MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pół roku w Londynie - co dalej?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-04-03 22:32:15 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-05-19 20:50:24 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-05-19 20:57:54 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #4 Ocena: 0

2013-05-19 21:00:02 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Obawiam się, że musisz próbować. Nie ma nic na szybko. Ucz się języka. Wiem, co czujesz, bo mi nauka języków idzie fatalnie, ale uwierz mi cały czas czegoś się uczysz i idzie to do przodu, choć niezauważalnie. Ciągle rozsyłaj CV i się ucz. Dużo oglądaj i słuchaj po angielsku. Staraj się rozumieć jak najwięcej. Z czasem samo przyjdzie. Gdzieś słyszałam taką teorię, że aby zacząć zgrubsza swobodnie się posługiwać danym językiem, jesli się go w ogóle nie zna, albo ma się jakieś tylko małe podstawy a nie ma się też do języków zdolności to trzeba co najmniej 5 lat na naukę i przebywanie w danym kraju.
Z pracą też w końcu ktoś się odezwie. tylko się nie załamuj bo nie ma czego. Wyznaczaj sobie małe cele i byle do przodu. Nie cofaj się. :)
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-05-19 21:13:11 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-05-19 21:16:37 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-05-19 21:57:01 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Lola40

Post #8 Ocena: 0

2013-05-19 22:15:14 (12 lat temu)

Lola40

Kobieta

Z nami od: 06-10-2010

Flexip nie obawiaj się,że jak nie znasz dobrze języka to nie masz już szans na trochę lepsza pracę. Ja zaczynałam tutaj pracę z bardzo podstawowym językiem a przyjechałam na miejsce osoby po anglistyce.
Początki były bardzo trudne i w pewnym momencie miałam wrażenie,że zaraz mnie odeślą do Polski z powodu tego,że ciężko się ze mną dogadać.Powiedziałam o tym w agencji, która mnie przysłała tutaj i pani była bardzo zdziwiona bo stwierdziła,że pracodawca jest bardzo zadowolony z mojej pracy.
Teraz nie mam już problemów z porozumiewaniem się ale nadal mój język pozostawia wiele do życzenia. Moja rada jesli rozmawiasz z Anglikami nie bój się prosić o powtórzenie, powiedzenie tego w inny sposób czy wolniejsze tempo. Dopytuj się o to co nie rozumiesz. Ja tak robię i zawsze spotykam się z dużym zrozumieniem.
Dużo też dały mi ogólnodostępne strony w internecie do nauki angielskiego. Mam wciąż taki zeszyt gdzie zapisuje całe zdania, wyrażenia najbardziej przydatne w życiu codziennym. Druga strona tego zeszytu to wyrażenia z którymi miałam problem przy rozmowie.Zapisuje po Polsku a w wolnej chwili szukam poprawnej odpowiedzi lub dopytuję Anglików.
Niedawno wróciłam z urlopu, na zastępstwo przyjechała osoba z Polski bardzo dobrze mówiąca po angielsku. Pytałam pracodawcę po powrocie jak moja zmienniczka sprawdziła się w pracy. Niestety nie mieli o Niej najlepszej opinii. Próbowałam znalaleźć jakieś dobre strony tej osoby i przypomniałam,że super mówi po angielsku. Usłyszałam odpowiedź " to prawda ale dla nas nie najważnieszy był dobry angielski a umiejętności i cechy charakteru, których Jej brakło"
A więc uśmiech na twarzy, dużo optymizmu i chęci do pracy,do tego codziennie chwila na naukę angielskiego i zobaczysz,że bedzie dobrze!!!!*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

luko89

Post #9 Ocena: 0

2013-05-20 08:22:18 (12 lat temu)

luko89

Mężczyzna

Z nami od: 07-02-2013

Cytat:

2013-05-19 21:00:02, AriaLia napisał(a):
Gdzieś słyszałam taką teorię, że aby zacząć zgrubsza swobodnie się posługiwać danym językiem, jesli się go w ogóle nie zna, albo ma się jakieś tylko małe podstawy a nie ma się też do języków zdolności to trzeba co najmniej 5 lat na naukę i przebywanie w danym kraju.

A nie jest też tak że powiedzmy do swobodnej komunikacji jest potrzebne jakieś 2000 słów ? Mam wrażenie że mój zasób słownictwa mieści sie właśnie gdzieś w tym zakresie i jak powiedzmy słucham sobie obcokrajowca co mówi w języku angielskim albo słuchając podcastów koleś tłumaczy nieznane słowo to w miare rozumiem bo mówi prostym słownictwem ale dokładnie opisującym co ma na myśli. Sam natomiast nie potrafie wykorzystać potencjału słownictwa które posiadam :(

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-05-20 08:24:09 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,