MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

Str 24 z 28

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2013-03-30 23:54:38 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2013-03-30 23:51:30, jolantina napisał(a):
dla mnie - uwodzenie :)

Cytat:
moim skromnym zdaniem UWODZENIE!!!

Oczywiscie. Tajemnica, magia, polmrok, sen, zludzenie, halucynacja.

Do kolekcji; )

:-8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-03-2013 23:55 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autor65

Post #2 Ocena: 0

2013-03-30 23:56:26 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

jolantina - masz racje! *THUMBS UP*

ja zapamiętałem tekst kierowany do mnie przez jedna z "koleżanek" nad ranem po studenckiej imprezie ....
tekst jest dobry i szczery do bólu:-]

"... ach Kaziu gdybyś ty jeszcze był przystojny i miał kasę...."
:-(
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

MrMaverick1971

Post #3 Ocena: 0

2013-03-31 00:01:15 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2013-03-30 23:56:26, autor65 napisał(a):

ja zapamiętałem tekst kierowany do mnie przez jedna z "koleżanek" nad ranem po studenckiej imprezie ....

splyciles autor:-]
..wiecej romantyzmu:-D

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 31-03-2013 00:03 ]

Do góry stronyOffline

berenika

Post #4 Ocena: 0

2013-03-31 00:07:59 (12 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

2013-03-30 23:56:26, autor65 napisał(a):

pojęcia "przystojny" i "miał kasę" to pojecia wzgledne! zwłaszcza pojęcie " miał kasę" użyte w czasie przeszłym jest zupełnie bezwartościowe:-]

więc to nie było całkiem szczere*DONT_KNOW*
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #5 Ocena: 0

2013-03-31 00:32:27 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Fakt autentyczny: Promocja na oficera Wojska Polskiego(nie mylic z promocja w Tesco). Po uzyskaniu takiej promocji jest bal oficerski organizowany w sali przyjec (czytaj stolowka). Na takie bale sa zapraszane absolwetki z innych okolicznych szkol. Przewaznie z gastronomicznych, wlokienniczych, oraz innych zawodowych.
Nasz major, ktory odpowiadal za porzadek na tej imprezie, postanowil nas uswiadomic jak sie powinien oficer zachowywac na "bankiecie"
To sa autentyczne slowa: "Panowie oficerowie! Z dama trzeba najpierw isc zatanczyc, a potem zabrac ja do baru i napic sie wodki. Nastepnie znow zatanczyc i napic sie wodki przy barze. Po kilkukrotnym powtorzeniu tych czynnosci, nalezy zapytac panne czy chce sie pieprzyc"
W tym momencie jeden z nowo mianowanych oficerow zapytal: Panie majorze, ale to mozna w morde dostac!. Na to major: Owszem , ale czesciej sie pieprzy:-]

Przepraszam za koszarowe zarty , ale fakt autentyczny.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2013-03-31 00:37:43 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Biedne te zony oficerow...

A co sadzicie o podrywaniu na stronach randkowych?

Moja najlepsza kumpela tam ostatnio szuka meza. Na razie znalazla krotki acz burzliwy romans, i paru kumpli, z ktorymi fajnie jej sie rozmawia.

No wlasnie, jej sie chce rozmawiac, gadac, czytac i odpowiadac, czasem na nawet idiotycznie glupie wpisy.

Cos musza ci ludzie o sobie napisac, zeby przyciagnac uwage. Czyli to taka skrocona wersja podrywu. Zamiast spojrzenia, gestu, feromonow- jakas krotka informacja o sobie, plus czego/ kogo szukaja.

No i sie zastanawialam, czy jak mnie sie kiedys znudzi samotnosc, czy ryzykowac ten e- podryw?
Tu powstaje problem, bo niby co moglabym o sobie napisac:

Nie ma we mnie nic ciekawego. Cierpie na chroniczna depresje, niska samoocene i brak pewnosci siebie, tudziez przewlekly romantyzm w nieuleczalnej wersji, ktora zdzisiatkowala dziewietnastowieczna Europe. Najlepiej od razu uciekaj, zamiast szczescia znajdziesz tu tylko placz i zgrzytanie zebow. Porzuc wszelka nadzieje Ty, ktory tu wstepujesz. Mroczne sa mysli moje, zatruta dusza i czarne jest kruczo serce me. Zimne i nieprzyjazne. Jesli to nie poskutkuje, wiedz ze seks interesuje mnie tyle co zeszloroczny snieg!

Khem...cos juz w tym watku pisalismy o psycholach?

; )

P.S To dodajemy oczywiscie do tego rozdzialu podrecznika jak nie podrywac:-8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 31-03-2013 00:41 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

berenika

Post #7 Ocena: 0

2013-03-31 00:39:11 (12 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

2013-03-31 00:32:27, MrMaverick1971 napisał(a):
Fakt autentyczny: Promocja na oficera Wojska Polskiego(nie mylic z promocja w Tesco). Po uzyskaniu takiej promocji jest bal oficerski organizowany w sali przyjec (czytaj stolowka). Na takie bale sa zapraszane absolwetki z innych okolicznych szkol. Przewaznie z gastronomicznych, wlokienniczych, oraz innych zawodowych.
Nasz major, ktory odpowiadal za porzadek na tej imprezie, postanowil nas uswiadomic jak sie powinien oficer zachowywac na "bankiecie"
To sa autentyczne slowa: "Panowie oficerowie! Z dama trzeba najpierw isc zatanczyc, a potem zabrac ja do baru i napic sie wodki. Nastepnie znow zatanczyc i napic sie wodki przy barze. Po kilkukrotnym powtorzeniu tych czynnosci, nalezy zapytac panne czy chce sie pieprzyc"
W tym momencie jeden z nowo mianowanych oficerow zapytal: Panie majorze, ale to mozna w morde dostac!. Na to major: Owszem , ale czesciej sie pieprzy:-]

Przepraszam za koszarowe zarty , ale fakt autentyczny.

he

ten co pisał o uwodzeniu*DONT_KNOW*

po szeregowym bym sie nie spodziewała takiej opowieści, a co dopiero po oficjerze:-o:-]
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #8 Ocena: 0

2013-03-31 00:43:09 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-03-30 23:48:18, galadriel napisał(a):

Pytanko. Ten fragment piosenki, to podryw, czy uwodzenie?

Kwestia postrzegania rzeczywistości, wieku i wreszcie zwykłej semantyki. ; )
W tym wypadku: uwodzenie.

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 31-03-2013 02:34 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #9 Ocena: 0

2013-03-31 00:48:35 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-03-31 00:39:11, berenika napisał(a):

po szeregowym bym sie nie spodziewała takiej opowieści, a co dopiero po oficjerze:-o:-]

Berenika, to byl przyklad jak mozna schamiec. Dlatego "wypisalem" sie z polskiej armii, bo oprocz postepowego chamienia , nic innego nie oferowali. Jezeli chodzi o moje wychowanie , to raczej przedwojenne i dlatego mam szacunek dla mojej zony i innych inteligentnych kobiet.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2013-03-31 00:56:14 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

No, a Sevuniu co myslita o portalach randkowych?

Rasowi podrywacze, nieudacznicy, czy moze szansa na spotkanie swira nad swirami? Na wieki wiekow...

; )

edit: aha, spojrzalam wstecz, doczytalam.

To moze zaryzykuje; )

:-]

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 31-03-2013 02:00 ]

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 28 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,