Str 5 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-04-03 22:32:15 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-05-19 20:50:24 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2013-05-19 20:57:54 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
AriaLia | Post #4 Ocena: 0 2013-05-19 21:00:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-03-2013 Skąd: różnie |
Obawiam się, że musisz próbować. Nie ma nic na szybko. Ucz się języka. Wiem, co czujesz, bo mi nauka języków idzie fatalnie, ale uwierz mi cały czas czegoś się uczysz i idzie to do przodu, choć niezauważalnie. Ciągle rozsyłaj CV i się ucz. Dużo oglądaj i słuchaj po angielsku. Staraj się rozumieć jak najwięcej. Z czasem samo przyjdzie. Gdzieś słyszałam taką teorię, że aby zacząć zgrubsza swobodnie się posługiwać danym językiem, jesli się go w ogóle nie zna, albo ma się jakieś tylko małe podstawy a nie ma się też do języków zdolności to trzeba co najmniej 5 lat na naukę i przebywanie w danym kraju.
Z pracą też w końcu ktoś się odezwie. tylko się nie załamuj bo nie ma czego. Wyznaczaj sobie małe cele i byle do przodu. Nie cofaj się. ![]() Kochaj jak wola Twoja.
|
Post #5 Ocena: 0 2013-05-19 21:13:11 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-05-19 21:16:37 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2013-05-19 21:57:01 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Lola40 | Post #8 Ocena: 0 2013-05-19 22:15:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2010 Skąd: Manchester |
Flexip nie obawiaj się,że jak nie znasz dobrze języka to nie masz już szans na trochę lepsza pracę. Ja zaczynałam tutaj pracę z bardzo podstawowym językiem a przyjechałam na miejsce osoby po anglistyce. Początki były bardzo trudne i w pewnym momencie miałam wrażenie,że zaraz mnie odeślą do Polski z powodu tego,że ciężko się ze mną dogadać.Powiedziałam o tym w agencji, która mnie przysłała tutaj i pani była bardzo zdziwiona bo stwierdziła,że pracodawca jest bardzo zadowolony z mojej pracy. Teraz nie mam już problemów z porozumiewaniem się ale nadal mój język pozostawia wiele do życzenia. Moja rada jesli rozmawiasz z Anglikami nie bój się prosić o powtórzenie, powiedzenie tego w inny sposób czy wolniejsze tempo. Dopytuj się o to co nie rozumiesz. Ja tak robię i zawsze spotykam się z dużym zrozumieniem. Dużo też dały mi ogólnodostępne strony w internecie do nauki angielskiego. Mam wciąż taki zeszyt gdzie zapisuje całe zdania, wyrażenia najbardziej przydatne w życiu codziennym. Druga strona tego zeszytu to wyrażenia z którymi miałam problem przy rozmowie.Zapisuje po Polsku a w wolnej chwili szukam poprawnej odpowiedzi lub dopytuję Anglików. Niedawno wróciłam z urlopu, na zastępstwo przyjechała osoba z Polski bardzo dobrze mówiąca po angielsku. Pytałam pracodawcę po powrocie jak moja zmienniczka sprawdziła się w pracy. Niestety nie mieli o Niej najlepszej opinii. Próbowałam znalaleźć jakieś dobre strony tej osoby i przypomniałam,że super mówi po angielsku. Usłyszałam odpowiedź " to prawda ale dla nas nie najważnieszy był dobry angielski a umiejętności i cechy charakteru, których Jej brakło" A więc uśmiech na twarzy, dużo optymizmu i chęci do pracy,do tego codziennie chwila na naukę angielskiego i zobaczysz,że bedzie dobrze!!!! ![]() |
luko89 | Post #9 Ocena: 0 2013-05-20 08:22:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-05-19 21:00:02, AriaLia napisał(a): Gdzieś słyszałam taką teorię, że aby zacząć zgrubsza swobodnie się posługiwać danym językiem, jesli się go w ogóle nie zna, albo ma się jakieś tylko małe podstawy a nie ma się też do języków zdolności to trzeba co najmniej 5 lat na naukę i przebywanie w danym kraju. A nie jest też tak że powiedzmy do swobodnej komunikacji jest potrzebne jakieś 2000 słów ? Mam wrażenie że mój zasób słownictwa mieści sie właśnie gdzieś w tym zakresie i jak powiedzmy słucham sobie obcokrajowca co mówi w języku angielskim albo słuchając podcastów koleś tłumaczy nieznane słowo to w miare rozumiem bo mówi prostym słownictwem ale dokładnie opisującym co ma na myśli. Sam natomiast nie potrafie wykorzystać potencjału słownictwa które posiadam ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2013-05-20 08:24:09 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|