy ryzykowac ten e- podryw? Tu powstaje problem, bo niby co moglabym o sobie napisac: Nie ma we mnie nic ciekawego. Cierpie na chroniczna depresje, niska samoocene i brak pewnosci siebie, tudziez przewlekly romantyzm w nieuleczalnej wersji, ktora zdzisiatkowala dziewietnastowieczna Europe. Najlepiej od razu uciekaj, zamiast szczescia znajdziesz tu tylko placz i zgrzytanie zebow. Porzuc wszelka nadzieje Ty, ktory tu wstepujesz. Mroczne sa mysli moje, zatruta dusza i czarne jest kruczo serce me. Zimne i nieprzyjazne. Jesli to nie poskutkuje, wiedz ze seks interesuje mnie tyle co zeszloroczny snieg! Khem...cos juz w tym watku pisalismy o psycholach? ; ) P.S To dodajemy oczywiscie do tego rozdzialu podrecznika jak nie podrywac ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 31-03-2013 00:41 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
berenika | Post #7 Ocena: 0 2013-03-31 00:39:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Cytat: 2013-03-31 00:32:27, MrMaverick1971 napisał(a): Fakt autentyczny: Promocja na oficera Wojska Polskiego(nie mylic z promocja w Tesco). Po uzyskaniu takiej promocji jest bal oficerski organizowany w sali przyjec (czytaj stolowka). Na takie bale sa zapraszane absolwetki z innych okolicznych szkol. Przewaznie z gastronomicznych, wlokienniczych, oraz innych zawodowych. Nasz major, ktory odpowiadal za porzadek na tej imprezie, postanowil nas uswiadomic jak sie powinien oficer zachowywac na "bankiecie" To sa autentyczne slowa: "Panowie oficerowie! Z dama trzeba najpierw isc zatanczyc, a potem zabrac ja do baru i napic sie wodki. Nastepnie znow zatanczyc i napic sie wodki przy barze. Po kilkukrotnym powtorzeniu tych czynnosci, nalezy zapytac panne czy chce sie pieprzyc" W tym momencie jeden z nowo mianowanych oficerow zapytal: Panie majorze, ale to mozna w morde dostac!. Na to major: Owszem , ale czesciej sie pieprzy ![]() Przepraszam za koszarowe zarty , ale fakt autentyczny. he ten co pisał o uwodzeniu ![]() po szeregowym bym sie nie spodziewała takiej opowieści, a co dopiero po oficjerze ![]() ![]() ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
Severance_ | Post #8 Ocena: 0 2013-03-31 00:43:09 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-03-30 23:48:18, galadriel napisał(a): Pytanko. Ten fragment piosenki, to podryw, czy uwodzenie? Kwestia postrzegania rzeczywistości, wieku i wreszcie zwykłej semantyki. ; ) W tym wypadku: uwodzenie. [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 31-03-2013 02:34 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
MrMaverick1971 | Post #9 Ocena: 0 2013-03-31 00:48:35 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-03-31 00:39:11, berenika napisał(a): po szeregowym bym sie nie spodziewała takiej opowieści, a co dopiero po oficjerze ![]() ![]() Berenika, to byl przyklad jak mozna schamiec. Dlatego "wypisalem" sie z polskiej armii, bo oprocz postepowego chamienia , nic innego nie oferowali. Jezeli chodzi o moje wychowanie , to raczej przedwojenne i dlatego mam szacunek dla mojej zony i innych inteligentnych kobiet. |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2013-03-31 00:56:14 (12 lat temu) |
No, a Sevuniu co myslita o portalach randkowych?
Rasowi podrywacze, nieudacznicy, czy moze szansa na spotkanie swira nad swirami? Na wieki wiekow... ; ) edit: aha, spojrzalam wstecz, doczytalam. To moze zaryzykuje; ) ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 31-03-2013 02:00 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|