Cytat:
2013-02-13 16:46:26, luko89 napisał(a):
Nie rozumiem większości osób tu wypowiadających się. Zakładam że większość osób tu wypowiadających się krytycznie nt filmików tego chłopaka aktualnie mieszka w UK.
Luko, bo to dziadki lamusy już są.
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Muszą mieć łóżko 3metry na 3 metry, w sobote zakupy robią za 300 funtów, mają swoje domy czy mieszkania, kredyty, dzieci i inne zobowiązania

Już nie pamiętają co im było potrzebne do szczęscia, jak mieli 20 lat.
Wiesz ta starcza demencja, fotel, ciepłe papcie i herbatka, ew drinuś

Znalazłem w google
Zapomniał wół, jak cieleńciem był.

O to mi się nawet podoba.
Młody wyśpi się na rolce papieru, poje pasztetu, jak jeszcze coś przeleci to świat widzi kolorowo
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
I tyle na razie wystarcza.
Każda porażka, każda praca to kolejne doświadczenie, kolejna nauka.
Nie każdy ma mamusie co za rączke do 30tki przeprowadza przez ulice i robi śniadanka, i tatusia co sypie kasą, a żeby się synek nie spocił, kupuje mu klimatyzowane fury.
Znaczna ilość młodych musi sobie zapracować na wszystko sami.
I jak najbardziej...
Mam wielki szacunek dla tych co mimo trudności i niepewności, jadą i kombinują i nie boją cię upadku na pysk.
I tym chętnie pomogę, doradzę, czy po prostu powiem dokładnie gdzie czekają na nich zasadzki, albo gdzie się mylą.
Ale na boga z dowolnej parafi, nie mam moralnego prawa, by znegować cały pomysł!
Już nie raz widziałem jak utopijne pomysły, zamieniały się w niezły biznes.
Znam chłopaka z którego wszyscy kumple się śmiali i twierdzili że w nic z tego nie będzie i za nic w świecie nie chcieli by tego robić.
fakt, tyrał ciężko, już jako dwudziestoparolatek dorobił się przepukliny.
-ALE
Nie minęło 3 lata i ci sami stali w kolejce by u niego pracować!
I nadal pracując, a firma znana jest w całym kraju, świadczy usługi nawet dla wielkich firm.
Miał pieniążki, zaleczył przepuklinę i może pracuje dużo, ale już nie ciężko, ciężko to tyrają dla niego ci co się z niego wyśmiewali, na ławce pod blokiem.
Inny, nie znał ni w ząb języka, był młody jak ci tutaj, przyjechali gdy jeszcze trzeba było mieć pozwolenie na pracę, uciekali przd emigracyjnym, To było szaleństwo.
A teraz? Ma dużą firme budowlaną, w 2 krajach, wiele domów, w tym w Paryżu gdzie zaczynał i od kilku lat w UK.
Dało się? a co by się stało gdyby ktoś mu odradził ucieczkę z polski?
Nie mam szacunku dla tych, którzy całe życie patrzą by ktoś im tyłek podcierał, a jedyną drogę jaką znają, to po bezrobotne do biura pracy i płaczą że nie ma pracy, nie ma pieniędzy i gdzie by tu jeszcze wydoić kase za free.
To jest żenada i wstyd! A nie mieszanie z błotem tych którym się chce brać za robotę!
Największą zbrodnią na młodszym pokoleniu, i komukolwiek, to podcinanie im skrzydeł!
Nie wolno nikomu kraść marzeń, ani celu w życiu.
A nawet jak się nie uda.... NO TO CO?
Co za różnica gdzie ci skopią tyłek?
Czy to że nie masz co jeść w Polsce, jest innym głodem niż w innym kraju?
Najlepsza stal,to poddana stresom, czyli HARTOWANA
Dlatego choć ich pojmowanie świata, jest młode, niepełne to nie widzę problemu by ich wyśmiewać, czy czegokolwiek zabraniać.
Jak mają sobie dać rade w dojrzałym wieku, to nie wolno ich trzymać w klatce, nawet jak by to miała być złota klatka, usłana puchem.
A na wielkie domy, miękkie kapcie, kredyty, potrzeby "bezpieczeństwa zatrudnienia" (choć przecież nie ma takiego, zawsze możesz stracić pracę), zadbanie o dzieci, sterte niepotrzebnych szmat w szafie, przyjdzie czas.
Puki co się uczą życia. I CHWAŁA IM I TYM, ZA TO
Tak uważa dziadek KRAK

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.