Str 6 z 39 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
staryznajomy |
Post #1 Ocena: 0 2013-01-16 23:00:25 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
i młody wreszcie pokazał Wam starym jak żyć.
w zasadzie można powiedzieć "byznesmen pustą gębą".
a Wy co? DUPA!
...oj -to nie ten temat -o dupach to nie tu.
ps.
poważnie -też N lat temu potrafiłem wydać 10/tyg. na żarcie. jednak inne były ceny i po miesiącu musiałem wydawać kilka dyszek -bo mi się zapasy pokończyły.
jeśli jednak chłopak ma wspólokatorów którzy po świętach wrócili z żarłem z PL, zaległe rachunki za prąd gaz i wodę -to może cudzym kosztem jeszcze trochę pociągnąć  przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
|
danus29 |
Post #2 Ocena: 0 2013-01-16 23:00:38 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-02-2009 Skąd: brighton |
Cytat:
2013-01-16 22:47:42, Onieznajomy napisał(a):
Niektorzy z nas przyjechali na wyspe i zaczynali z paroma stowkami funtow w kieszeni, zanim znalezli prace, starali sie zyc jak najbardziej oszczednie - zrozumiale, pozniej jak juz poczuli sie lepiej finansowo, tak jak neofita, gardza tymi ktorzy tak oszczedzaja na wyzywieniu.
Byli tez tacy, ktorym udalo sie prace znalezc od razu, no, wtedy jak widzieli tych bez pracy i oszczedzajacych, wtedy mieli uzywanie.
Pare szczegulow, faktycznie jest niedopracowanych w tym filmiku, ale niektore moga byc prawdziwe, mieszkanie to moze byc studio flat, i wtedy koszta sa prawdopodobne, zarobki £250 tygodniowo - cos nie tak?
Temat jak widac lotny, i to wazne, ale bylbym ostrozny z podniecaniem sie.
Nikt nim nie gardzi tylko naprawde ciezko jest wyzyc miesiac za £100.No nie oszukujmy sie.Koleś opowiada takie bzdury ,że głowa boli.Brighton tanie??Otóż nie,ceny mieszkań i nie tylko mamy prawie takie same jak w Londynie.
P.S. no i jeszcze jedno:kto tu kogo chciał wkrecić??   [ Ostatnio edytowany przez: danus29 16-01-2013 23:05 ] Kto w sercu ma tylko nienawiść,
nigdy nie zazna miłości i szczęścia.
|

|

|
|
|
Post #3 Ocena: 0 2013-01-16 23:02:07 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
gdanszczanka |
Post #4 Ocena: +1 2013-01-16 23:07:39 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Sorry, ale niestety wyliczona kwota - przed podatkiem, i wszystkie obliczenia można sobie w buty "converse wsadzić", a także dojazdylub posiadanie samochodu....
Sam fakt, że jego "poradnik" zaczyna sie od - 8K wolnych od podatku, pomylone z brakiem potrąceń podatkowych bo tyle nie zarabiamy, wzbudza podejrzenie, że nigdy w UK nie był lub, po prostu, jest najzwyczajniej w świecie GLUPI.
Aaaa jeszcze jedno, celem wyjaśnienia dla Sev "hejter" to ja - taka zazdrośnica co do niczego nie doszła i nawet po angielsku lori napisac nie potrafi...
Co my byśmy bez angielskiego prof Miodka zrobili??? Ahhh
Połowa populacji PL, spakowana czeka na przydzielenie kredytu w "Kasie Stefczyka", żeby bilet do Brightona kupić...
Ludzie
Phi
|

|
 |
|
staryznajomy |
Post #5 Ocena: 0 2013-01-17 08:42:59 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2013-01-16 23:07:39, gdanszczanka napisał(a):
Sorry, ale niestety wyliczona kwota - przed podatkiem, i wszystkie obliczenia można sobie w buty "converse wsadzić", a także dojazdylub posiadanie samochodu....
Sam fakt, że jego "poradnik" zaczyna sie od - 8K wolnych od podatku, pomylone z brakiem potrąceń podatkowych bo tyle nie zarabiamy, wzbudza podejrzenie, że nigdy w UK nie był lub, po prostu, jest najzwyczajniej w świecie GLUPI.
Aaaa jeszcze jedno, celem wyjaśnienia dla Sev "hejter" to ja - taka zazdrośnica co do niczego nie doszła i nawet po angielsku lori napisac nie potrafi...
Co my byśmy bez angielskiego prof Miodka zrobili??? Ahhh
Połowa populacji PL, spakowana czeka na przydzielenie kredytu w "Kasie Stefczyka", żeby bilet do Brightona kupić...
Ludzie
na moje oko -chłopina przyjechał w grudniu (więc nie pobierają mu podatku by potem nie oddawać). rachunków jeszcze nie dostał -może płaci za elektrykę (w/g prognozowanej kwoty). pominę abonament TV, podatek za chatę i kilka innych stówek które spłyną na niego w najbliższych dniach.
swoją drogą -chętnie bym zobaczył tą jego wllę (wraz z basenem w ogrodzie...)  [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 17-01-2013 08:43 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
|
pablo_picasso |
Post #6 Ocena: 0 2013-01-17 08:53:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-01-2013 Skąd: M'cr |
na razie chłopak buja w obłokach, no wiecie, pierwsza praca, pierwsze zarobione pieniądze
za jakiś czas stanie na ziemi i myślę że za dwa-trzy lata stanie na nogi
|

|
 |
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2013-01-17 09:08:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2013-01-17 08:53:37, pablo_picasso napisał(a):
na razie chłopak buja w obłokach, no wiecie, pierwsza praca, pierwsze zarobione pieniądze
O ile nie upadnie na tyłek, jak zobaczy rachunki, które jeszcze do niego nie dotarły.
Są szanse że wpadnie na forum, zaczynając od słowa POMOCY, oszukali mnie mam do zapłacenia .....
I tu lista
I nikt mi nie powiedział, a pieniądze wydałem na
i tu krótka lista z YT
Co mam teraz zrobić gdzie szukać pomocy.
Byli tu przeciez już i tacy.
W zasadzie fajnie sie bawi, ma w Polsce dużą widownie.
Z angielskim chyba u niego słabo, bo juz by pare pików mógł mieć za wyświetlane reklamy z YT
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
staryznajomy |
Post #8 Ocena: 0 2013-01-17 09:12:05 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2013-01-17 08:53:37, pablo_picasso napisał(a):
tak jak mówisz  .
tymczasem okazało się, że ma talent magika...
żeby po jego filmie uniósł się moderator zakładający temat...wraz ze swym "boskim ciałem"  ...
ps
gdyby nie stówka tygodniowo na spożywkę -lepszy by był tytuł: Pier...enie PO "Szopenie"
I nie chodzi tu o jakość stosunku -po wypiciu trunku ; ) przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
ma-munia |
Post #9 Ocena: 0 2013-01-17 10:42:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-12-2012 Skąd: manchester |
ps
gdyby nie stówka tygodniowo na spożywkę -lepszy by był tytuł: Pier...enie PO "Szopenie"
I nie chodzi tu o jakość stosunku -po wypiciu trunku ; )
Stowka miesiecznie,bez psze kolegi
|

|
 |
|
ma-munia |
Post #10 Ocena: 0 2013-01-17 10:44:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-12-2012 Skąd: manchester |
mialo byc bez przesady kolego sorki
|

|
 |