Str 35 z 39 |
|
---|---|
gdanszczanka | Post #1 Ocena: 0 2013-02-03 11:47:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Pozwól Kraku, że nie skomentuję - spodziewałabym się - dużo, dużo więcej po Tobie, więc.....
Phi
|
Post #2 Ocena: 0 2013-02-03 11:48:45 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
clockwork_orang | Post #3 Ocena: 0 2013-02-03 11:52:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2013-02-03 11:47:54, gdanszczanka napisał(a): Pozwól Kraku, że nie skomentuję - spodziewałabym się - dużo, dużo więcej po Tobie, więc..... a czego wiecej sie spodziewalas? kazdy widzi ten swiat wlasnymi oczyma, uzywa wlasnego mozgu, wlasnych doswiadczen - koles widzi Anglie tak i tak to przedstawia ps. jak mnie sie ktos w Pl pyta jak jest na Wyspach, to odpowiadam: tak samo trzeba rano do roboty wstac, tak samo trzeba jesc i zyc, tak samo... |
gdanszczanka | Post #4 Ocena: 0 2013-02-03 12:00:11 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-01-28 00:37:40, Pigula75 napisał(a): To tak tylko odnośnie tego co sie obiecuje, jak pieknie wszystko wygląda .... i że nie tylko młodzi ludzie daja sie w balona zrobic... Pozwólcie, że odświeżę - do czego doprowadzają "Filmiki" Orange - po tylu latach tułania się po świecie... Krak powinien pierwszy protestować - Właśnie dlatego, że się napatrzał.... Ale widzę, że w jego przypadku działa to zupełnie odwrotnie.... ![]() Phi
|
clockwork_orang | Post #5 Ocena: 0 2013-02-03 12:04:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2013-02-03 12:00:11, gdanszczanka napisał(a): Pozwólcie, że odświeżę - do czego doprowadzają "Filmiki" Orange - po tylu latach tułania się po świecie... Krak powinien pierwszy protestować - Właśnie dlatego, że się napatrzał.... Ale widzę, że w jego przypadku działa to zupełnie odwrotnie.... ![]() powinien, a ze tego nie robi to jestes zawiedziona? wiesz, to jest tak - jeden jezdzac codziennie ta sama trasa nie patrzy za okno, bo 'zna ja jak wlasna kieszen', inny codziennie bedzie zauwazal nowe szczegoly... |
|
|
OKidoki444 | Post #6 Ocena: 0 2013-02-03 12:08:31 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Cytat: 2013-02-03 12:04:02, clockwork_orange napisał(a): Cytat: 2013-02-03 12:00:11, gdanszczanka napisał(a): Pozwólcie, że odświeżę - do czego doprowadzają "Filmiki" Orange - po tylu latach tułania się po świecie... Krak powinien pierwszy protestować - Właśnie dlatego, że się napatrzał.... Ale widzę, że w jego przypadku działa to zupełnie odwrotnie.... ![]() powinien, a ze tego nie robi to jestes zawiedziona? wiesz, to jest tak - jeden jezdzac codziennie ta sama trasa nie patrzy za okno, bo 'zna ja jak wlasna kieszen', inny codziennie bedzie zauwazal nowe szczegoly... [url=][img][/img][/url]
|
Post #7 Ocena: 0 2013-02-03 12:12:43 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-02-03 12:17:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-02-03 12:00:11, gdanszczanka napisał(a): Cytat: 2013-01-28 00:37:40, Pigula75 napisał(a): To tak tylko odnośnie tego co sie obiecuje, jak pieknie wszystko wygląda .... i że nie tylko młodzi ludzie daja sie w balona zrobic... ................ Pozwólcie, że odświeżę - do czego doprowadzają "Filmiki" Orange - po tylu latach tułania się po świecie... Krak powinien pierwszy protestować - Właśnie dlatego, że się napatrzał.... Ale widzę, że w jego przypadku działa to zupełnie odwrotnie.... ![]() No i co z tego, tej pani nie wyszło. Ale mam takich klientów, co przyjechali do UK, około 15 lat temu, praktycznie z niczym. A teraz kupują dom za domem, remontują i wynajmują. mają 16 ogromnych domów, a tylko w grudniu i w styczniu kupili kolejne 3! Z czego w poniedziałek jeden z nich był już odświeżony i gotowy do wynajęcia, następne są w remoncie i będą gotowa za 2-3 miesiące. Gościu nie jest jakimś mega menagerem, w mega korporacji. Jest po prostu budowlańcem ![]() A jak kiedyś mi opowiadali, przyjechali z niczym, i zaczynali od pracy, pan na myjce, pani podcierając tyłki dziadkom. I co? Gdy ONI kiedyś usłyszeli o możliwości wyjazdu do UK, ktoś by im wtedy zabronił, albo odwiódł od zamiaru, to kto wie jak by potoczyły się ich losy. Nie wiem, jaka była twoja historia, i jak ty się tu znalazłaś, Ale czy nadal miała byś tą samą przyjaciółkę która by ci wybiła z głowy wyjazd, gdybyś znała obecny wynik, i wynik bez wyjazdu? NIKT nie ma prawa zabraniać komuś poznawania świata i zdobywania doświadczenia. Można komuś doradzić, podpowiedzieć. Ale nie widzę powodów by go nazywać głupim. Bo wcale nie jest głupi. Po prostu jest niedoświadczony, młody i na tyle informacji na ile ma, wysnuł takie wnioski. Może właśnie dzięki tym filmikom, sam się czegoś dowie i nauczy. A widać że koryguje swoje spojrzenie na otaczającą rzeczywistość. Gdyby był głupi, tupał by nóżką i bił głową tępo w ścianę. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
gdanszczanka | Post #9 Ocena: 0 2013-02-03 12:37:00 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-02-03 12:08:31, OKidoki444 napisał(a): Cytat: 2013-02-03 12:04:02, clockwork_orange napisał(a): Cytat: 2013-02-03 12:00:11, gdanszczanka napisał(a): Pozwólcie, że odświeżę - do czego doprowadzają "Filmiki" Orange - po tylu latach tułania się po świecie... Krak powinien pierwszy protestować - Właśnie dlatego, że się napatrzał.... Ale widzę, że w jego przypadku działa to zupełnie odwrotnie.... ![]() powinien, a ze tego nie robi to jestes zawiedziona? wiesz, to jest tak - jeden jezdzac codziennie ta sama trasa nie patrzy za okno, bo 'zna ja jak wlasna kieszen', inny codziennie bedzie zauwazal nowe szczegoly... Wlaśnie dlatego wspomniałam o filmie, który oglądałam "Chatroom".. Są tacy którym łatwiej, wygodniej obchodzić szerokim łukiem, są tacy, którym nie jest wszystko jedno.... Jeżeli mass-media przekłamują rzeczywistość - wszyscy krzyczą VETO, tu nie ma znaczenia?? Jednostki, którym jest najciężej - cierpią w wyniku rozpowszechniania kłamstw...Nawet stwierdzenie "nie trzeba przechodzić na pasach" stanowi zagrożenie.... Ja, nie mogę obok tego, przejść obojętnie i mam nadzieję, że ktoś, też może zmieni nastawienie.... ![]() Phi
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2013-02-03 12:45:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Gdańszanka, no i co się podniecasz niezdrowo.
Są kary mandaty za przechodzenie na czerwonym świetle? Ja nie zauważyłem. A sam nie raz przy policji przechodziłem. BA, nawet przejeźdzałem na czerwonym i uciąłem sobie z policją pogawędkę. Było po północy, wracałem rowerem ze Sloana SQ, chciałem się dostać do domu jak najszybciej, deszcz ze śniegiem, zimno ... Policjantka mnie dogoniła radiowozem i się pyta -widziałeś czerwone? No nie zauważyłem -A wiesz że to niebezpieczne? no wiem -A gdzie masz kask? W domu -A gdzie masz światełko? W domu -A gdzie jedziesz? Do domu To jedź bezpiecznie! i dodała gazu i sobie pojechała. Wiem, było głupie, ale jak mi buchnęli 3 ci rower z osprzętem to mi się już nie chciało tego bajzlu zakładać :> A że jest niebezpieczne, to tez prawda, ale to chyba logiczne i nikt nie twierdzi że jest to bezpieczne. Po prostu jest NIE ZABRONIONE, masz prawo wyboru. Kiedy i w jakim momencie przejsć, chyba nikt o zdrowym zmyśle nie wlezie pod pędzący samochód. A wariatowi to nie tylko zakaz i mandaty, ale i ani płot, ani szlaban by nie pomógł. Nie róbmy z ludzi bez mózgów. Chcesz na silę wszystkich prowadzić za rękę całe życie? Podejmuje decyzje i ponosi konsekwencje. Takie jest jego prawo. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|