MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy Polacy chamieja i sa coraz glupsi?

« poprzednia strona

Strona 11 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 11 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marklar666

Post #1 Ocena: 0

2013-04-02 10:00:48 (12 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Cytat:

2013-03-19 17:52:04, ewamik napisał(a):
Moze i faktycznie. Kiedys zbieralo sie butelki ,mylo i sprzedawalo.Jakies kieszonkowe wpadlo.

Dzisiaj tez sie sprzedaje butelki/puszki, ale nie robia tego dzieciaki tylko menele.
Cytat:
Gazety szly na makulature-recycling.
Czyli bylismy uczeni gospodarnosci.

Takie byly czasy, chcialas kupic wiecej papieru toaletowego to trzeba bylo zdobyc talon. Najprosciej bylo oddac makulature do punktu skupu. Dostawalas talon i moglas cieszyc sie kilkunastoma rolkami szarej sraj-tasmy. Oczywiscie jesli zalapalas sie na dostawe do sklepu. Tesknisz za taka forma nauki gospodarnosci? Ja nie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

MadRide

Post #2 Ocena: 0

2013-04-02 10:24:08 (12 lat temu)

MadRide

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2012

nie wiem o co chodzi...

Interesuję się wieloma rzeczami i przeglądam rożne fora internetowe, zwłaszcza zagraniczne, gdyż tam jest najwięcej interesujących mnie informacji. Wnioski moje są takie, iż to na naszych polskich jest nie miło, a czasem właśnie chamsko. Jeśli cos wiesz, to źle, jak nie wiesz, to jeszcze gorzej, boś tłuk...

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #3 Ocena: 0

2013-04-02 10:36:32 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Ostatnio doszłam do wniosku, że skoro i tak już jesteśmy chamami to może zamiast kar (bany i blokady), dobrym pomysłem byłaby forumowa "świnka skarbonka", obraźliwy post= £2 na konto Effki. W ten sposób, połączylibyśmy przyjemne z pożytecznym. ; )
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

minot102

Post #4 Ocena: 0

2013-04-02 13:58:17 (12 lat temu)

minot102

Kobieta

Z nami od: 11-08-2011

Jak już było powiedziane- nauka wychowania zaczyna sie w domu.
Moja 5latka MA obowiązki w domu- rozpakowanie zmywarki dolna polka do której dostaje, składanie prania- bielizna i skarpetki, czyszczenie zlewu i lustra w łazience, uzupełnianie papieru toaletowego, kurze(gdzie dostaje) i ma trzymać w porządku swoją sypialnie i pokój do zabawy.
Jak sie buntuje- tłumaczę ze wszyscy mieszkamy/brudzimy i to nasz obowiązek. Moi znajomi płaca swoim dzieciom za sprzatanie w soboty, piataka jak sie wyrobia w czasie i 3 jak spóźnia sie
Efekt: bawią sie u nas w domu, ostatnio znalazłam gumę przyklejona do ściany! I talerze/kubki pod futonem. Zapytałam chłopca 7latka czy to jego i czy może wynieść do kuchni/ kosza to mi powiedział ze to nie sobota i ile to kosztuje...szczeka mi opadla do podlogi...
life is good

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,