MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pół roku w Londynie - co dalej?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 7 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lucy_J

Post #1 Ocena: 0

2013-05-30 17:00:20 (12 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

mnie wyszlo 15300 i ciagle sie ucze :D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

twinsplus1

Post #2 Ocena: 0

2013-05-30 17:03:10 (12 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

Z nami od: 31-12-2008

Cytat:

2013-05-29 23:59:17, Flexip napisał(a):
Stoję w miejscu pod każdym względem i dalej tak być nie może. Osoby które chodzą że mną na kurs angielskiego radzą sobie coraz lepiej a u mnie nie widać żadnych postępów. Finansowo też kiepsko bo nie mogę nic zaoszczędzić chociażby żeby mieć zabezpieczenie finansowe w razie jakiejś choroby. Myślę, że nikt nie zatrudni mnie przy obsłudze klienta z takim angielskim więc sieciowki typu Tesco itp. odpadają. Zależy mi żeby znaleźć pracę z osobami anglojęzycznych i wyjść chociaż trochę z polskiego getta w którym się znajduje. Gdzie jej szukać?

powiem tak, ja w Londynie byłam tylko raz, po paszporty dla dzieci ... nigdy nie chciałabym tam mieszkać właśnie ze względu na koszty utrzymania, ja mieszkam w północno-wschodniej Anglii, mam bliżej do Szkocji niż do Londynu .. życie tu jest o wiele łatwiejsze, bo tańsze ...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-05-30 17:27:59 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AnnaBannana

Post #4 Ocena: 0

2013-05-30 17:33:15 (12 lat temu)

AnnaBannana

Kobieta

Z nami od: 30-05-2013

Jeśli na serio chcesz coś zmienić i sie usamidzielnic to weź sie pozadnie za naukę angielskiego. Zacznij oglądać brytyjska telewizje. Początki bywają trudne ale z czasem będziesz rozumieć wiecej, no i osluchasz sie z akcentami. Jak na chwile obecna nie chcesz ryzykować ze zmiana pracy to popatrz za volontariatem w jakimś sklepie charity. Przynajmniej będziesz otoczony osobami mówiącymi po angielsku a to na pewno pomoże ci z nauka. Jeżeli chcesz sie usamidzielnic za te pieniądze nie zrobisz tego nawet w małej wiosce nie mówiąc już o Londynie. Polskie sklepy to inna historia gdzie oprócz wyzysku, roboty na czarno i nakazu sprzedawanie fajek z pod lady na lewo nic pozytywnego niezaoferuja.Powodzenia życzę!

Do góry stronyOffline

twinsplus1

Post #5 Ocena: 0

2013-05-30 18:01:34 (12 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

Z nami od: 31-12-2008

Cytat:

2013-05-30 17:27:59, ie2ox4 napisał(a):
Wiadomo - Szkocja... szukają tańszych, wolę bogatsze...

jeśli to do mnie, to ja nie mieszkam w Szkocji ;) napisałam, że mam bliżej do Szkocji niż do Londynu ;)

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #6 Ocena: 0

2013-05-30 18:30:01 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

2680 - cóż... szału nie ma :)
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-05-30 22:13:13 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AnnaBannana

Post #8 Ocena: 0

2013-05-31 08:19:46 (12 lat temu)

AnnaBannana

Kobieta

Z nami od: 30-05-2013

Jeśli twoja znajomość angielskiego na chwile obecna nie pozwala na znalezienie lepszej pracy, znajdź cokolwiek byle tylko poznać innych ludzi, wyrobić sobie kontakty i udoskonalić język. Polecam pare godzin w tyg jako volontariusz w sklepie charity albo w jakimś lokalnym pubie. Zacznij oglądać angielska telewizjei słuchać angielskiego radia. Tkwiące tylko w bardzo zamkniętym polskim środowisku daleko nie znajdziesz! Mam znajomych którzy są tu od 9 lat, maja tylko polskich znajomych, zakupy robią tylko w polskich sklepach i pracują tylko z Polakami i poziom ich angielskiego jest na poziomie zero! Niektórym taki stan rzeczy jednak odpowiada ....

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #9 Ocena: 0

2013-05-31 11:07:48 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Czemu ciagle zadajesz te same pytania. Przecież nikt za Ciebie pracy nie znajdzie. Gdyby tak każdy miał możliwosci dania pracy innym juz by Ci pewnie ktoś coś zaproponował. Chciałbyś żeby wszystko było teraz i już natychmiast. Wg mnie, tak, na razie zostaje Ci zmywak lub budowa. Czego oczekujesz bez znajomości języka? Ludzie pracują na zmywaku po 5 lat zanim się ogarną językowo i mogą pójść dalej. A ty chcesz po paru miesiącach gwiazdki z nieba. Ucz się i pracuj, szukaj pracy lepiej płatnej w najniższych sortach i poczekaj ze 3-5 lat. Nauczysz się języka pójdziesz na magazyniera. Nie rozumiem czemu dostałeś tyle rad a dalej pytasz o to samo? Znajomi nie moga Ci doradzić bo oczekujesz niemozliwego, wiec co sie dziwisz? Do tego pytasz na polskim forum, polaków jak się od nich oderwać? Znajdz jakieś forum angielskojęzyczne dotyczące pracy w Londynie. Poćwiczysz jezyk, może kogoś poznasz i pewnie nie będzie to polak. Poznasz inne kręgi to się wyrwiesz z tego "getta". I będziesz zmuszony uzywać ang. Wtedy już na pewno się nauczysz czego trzeba.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-05-31 13:09:03 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »